שיפוץ דירה- העברת ביוב

liattal79

New member
שיפוץ דירה- העברת ביוב

שלום לכולם ותודה מראש על ההתייחסות המקצועית.
אני אמורה להתחיל שיפוץ דירה ובתוכנית המוצעת יחידת ההורים הועתקה לאיזור המטבח/מרפסת שירות (מצורפת תוכנית דירה במצב הקיים).
השירותים בתוכנית המוצעת עוברים למרפסת השירות (מסומן בריבוע כחול בתוכנית הקיימת), כאשר קיימת שם הכנה למכונת כביסה וכיור משמע רק צינור של 2".
כדי למקם את השירותים לפי התוכנית המוצעת, אני מבינה שיש צורך בחיבור לצינור ביוב 4" ומסתבר שאין צינור 4" קרוב אלא רק במרחק של מטרים.
שאלתי: האם יש פתרון ישים ומומלץ לבעיה? מבירור שלי יש ענייני שיפועים/תקן ואני מנסה להבין אם לפסול את התוכנית המוצעת.
**סימנתי בתוכנית הקיימת את הביוב הקיים בריבועים אדומים
תודה מראש,
ליאת

גלמיש1

New member
שלום לך. אני מציעה שתעלי גם את התכנית המוצעת

כדי שיהיה אפשר להבין טוב יותר מה בדיוק קורה בה. כמו כן - הסבר על הרצון להעביר את יחידת ההורים ממקומה הנוכחי לחדש. כי זה לא ברור מהתכנית.
וגם תני קצת הסברים על הדירה והבנין - אני מבינה שמדובר בבנין ישן? באיזו קומה הדירה ומה יש מתחתיה?
כמו כן רצוי מאד למחוק לפחות חצי מכמות קווי המידה בתכנית כי זה מייצר עומס מיותר על קריאת התכנית.

liattal79

New member
הבהרה לגבי השאלה.

תודה רבה על התשובה וההתייחסות המקצועית.
הרצון להעביר את יחידת ההורים למיקומה החדש הוא ע"מ ליצור יחידה גדולה יותר וליצור איזור שינה של כל החדרים וחלל משפחתי של סלון ומטבח ביחד (המטבח עובר לאיזור של יחידת ההורים בתוכנית הקיימת).
השירותים בתוכנית המוצעת ממוקמים באיזור מרפסת השירות (ניתן לראות ריבוע כחול בתוכנית הקיימת המצורפת). משמע ניתן להוריד צינור 4" מהחלון של המרפסת למטה לבריכת הביוב. הדירה בקומה 2.5 והאופציה היחידה להוריד צינור היא על קיר חיצוני (לא במקום מוסתר) ברוחב של 20 ס"מ. מצרפת תמונות של חוץ הבניין באיזור של המרפסת שירות עם סימון באדום של הצינור במיקום שמתאפשר.

בנוסף, האם יכולה להתעורר בעייתיות בחיבור של צינור 4" (והמשמעות שכרוכה בכך) לבריכת ביוב ששימשה עד היום רק למים של מכונת כביסה וברז?

************תודה מראש על ההתייחסות המקצועית.*******************

בינא

Member
התשובה היא: אסור לדייר בבית משותף להעביר צנרת חיצונית!!!

...זה הבית של כולכם והשטח החיצוני הוא של כל הדיירים*
*אם תצליחי לקבל אשור מכל הדיירים ובעיקר זה שמתתייך.. להוריד שם צנור, אשראי לך ותוכלי להתקין שם צנור 4"...
אז מה כן ניתן לעשות?
הפיתרון לחיבור יציאה מאסלה שהוא 4" לצנור 50מ"מ שניקז מכונת כביסה הוא מטחנה קטנה שמרסקת מה שיוצא מהאסלה כדי לאפשר ירידה של החומר הגרוס עד לביוב.
מטחנה/משאבה כזאת מותקנת בתוך קופסה עם מצוף או רגש שמקבל את החומר מהאסלה וחייבת להיות מחוברת לחשמל שבמילא יש לך לשקע 16A.
תבצעי חיפוש בגוגל ל-"מטחנה לשפכים ביתיים".

גלמיש1

New member
רעיון לפתרון

הצעה לפתרון - רק אחרי שתבדקי עם יועץ אינסטלציה ותודאי שבריכת הביוב הקיימת מתאימה לצרכים
תרתי משמע!
בקשי הסכמת השכנים להורדת הצינור, והבטיחי להם שתבוצע סגירה, כיסוי מלבני, ברוחב הקיר, שיתאחד עם הקיר ויסתיר לגמרי את הצינור. בתוכו גם יותקן בידוד אקוסטי. ככה אפשר להבטיח שהם לא יסבלו לא מהמפגע החזותי, ולא מהמפגע האקוסטי.

למעלה