שיפוץ הבתולין הסתיים... או - איך

איריסג

New member
שיפוץ הבתולין הסתיים... או - איך

לשפץ דירה לסבתך בת ה 83 - ולהשאר בחיים כדי לספר... אני מנסה לייסד כאן מסורת שאני מעתיקה מפורום אחר שאני חברה בו - מסורת ה"קרדיטים". בפורום ההוא, כשעובר האירוע החשוב שלשמו כולן מתכנסות שם (ועכשיו תנחשו איזה פורום זה....) - נוהגות הבנות (וגם מעט הבנים שמסתובבים שם) להעלות קרדיטים כדי לסייע לבאים ולבאות אחריהן - בעצות, בהמלצות וכו'. מאחר ואנחנו פורום צעיר, ורובנו בשלבים די ראשוניים של בניה (או במקרה שלי - של בירוקרטיה בלתי נגמרת) - אני משערת שעד שיהיו פה קרדיטים של בית שלם מהתחלה עד הסוף עוד יעבור זמן (אולי הכבאי ינסה לשחזר). אז בינתיים - קרדיטים של שיפוץ דירה. ומעשה שהיה - סבתי בת ה 83 החליטה שהיא חייבת לעבור דירה לבניין עם מעלית. אבל שיהיה רק בטווח של השניים וחצי רחובות סביב ביתה הנוכחי. פולניה מחליטה - ועושה. מצאה דירה. אמה-מה... זו דירה שלא נגעו בה לדעתי מאז שהבניין נבנה (מתישהוא בסוף שנות ה 70 - תחילת ה 80). מצד שני - לא היה תקציב שיפוצים מי יודע מה (כי פוטנצאל יש לדירה, אבל צריך המון כסף כדי לממש אותו). אז עשינו מה שחייבים. שזה מטבח, שירותים ואמבטיה. וצביעה של כל הדירה. לצערי, לא צילמתי את ה"לפני" - אז תצטרכו להאמין לי... זה היה נורא... המטבח היה מחופה כולו (כל הקירות) בקרמיקות לבנות עם עיטורים ירקרקים (כל אחת בנפרד זה נחמד - אבל קירות שלמים ככה זה עושה כאב ראש להסתכל. המטבח היה מטבח פורמייקה רקוב להפליא - בצבע ירוק, הצירים כבר התפוררו, והשייש ... שלא נדע. אז הוחלט להחליף מטבח. והנה - אנחנו בקרדיט הראשון. הנה זה בא....

איריסג

New member
מטבח - מטבחי פנל מאשדוד

המטבח הקיים, היה מטבח של שני מטר ארונות תחתונים ושני מטר ארונות עליונים. גודלו: 3 מטר אורך על פחות משני מטר רוחב. לצידו היתה מרפסת שירות - שפרט לקיר מפריד של כ 30 ס"מ - היתה כולה חלק מהמטבח. צמוד לקיר גם יש עמוד תומך. היינו באיקאה. האמת יש להם דברים לא רעים, אבל העובדה שאני מוגבלת לתכנון על פי היחידות שלהם - הרתיע אותי מעט - כי היה ברור לי שצריך לעשות כאן מעשה קסם כדי לנצל את המטבח - וגם לכלול במרפסת השירות מכונת כביסה ומייבש כי אין שום מקום אחר שאפשר יהיה לשים אותם (תכף נגיע למידות של האמבטיה ותבינו למה....). מה גם שאיקאה עובדים בסיבית, ואני, מה לעשות - לא מחבבת סיבית במטבחים, לא יעזור כלום. התקציב בעיקרון שהיה לנו עמד על לא יותר מ 15 אלף ש"ח (בסופו של דבר עברנו אותו... עם האוכל בא התיאבון). אחרי איקאה נסענו לקבל הצעת מחיר מפנל. קיבלנו הצעת מחיר מצויינת, ויותר מכך - תכנון מטבח מעולה, שהביא את סבתא שלי לחתום על ההזמנה בו במקום. המטבח החדש כולל ארונות עליונים ותחתונים, ויחידת מזווה גבוהה, שתוכננה כך שהיא תכיל בתוכה גם את העמוד התומך (את הקיר הקטן הורדנו) - ולמעשה תהיה המשך אחד של המטבח עצמו - במרפסת השירות. היחידה הגבוהה תכיל את המייבש, את מכונת הכביסה, מדיח כלים קטן, וכמובן ארונות לחומרי ניקוי, וארון גבוה למטאטא ומגב וכו'. הנה כמה תמונות.

נו, איריס, אני מחכה ומצפה להמשך....

וחבל שלא צילמת את ה"לפני". טוב, מאמינים לך...

איריסג

New member
בוקר טוב... המחשב חזר לחיים

אז אני ממשיכה: פנל עובדים אך ורק עם סנדויץ' אדום ועם פירזולים של בלום - מה שמבטיח מטבח איכותי שישרוד לאורך שנים. אנחנו בחרנו חזיתות פורמייקה מטעמי מחיר - והתוצאה מקסימה ממש. את השייש (אבן קיסר 3200) הזמנו דרך הספק של "פנל" - שאומנם הגיע ביום איחור לעומת מה שהוא קבע איתנו - אבל סיפק את השייש תוך יום אחד בלבד. פנל עשו עבודה מדהימה לטעמי - קודם כל - יום אחרי ההזמנה הם כבר הגיעו לערוך מדידות מדוייקות, הם עמדו בזמנים - והתוצאות מאד יפות. הנה מראה מקרוב...

איריסג

New member
תמונה אחרונה של המטבח

וכמה מילים על קבלן השיפוץ: את ביצוע השיפוץ כולו הפקדנו בידי חיים פריינטה. בחור צעיר מיהוד, שקיבלתי עליו המלצות חמות - ובצדק.... הצעת המחיר שלו היתה מצויינת - אבל יותר מזה - הביצוע היה מעולה. הוא עבד מהר ומאד מקצועי - הרצף שהוא עובד איתו הוא (ככה אבא שלי, שמבין הרבה יותר ממני) ממש אומן, וחיים , בשל היותו סטודנט להנדסת בניין (או משהו כזה, אולי אני טועה. הוא לומד משהו שקשור - אולי הנדסאי?) בא עם רעיונות ופיתרונות לדברים שדי עמדנו חסרי אונים מולם. למשל - הגודל (למעשה הקוטן) של האמבטיה - שעוד נגיע אליה. הוא עמד בלוחות הזמנים, הגיע בזמן והיה תמיד זמין לכל קושיה ושאלה. מומלץ מאד. מי שרוצה טלפונים שלו - שיפנה אלי במסר. אגב - התמונות צולמו כמובן כמה ימים לפני שהכל הסתיים - לכן חסרים הפינישים האחרונים.

איריסג

New member
האמבטיה....

אוי, זה משהו שעוד לא נתקלתי בו.... קודם כל - כמו המטבח, גם האמבטיה היתה מחופה כולה בקרמיקה של פעם - לבנה, עם ציורים אדומים. שוב - כשזה אחד - זה נחמד. כשזה על כל הקירות - זה ממש עושה כאב עיניים. חוץ מזה - השירותים נפרדים וכשניסינו לחשוב אולי לחבר אותם כדי ליצור חדר אמבטיה מרווח יותר - הסתבר שה 4 צול תקוע ככה שהוא ישאר באמצע החדר המאוחד. אפשר היה לעשות לו איזה מעקף - אבל זה פתח לצרות - ככה שויתרנו. באמבטיה היה מין בוידם בטון שהנמיך את התיקרה מעל חצי חדר באיזה 70 ס"מ מה שהוסיף לקלסטרופוביה. ומעבר להכל - גודל חדר האמבטיה - 1.6 על 1.6 בערך... ובנוסף יש מין מיני מסדרון - ברוחב הדלת. מין "משפך" כזה... מול הדלת היה חלון קטן, עם מסגרת עץ רקובה ומתחתיו - פיר כביסה כזה של פעם. בהצעת חיים - העפנו את הבוידם - שהיה מין פיר אוורור של השירותים - הוא עשה פיר קטן וחיבר לקצה שלו ונטה לשירותים שמופעלת עם הדלקת האור. ואז נשאר לנו מקום לחלון גבוה - בפתח של פיר הבטון, מה שאפשר לנו לסגור את החלון המקורי - ואז על הקיר הזה להתקין את ארון הכיור. הנה תמונה של חדר האמבטיה...

איריסג

New member
ספקי החומרים הלבנים

אז ככה: את הקרמיקות למיניהן (ריצוף מטבח שירותים ואמבטיה, חיפוי קירות באמבטיה ובשירותים, דקורים, ואריחי 10*10 למטבח) כמו גם את כיור המטבח, הברזים למטבח ולאמבטיה, האסלה והניאגרה - רכשנו בחנות שנקראת "אילן קהלני" בראשון לציון. זו חנות שנמצאת בלב שכונת מגורים (גני אסתר) ומבחוץ נראית די קטנה. אבל כשנכנסים פנימה מגלים חנות גדולה עם מבחר לא רע של קרמיקות, אמבטיות, כיורים, ברזים וכו'. המחירים שלהם סבירים לגמרי. הבעיה היחידה איתם היתה שלמרות שהם התחייבו לגבי סדרה מסויימת של קרמיקה - לא היה להם את כל הכמות - והם שלחו כמות חסרה עם הבטחה להשלים - ובסופו של דבר ההשלמה היתה מהסדרה הבאה - ויש איזה הבדל קטנטן בגוון - אבל חיים הצליח להתמודד עם זה די יפה. חוץ מזה - צריך לטעמי קצת לשבת להם על הראש - כי ביום שהובטחה האספקה היתה להם תקלה באחת המכוניות - אבל הם לא טרחו להתקשר ולהודיע. בסופו של דבר הכל הגיע - והכל היה בסדר, והם אפילו פיצו אותנו קלות על הפאדיחה... הכתובת שלהם: מרדכי פופל 7, ראשון לציון. ויש להם חנות נוספת ברחובות. המקלחונים: קודם כל - גילוי נאות. קובי ליאון, הבעלים של חברת המקלחונים "לאונרדו" - הוא חבר שלנו. עכשיו, כשהכל גלוי - אני אגיד עוד משהו - אני, ברמת העיקרון - דוגלת ב"לא מערבבים חברים ועסקים". היוצא מהכלל הוא קובי. המקלחונים שלו כל כך יפים, איכותיים ובמחיר מצויין - שזו נראתה לי טיפשות ללכת למקום אחר. חנות החברה נמצאת במושב מגשימים - שם יש תצוגה של כל הדגמים, וגם של ארונות אמבטיה - של אמבין ושל חברה נוספת שעושה ארונות לפי מידה. בעבר התקנו מקלחון של "לאונרדו" אצל ההורים שלי - והם מרוצים עד הגג. ועכשיו, כאמור - לקחנו מקלחון גם לדירה של סבתא. אני מצרפת קישור לאתר שלהם - כדי שתוכלו להתרשם בעצמכם.

אש68

New member
תודה איריס את עוזרת מאוד.דרך אגב

איך מתקדם הבית שלך?האם החלטת כבר על אלומיניום בלגי או הברזל הבלגי האמיתי?אני בדיוק בשלב הזה.

איריסג

New member
הנטיה שלנו היא לכיוון הברזל

אחרי שהאיש שלי היה איתי ב"ארטפרו" גם הוא השתכנע... זה יותר יפה בעיננו, השתכנענו שהפרופילים החדשים אטומים יותר מהישנים - והמחיר כמעט אותו דבר (למעשה - קיבלנו הצעות יקרות משמעותית באלומיניום הבלגי).

אש68

New member
גם לדעתי יותר יפה,אבל הבנתי שבמחיר

של הברזל הבלגי אפשר לקבל אלומיניום בלגי כולל התריסים -גלילה חשמלי. בשבוע הבא אני מתכננת ללכת לא.פ. כוכב שמעת עליהם? מישהו שמע? העבודה שלהם נראית לי הכי קרובה לבלגי אמיתי.

איריסג

New member
טרם ראיתי אותם מקרוב

אבל מהאינטרנט מאד התרשמתי. קיבלתי מהם הצעת מחיר - אבל היא היתה די גבוהה. בכל מקרה - מה שאני עשיתי זה הלכתי לקליל ועשיתי מפרט מאד מדוייק של כל הבית - חלונות, תריסים, דלתות בלגיות איפה שמתוכנן אצלנו. ועם המפרט הזה הלכתי לדי הרבה ספקים - וגם לספקים של בלגי ברזל - והמחירים של הבלגי ברזל ברוב המקרים היו משמעותית יותר זולים - וגם אם הוספתי את ה-20 - 15 אלף ש"ח שהיו אמורים לעלות לי תריסי גלילה - עדיין הצעת המחיר של ארטפרו היתה אטרקטיבית. שווה לך לעשות את אותו ניסוי.

אחלה סבתא יש לך ../images/Emo45.gif

אם נלך לפי הבחירה של המטבח והמקלחת נראה שיש לה רוח של בחורה בת 38 ולא 83
שתהנה מהבית החדש, נראה ממש טוב!

sbell1

New member
שלחי לי בבקשה פרטים .

שלחי לי בבקשה פרטים .אחי רכש דירה במצב דומה.

fireman

New member
להזמין שיש מהיום למחר

זה דבר מעניין מאוד...... אני חיכיתי קרוב ל3 שבועות. למי הם שלחו אותך בשביל השיש? אגב, לי יש 3200 באמבטיות והצבע של המטבח שלי מאוד דומה לצבע של המטבח שעשיתם....

איריסג

New member
עקרונית - עשינו הזמנה טלפונית

והתיאומים היו דרך איילת מפנל. את ההזמנה הטלפונית עשינו בערך שבוע וחצי לפני שבאו להתקין את המטבח. ביום שהתקינו את המטבח היה אמור להגיע איש השייש, אבל כאמור הוא הגיע רק למחרת... מצד שני - צריך לזכור שבסה"כ מדובר ב 2 מטר שייש... לא מי יודע מה מסובך.

fireman

New member
אם ההזמנה נעשתה טלפונית

שבוע וחצי מראש זה נשמע כבר יותר הגיוני. למרות שזה בסה"כ 2 מטר שיש....בד"כ אנשי השיש עסוקים לכמה ימים קדימה כי הם גם חותכים ומעבדים במפעל וגם מתקינים בבתי הלקוח וקורה שדברים מתעכבים.

איריסג

New member
חשבתי בהתחלה לנסות למצוא מתקין יותר

זול - ולא לקחת את המתקין של פנל. אז חיפשתי וחיפשתי - הייתי באיקאה, ובעוד כמה מקומות וראיתי שכל החיסכון שלי , אולי, יהיה 200 ש"ח, אז כבר העדפתי לעשות את ההזמנה אצל הספק הקבוע שלהם. בסופו של דבר - היה כדאי כי הוא עשה עבודה מצויינת ובכלום זמן.

fireman

New member
לוחות באיכות שונה.

הסנדוויץ' מתמודד הרבה יותר טוב עם סביבה לחה לעומת הסיבית שנוטה להתנפח. הסנדוויץ' הרבה יותר איכותי למרות שגן בסנדוויץ' יש כמה וכמה דרגות של איכות.

עיקר ההבדל הוא ביכולת להחזיק

ברגים ומסמרים . כלומר אם הוצאת בורג ממקומו , הוא לא יחזיק טוב אם תחזיר אותו למקומו, או לא יחזיק בכלל ויש צורך לשים אותו במיקום שונה . הסיבית באה בדרך כלל עם ציפוי כך שהיא מבודדת מהסביבה ולא יכולה להיות בעיה של לחות. סיבית זו נסורת מודבקת בלחץ , בצורת פלטות , יש גם מלמין שזה מוצר דומה אבל יותר חזק . היו לי כמה פריטים מסיבית שהחזיקו שנים רבות אבל לא היו בהם חלקים נעים וברגים . הם אפילו לא התנפחו משטיפת הרצפה שכן הם היו מצופים .

למעלה