שיפוץ ושחזור לוח שחמט וחיילים מעץ .

שיפוץ ושחזור לוח שחמט וחיילים מעץ .

ירשתי מסבתי עליה השלום את מערכת השחמט של סבי. מדובר על משחק בן 60 שנים לפחות אם לא יותר ששיחקו בו באופן שוטף. הלוח עשוי מעץ מצופה בפורניר בצבעים טבעי בהיר וטבעי כהה, חלק מהריבועים התייבשו ונפגעו - חלקם מקולפים למחצה. החיילים עשויים עץ - הלבנים הם עץ טבעי עם לק שרובו נשחק, והשחורים צבועים בצבע שחור וחסרי ברק כיום. הצבע של השחורים נשחק לגמרי והם נראים זוועה, הצבע של הלבנים יותר טוב. לאחת מהמלכות הראש קצת שבור, ולכל המלכים והמלכות נפל הכתר למעט אחד. הלבידים נפלו כמעט כולם. לא מדובר בכלים חרוטים או מפוסלים או מגולפים אלא בכלים יחסית לא אומנותיים. למערכת יש ערך סנטימנטלי גבוה בעיני שכן אני אחת מהמשתמשים האחרונים שלה (וגורמת נזקים לא קטנה) - אחרי הנזקים שלי סבתי אפסנה אותה לשנים רבות. אתם יכולים להמליץ לי על מישהו שיכול לעשות לי שיפוץ ולהחזיר את המערכת לימיה כקדם? עדיפות ענקית לכאילה שעובדים בגוש דן. אני יודעת שתיכף תבקשו תמונות - אנא אל תסבכו אותי בזה -אין לי שמץ מושג איך מעבירים תמונות למחשב. אם תתעקשו אבקש מהשכן לעשות לי טובה (עדיף אם תוכלו להתאפק..) המון תודה.

arsar

New member
את מדברת כאן על עבודה גדולה, דהיינו:

שיפוץ 32 כלי המשחק וכן 64 משבצות הלוח. זו עבודה לאמן. גדולה ויקרה. קשה לי לתאר לעצמי שמישהו יקבל על עצמו את השחזור , שלא לדבר על המחיר! זו המון עבודה. ובנוסף - את מקשה עלינו שכן לא נוכל לומר דבר אלא לאחר שנרראה את התמונות - משובחות ומראות פרטים. אם הייתי יכול לראות מקרוב את הלוח והפריטים ייתכן שיכולתי לייעץ לך. מצטער.

בתגובה שאחרי הבאתי לך לראות.

איני יודעת להעריך את איכות התמונות אני לא צלמת, אבל להערכתי אפשר להבין מהן מהו מצב הלוח ומצב הפריטים. את הלוח צריך לשפץ. את הדמויות ברובן צריך רק לחדש את הצבע. למלכים ולמלכות צריך לתקוע כתרים חדשים אבל רק מלכה אחת נפגעה בראשה ואפשר לחשוב על משהו יצירתי. האם עכשיו אפשר להפנות אותי לאנשים שיכולים לשאת במטלה?

daliashenhav

New member
שיחזור

כפי שאמר אריה , ללא תמונות קשה מאוד להעריך את היקף וצורת העבודה. כלי השח הם יחסית קטנים ולכן דורשים עבודה זהירה וזעירה. את לוח השח קל יותר לשפץ ,יחסית. בהצלחה.

רק כדי להבהיר:

אני לא מחפשת שלמות. אני מחפשת שימור ושיפוץ. הציפיה שלי היא שבסוף התהליך המערכת תראה טוב יותר ממה שהיא כעת כמובן, אבל בעיקר שאוכל להמשיך לשחק עם הכלים מתוך ידיעה שהם והלוח מצופים בחמרים עמידים יותר, ושאדע כיצד אוכל לשמר אותם מפני נזקים עתידיים. הבעיה הכי גדולה שאני רואה בשיפוץ היא הראש של המלך הלבן שנשבר. לצורך כך - אם לא ניתן לשקם או לשחזר כלי זהה, אסתפק בליטוש סימטרי או מילוי במשהו - אני לא מצפה לקבל כלי חדש אותו דבר. כלי השח הם פשוטים אין כאן למעט הסוסים עבודת גילוף עדינה, וכל עוד מדובר על חידוש הצבע אני חושבת שזו לא צריכה להיות בעיה גדולה מידי או אמנותית מידי. כמובן שהדבקת לבדים חדשים איננה בעיה כלל, ואת הלוח מן הסתם יהיה צורך לשפץ באופן יסודי יותר אבל גם זו לא נראית לי בעיה מאד גדולה. אשמח לשמוע את הערכתכם והפניה לאנשים שמסוגלים לבצע עבורי את השיפוץ.

arsar

New member
אז ככה:

1. השבר בראש המלך - כנראה שאפשר ליצור חתיכה ולהדביק ולהתאים לצורה הכללית. 2. חידוש צבע ולכה מתאימה לכלים - לא נראית בעיה. רצוי להשתמש בחומרים משובחים. 3. הלוח - דווקא הוא מהווה את הבעיה הגדולה! כדי להחליף משבצות של פורניר יש צורך בעבודה כירורגית ממש שלא לדבר על התאמה של הלבידים וציבעם. כדאי לחשוב על אפשרות שיפוץ הלוח ללא החלפת חלק גדול ממשבצות הפורנירים. ובענין מי הוא זה שיוכל לשפץ - השאלה העיקרית: היכן את מתגוררת? זיכרי - זו אינה עבודה רגילה ולא נראה לי שתהיה "זולה".

אני גרה במרכז.

ומבחינת העבודה הכירורגית - לא אכפת לי אם זה יותר קל להחליף את כל הציפוי של הלוח לפורנירים חדשים. מצד שני אם זה לא מפשט את העבוד הואפשר לתקן בטלאים או במילוי או בלכה זה גם בסדר. כאמור אני לא מצפה למצוא משהו חדש - אני רק רוצה להבטיח שהכלים שימרו עד כמה שיותר הלוח ישמר עד כמה שיותר ושניתן יהיה להמשיך לשחק בזה. יש משהו מאד רומנטי דווקא בשימור הדברים כפי שהם בלי לייפות. זה ממש לא קריטי לי. אם אתם מכירים ויכולים לשלוח לי כמה חלופות - במקרה שאחד לא יסכים זה הכי טוב ואם אי אפשר כאן אז במסר. המון תודה.

למעלה