שיפוץ רחוב שינקין בתל אביב

yairp4

Active member
שיפוץ רחוב שינקין בתל אביב

העבודות לשיפוץ רחוב שינקין נמשכות במרץ. היום יצא לי לעבור שם אחרי כמה שבועות שלא הייתי באיזור ונראה שחלה התקדמות משמעותית מאוד בעבודות. לצערי עברתי שם אחרי השקיעה והמצלמה של הטלפון לא מתפקדת כל כך טוב בתנאים האלה, אבל אני אשתדל לעבור שם שוב בסופש ולצלם בשעות האור.
הקטע שבין מלצ'ט לאחד העם כבר מרוצף ברובו, נשארו עוד עבודות גימור בריצוף, הצבת עמודי התאורה החדשים וסלילת האספלט בשביל האופניים, עבודה של פחות מחודש להערכתי. הקטע בין אחד העם לרוטשילד במצב פחות מתקדם, אבל עם קצב העבודות שם אין סיבה שלא יסיימו שם בחודשיים-שלושה הקרובים.

ההפתעה הגדולה מבחינתי היא העבודות בקטע רוטשילד-יהודה הלוי. הפרוייקט הנוכחי היה אמור להיות רק בקטע אלנבי-רוטשילד, אבל בשבועות האחרונים התחילו בעבודות רציניות גם בהמשך הרחוב. אין לי מושג באיזה מתכונת מתבצע השיפוץ בקטע הזה והאם גם שם יחליפו את המדרכות ויסללו שביל אופניים. למיטב ידיעתי המטרה הגדולה של העירייה היא ליצור ציר מזרח-מערב ידידותי להולכי רגל ורוכבי אופניים דרך יצחק שדה, לינקולן, שינקין ואלנבי, כך שבהחלט הגיוני שימשיכו באותה מתכונת גם בקטע הזה. אני מניח שהקטע הבא שיבוצע בציר הזה יהיה בין המסגר ליהודה הלוי, שם אמורות להתחיל ב2013 העבודות לפירוק גשר מעריב והקמת שיקוע בציר יצחק שדה-לינקולן, כחלק מפרוייקט הרכבת הקלה. אני מקווה שבמסגרת העבודות האלה יבצעו גם שיקום של הרחובות והקמת שבילי אופניים.

ובינתיים בשד' רוטשילד...

כישלון בת"א: רוטשילד לא יהיה מדרחוב בשבת
עיריית תל אביב הודיעה בתום חודש ניסיון כי הפרויקט שביקש לאפשר להולכי רגל ורוכבי אופניים מרחב סגור בשדרה בסופי שבוע, "לא מצדיק את עצמו בתקופה זו של השנה".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4250787,00.html

אני רק לא כל כך הבנתי למה דווקא חופשת הקיץ היא לא תקופה מתאימה לסגירת הרחוב...

yairp4

Active member
היה כאן שילוב

של ביצוע לקוי ולחץ לא ענייני, להערכתי.
יצא לי לעבור ברוטשילד פעמיים בימי "המדרחוב" הראשונים ותנועת הולכי הרגל במקום הייתה כבדה, כרגיל, אבל רוב האנשים לא העיזו ללכת על הכביש כי השומרים במחסומים אפשרו להרבה מאוד מכוניות להכנס (קשה לי להאמין שכולם היו רכבים מורשים) ולא הייתה תחושה של בטיחות בהליכה מחוץ לשדרה המגודרת.
אני מניח גם שהיה לחץ מצד בעלי העסקים ברחוב, וכמובן שפרסומי הקונספירציה של הפעילים "החברתיים" לפיה סגירת הרחוב נועדה לפגוע במחאה לא הועילו למיזם.

חבל, מדובר על רעיון מבורך והסיכוי שיממשו אותו שוב הוא די קלוש אחרי ההכרזה עליו ככשלון.

down under

New member
אבל מה נותן הפיכת שדרה למדרחוב?

הרי בשדרה ממילא יש אחושלוק או אחושרטואה שטח רחב להולכי רגל.
שתי המדרכות שבשני צדי השדרה וכמובן "אי התנועה" שהוא בעצם שדרות העצים בין מסלולי המכוניות.

מה הערך המוסף של הפיכת שד' רוטשילד למדרחוב באופן חלקי, לא מצליח להבין.

רחוב רגיל אני מבין גם מבין.
נניח נחלת בנימין בחלקו הצפוני, בן יהודה שבירושלים וכו'.

yairp4

Active member
נתחיל בזה שהשדרה עמוסה בהולכי רגל

זה נכון שהשטח שמיועד להולכי רגל רחב, אבל בסופי השבוע ובמיוחד בקיץ (יולי-אוגוסט) יש תנועת הולכי רגל כבדה מאוד, ברמה כזאת שקשה להתהלך או לרכוב בשדרה בקצב סביר, במיוחד בסביבות הקיוסקים. האמת היא שהשטח נטו להולכי רגל ורוכבי אופניים לא כל כך רחב כמו שזה נראה, יש רצועות גינון שלא מיועדות להליכה או רכיבה, לאורך רוב השדרה השטח המרכזי גם הוא מגונן או תפוס ע"י גני משחקים ושאר שימושים והמדרכות משני הצדדים צרות למדי.
יש גם ערך הצהרתי לעידוד הולכי רגל ורוכבי אופניים על חשבון כלי הרכב, וכמובן שהאווירה ברחוב שסגור לכלי רכב מבחינת רעש וזיהום שונה לחלוטין מרחוב עמוס במכוניות.

כמובן שיש עוד לא מעט רחובות שהרעיון הזה יכול להתאים להם. לי למשל עולה בראש רחוב המלך ג'ורג' בתל אביב, למרות שאני לא יודע עד כמה זה ריאלי מבחינת חלופות תחבורתיות.

למעלה