שיפוץ רחוב שינקין

yairp4

Active member
שיפוץ רחוב שינקין

בשבוע שעבר חלקו המערבי של רחוב שינקין (בין אלנבי לשינקין, כ-500 מטרים) נפתח מחדש אחרי כחצי שנה של עבודות. יש לציין שהעבודות בוצעו במהירות יחסית ובניגוד לפרוייקטים אחרים של העירייה שנגררים מעבר לתאריך הסיום המיועדץ כמו כן נשארו מעט מאוד עבודות גימור, גם בניגוד לפרוייקטים אחרים שבהם עבודות הגימור נמשכות הרבה מעבר לפתיחת הרחוב.

כזכור, תאריך הסיום של הפרוייקט כולו (בין אלנבי לרוטשילד) הוא מרץ 2013. התאריך הזה מאוד לא ברור בהתחשב בעובדה שנשאר סה"כ קטע קצר באורך כ200 מטרים (בין מלצ'ט לרוטשילד), אלא אם הולכים גם לשפץ כל מיני רחובות מסביב. בכל מקרה, העבודות בקטע הבא עדיין לא התחילו.

yairp4

Active member
1 - מבט על הרחוב לכיוון מערב

מרחוב יוחנן הסנדלר. המדרכות רחבות יותר, תשתיות החשמל תת קרקעיות, חניה בצד אחד בלבד ושביל אופניים. בניגוד להדמיות ולשלטים, אין שום זכר לגינון כלשהו לכל אורך הרחוב.

yairp4

Active member
2 - בכיוון ההפוך

אותו מבנה רחוב, פחות או יותר. קצת קשה לראות אבל מיד אחרי הצומת יש עמודים הידראוליים שיאפשרו לסגור את הרחוב לתנועת כלי רכב במידת הצורך.

alantan

New member
מה נסגר עם שילוט ה-30 קמ"ש?

עד עכשיו ראיתי אותו כספרות בצבע לבן על רקע ריבוע כחול (לא הגיוני בעליל, אבל כך היה עד כה נראה שבהנחיית משרד התחבורה). עתה כפי שבתמונה הזו (הרבה יותר הגיוני, אבל לא נראה לי שזה התקן).

yairp4

Active member
3 - שילוט

פעם ראשונה שאני נתקל בשלט כזה. הרעיון הוא ששביל האופניים הוא חד כיווני - נגד כיוון התנועה (לכיוון מערב, מרוטשילד לאלנבי). אני מניח שהרעיון הוא שהרוכבים לכיוון מזרח יחלקו את הכביש יחד עם כלי הרכב. לדעתי זה רעיון טיפשי בהתחשב בעומס ברחוב הזה (ובעובדה שהמיסעה מרוצפת ולא סלולה באספלט ולכן גם פחות נוחה לרכיבה) ואם כבר החליטו לוותר על רצועת הגינון אפשר היה לנצל את הרוחב הזה לטובת שביל אופניים דו כיווני.

down under

New member
ונראה לך שהרוכבים ישימו על הכווניות?

ברור לי לחלוטין שהוא דה פקטו יהיה דו סיטרי.

yairp4

Active member
ברור, וזה עוד יותר גרוע

כי השביל צר מידי בשביל להיות דו סיטרי ורוכבים יצטרכו לרדת לכביש. בקיצור, בלגאן מיותר. אפשר היה לסלול שביל רחב יותר, יש מספיק מקום בשביל זה.

גדדו

New member
השביל כנראה ברוחב מטר אחד

זה לפי ההנחיות לשביל נגד כיוון תנועה (מנועית) ברחוב חד סיטרי.

אורי404

New member
ככה זה

זה מה, שקורה כאשר מערכת שבילי האופניים היא חלק ממערכת המדרכות ולא חלק ממערכת הכבישים

yairp4

Active member
6 - מעבר חציה

הולכי רגל לצד רוכבי אופניים.

yairp4

Active member
7 - עוד קצת

איך אפשר בלי עוד כמה פינות לא סגורות...

yairp4

Active member
12 - נשמות טובות

התמונה הועברה לאגף הפיקוח ולמשטרה, כמובן.

למעלה