שיפוץ ומעלית בחינם? הכצעקתה ?

הילית111

New member
שיפוץ ומעלית בחינם? הכצעקתה ?

שלום לכולם שמעתי שיש לאחרונה חברות שמציעות לדירי בנינים ישנים ברעננה (לא יודעת מה קורה בערים אחרות ) שיפוץ לבניין, מעלית, והכל בחינם תמורת "זכויות בנייה"או משהו לא ברור לי העניין. נשמע יותר מדי טוב. דפקו לי בדלת ואמרו לי שהדיירים בבניין שלי רוצים לעשות שיפוץ אני דירה שכורה אז זה לא רלוונטי לי אבל אני ממש סקרנית יכול להיות דיל כזה טוב ? מה הקטצ' פה ? ברור לי שהחברה שעושה את זה מקבלת משהו בתמורה ומעניין אם זה שווה את זה. אשמח לדעת תודה מראש לכולם

עומר247

New member
שמעת נכון

וזה שווה לכל הצדדים. לפני שנה בערך עבר חוק שמאפשר ליזמים לחזק ולשפץ בניינים תמורת אחוזי בניה גדולים מהמקובל. ככה כולם מרוויחים, הדיירים מקבלים בניין משופץ ומחוזק והקבלן מקבל שטח לבניית יחידות דיור נוספות, בלי צורך לקנות שטח ובנוסף הקלות במיסים. המדינה מרוויחה בניינים עמידים לרעידות אדמה.

ATAF151

New member
תמורת בניית דירות בגג המשותף

זה שווה אבל מצריך ליווי של מומחים מטעם הדיירים, בשום אופן לא לסמוך על הקבלן.

tamara 4

New member
כדאי גם כדאי

כמו שכבר נאמר,שני הצדדים זוכים. הבנין משדרג עצמו ע"י מעלית,שיפוץ חיצוני וחיזוק למקרה של רעידת אדמה.הקבלן, מציע העיסקה, מקבל את הגג המשותף על כל זכויותיו לבניה ,יכול להגיע למס' דירות (תלוי בגודל הגג) וזה האינטרס שלו. *אני לא הצלחתי לקדם הרעיון (המגניב לדעתי), הגג אצלנו ,מסתבר , קטן מדי ולהם לא השתלם.

גור 2

New member
כדאי אבל יש מי שלא חושב ככה

דיירי הקומה העליונה צריכים לשלם אם הם רוצים לעלות לקומה העליונה החדשה או להישאר ללא הגג. במקרה של הצעה להוספת דירות גן בקומת העמודים (קרקע) דיירי הקומה הראשונה חוששים מצפיפות, מסיבות ורעש ומעשן המנגלים. ככה הוכשלה ההצעה בבנין בו אני גר.

למעלה