שיפוצים...

שיפוצים...

קניתי דירה בת שלושים שנה (שרטוט גז מצ"ב) ואני מתלבטת לגבי כמה דברים: 1. הצבעים של הסלון . אני רוצה לתת לו אוירה מודרנית קלילה ובהירה (אבל לא צבעי פסטל אלא יותר בכיוון של צבעים חמים). עדיין לו קניתי ריהוט ואני מעוניינת לבנות מגבס שולחן לטלויזיה ומדפים לרמקולים וכו'. אני מתלבטת גם לגבי האם לבנות ספה מגבס או לקנות ספות כחולות או חומות כהות והשטיח יהיה בצבע דומה לבוק (מעין חום-חרדל כהה). השאלה היא האם כדאי לצבוע אחד הקירות בצבע אחר (ורם כן איזה ובאיזו טכניקה) או שכדאי לצבוע באופוויט על גווניו השקיע יותר בפרטים הקטנים (תמונות, כריות) שיתנו את האוירה הרצוייה? 2. שבירת הקירות- האם לשבור גם חלק מהקיר שבין המטבח לסלון? נניח חצי מטר ממנו בכדי לשוות מראה של פתח רחב ותחושה של מרחב? 3. סידור הריהוט חשבתי לשים את שולחן האוכל דווקא בפינה השמאלית של השטח שהוא כאילו סלון, מה דעתכם? תודה רבה רבה

yboob

New member
חוזרת יקרה,

קודם כל.. שיהיה מזל טוב בביתך החדש. שנית...את באמת חושבת שאפשר לענות לשאלותייך ברצינות? זו דירה שקנית והשקעת בה סכום לא מבוטל, השקיעי עוד כמה שקלים וקחי מעצב שיגיע, יראה, יחווה דיעה וייעץ לך בצורה מקצועית ועניינית איך להיטיב את איכות המגורים שלך בדירה החדשה.. אני בטוחה שלאחר מפגש יעוץ תביני שלשאלות ששאלת יש תשובות רבות שתלויות בגורמים רבים ושונים ומה שיתאים לך ולמבנה הדירה הספציפי הנ"ל לא יתאים לאחר. לפשט את העניין... נסי לחשוב שאת השאלה הנ"ל את מכניסה בפורום של עיצוב שמלות כלה..."קניתי בד שיפון לבן ומשי פראי ואני רוצה לתפור שמלה, אני רוצה שיהיה מחשוף, אני מתלבטת בין סטרפלס לכתפיות, אני לא שמנה אבל יש לי קצת בטן..." את חושבת שאפשר יהיה לענות על שאלה כזו? ושאלה פתוחה שמשתמשת באותו דימוי: כמה הוצאתם על שמלה "מעוצבת" לערב אחד של חתונה? למה עבור תכנון ועיצוב של מעונכם ביתכם שישרת אותכם הרבה שנים והרבה ערבים אתם לא מוכנים לשלם? מחיר תכנון ממוצע לבית יהיה מחיר של שתי שמלות כלה שלא נדבר על ההשפעות של בית נוח ונעים למגורים על מצב הרוח שלכם, על היחסים בבית, על הנינוחות שלכם...תשקיעו בסביבה שלכם ותקבלו תמורה מכופלת חזרה. ולך חוזרת... קבעי פגישה בדירה, ספרי על עצמך ועל אורח חייך, על הפינוקים שלך ועל החלומות- מעצב יעזור לך להגשים אותם. בהצלחה. מעצבת

קודם כל תודה רבה

שנית, לא התכוונתי כרגע לייעוץ מושלם עבור הדירה. צירפתי שרטוט כדי לתת יותר הסבר. ברור לי שאי אפשר לעצב בוירטואל אבל... רציתי לקבל טיפה ייעוץ על צבעים, אוירה כללית, מה מרחיק, מה מקרב מה מגדיל מה מקטין חללים וכדומה... בכל אופן תודה על ההתייחסות

uvls

New member
תגובה חוזרת

כל הכבוד על השרטוט. חמוד. הוא עשוי מטבלאות בword? כזה עוד לא ראיתי. לשאלותיך: אני מסכים לחלוטין עם yboob (אחלה שם). מה גם ששאלותיך הן כלליות להפליא. ניתן לענות בפורום על שאלות ספציפיות יחסית, אבל אף אחד לא יכול להחליט בשבילך על גוונים לסלון. לא מבלי לקבל עוד מידע, לא לפני שבחרת ריהוט ובטח לא לפני שתתני עוד כמה רמזים לטעמך. כל העצות פה הן "ניחושים מלומדים" במקרה הטוב (לפחות סביב נושא הדקורציה), ועל מנת להפוך אותם למלומדים ומדוייקים יותר - צריך עוד data. ובכל זאת, כמה הערות לתכנית: היכן המידות? אני מניח שיש פתח בין הכניסה (פינת אוכל מיועדת) לבין הסלון... לא ציינת היכן משטח העבודה במטבח, ולכן קשה להתייחס לשאלת הפתח בינו לבין הסלון. נראה קצת מוזר למקם את פינת האוכל בהמשך לכניסה. אולי מוטב בסלון, באיזור שגובל במטבח? כך הפתיחה שם תקבל הצדקה מעשית ובנוסף לא תיאלצי לאכול במבואה. המטבח מהווה את המרכז המבני של הדירה שלך, וכרגע נראה שיש שם קצת לחץ (צוואר בקבוק). חשוב לפתור היטב את נושא הפתיחה שלו לשאר הבית בי הוא בעצם מחבר בין חלקיו השונים. כמו שכתבה yboob, לא ניתן לתכנן זאת כמו שצריך מבלי להבין את הצרכים והרצונות שלך, מה גם שאין בשרטוט את כל המידע הדרוש, והמינימום - פתחים ומידות... אין ספק שכדאי לך לערב מעצב/ת בעניין, אפילו לייעוץ ראשוני בלבד את עומדת בפני החלטות מורכבות וקריטיות לדעתי ברכות על הדירה החדשה

תודה רבה

כן, השרטוט הוא בוורד. אני מבינה שהשאלות ששאלתי קצת קשות למענה כאן, ומקבלת את דבריכם. לצערי, רכישת הדירה פלןס השיפוצים ההכרחיים חרגה כבר למעלה מהתקציב המיועד כך שלא יהיה באפשרותי ללקחת מעצבת שתעשה זאת (ראיתי כאן שהעלויות יכולות להסתכם בעשרות אלפי שקלים) ואיאלץ להפעיל את דמיוני (הקיים וכן בעל חוש לעיצוב, אבל עדיין, לא מאוד מקצועי). האם יש תוכנות חינם שניתן לעשות בהם הדמייה ממוחשבת של הבית? תודה רבה.

זיווה100

New member
מעצב

אהלן חוזרת, עצה טובה לי עבורך - למה את סומכת על מה ששמעת בפורום ולא מבקשת הצעת מחיר ממעצב/ת? אישית, אני ממליצה לך, לפנות ליובל - מנהל הפורום. כבר הזדמן לי לראות אותו בפעולה ולהעריץ את הכשרון שלו. לשאול אותו לא עולה דבר - למרות שלי, אישית, זה עלול לעלות בחיי - הוא כאן שורה למעלה ועוד שניה הוא הורג אותי:) בהצלחה!

נופר30

New member
גם לנו לא היה כסף למעצב

פרט לסכום של 300 ש"ח שהוצאתי על יעוץ ראשוני לא היה לי יותר מזה בכל מקרה בסופו של דבר יצא נהדר ויש עוד רעיונות כי לא נשאר מספיק כסף לעשות כל שצריך אם את רוצה תמונות של מה שהיה לפני ומה שעכשוו כדי לקבל רעיונות אשמח לשלוח לך לגבי המטבח תראי תמונות ששמתי היום

למעלה