שיפוץ מכונת אספרסו

chomer

New member
שיפוץ מכונת אספרסו

שלום לכולם,

אני משפץ מכונת אספרסו מדגם La Cimbia Junior D כבת 20 שנה.

הייתי מעוניין לדעת איך ניתן לנקות את חלקי המכונה מאבנית, חלודה, שומנים ושאר מרעין בישין... (המכונה מפורקת).

dudi4321

Active member
אבנית - חומצה פולמרית

בהרכבה תשים חלקים כמו אטמים מגומי חדשים.
חלודה מגרדים ומשפשפים אחר כך עם בד שמיר. מורחים ממיר חלודה ואחרי כשעה עם צבע סיליקוני קשה כמו המרייט.
שומנים וג'יפה של אבק עם סקוטש ברייט וסבון כלים ומים.
תתחדש. אני קצת מקנא.

gady18

New member
שומנים ניתן להסיר עם מסיר שומנים יעודי

למכונות אקספרסו
עד כמה שידוע לי המריט נצבע ישר על חלודה סקוצ בריט סורט ולא בריא.

dudi4321

Active member
מנסיון של תיקוני חלודה גם במכונית

רצוי לגרד עד לפלדה. ואז ממיר חלודה ושוב המרייט. ככה הכי חזק. הכל אטום ומחזיק גם בלחות ורטיבות. סקוטש זה לשפשף שאריות. יש את הלבן שהחספוס שלו עדין והוא לא שורט. כמובן שה-המרייט מכסה הכל בסוף.

את חלקי הניירוסטה אני ממליץ...

לנקות עם משחת PEEK כחולה מבית יעקובי, הדבר הזה עושה קסמים על ניירוסטה!!

chomer

New member
תודה רבה על התגובות...

כן, לפי מחקר שעשיתי ברשת אכן מדובר במכונה איכותית ביותר. חבל רק על המצב שהייתה בו כשמצאתי אותה...
חיפשתי ברשת חומצה פולמרית ולא מצאתי כלום, תוכלו לכוון אותי למוצר ספציפי והיכן ניתן לרכוש אותו?
בעיקר אני רוצה לנקות את הדוד היטב מבפנים ןאת הראש והשטרונגול (לא יודע איך קוראים לזה...) שנמצא בתוך הדוד ומתחבר לראש, בפנים ומבחוץ.
כמו כן, אני זקוק לחלק שמחבר את הצינורית לראש (HEAT EXCHANGE...) וחלקים נוספים - היכן ניתן לקנות (ברשת, אני מניח)?

אם אתה צריך שני אטמי סיליקון ל"שטרונגול"

שהוא בעצם מחליף החום של המכונה, יש לי כאלו.
לגבי חלקים, יש באברהמי, כמעט את הכל רק צריך לדעת מה אתה צריך ולבדוק אם יש בארץ, מה שאין ניתן להזמין מאברהמי(בתנאי שאתה יודע מה אתה צריך ע"פ מס' קטלוגי)
אתה לא צריך חומצה פולמרית (גם לי אין מושג מה זה),טבילה של כל הדוד בתמיסה עדינה של מסיר אבנית, תעשה את העבודה., לא להכניס חלקי נחושת מצופי ניקל לתמיסת חומצה, זה גורם לציפוי להתקלף!

למעלה