שיפורים בכניסה-עדכון

ronpel

New member
שיפורים בכניסה-עדכון

לאחרונה בוצעו מספר עבודות בכניסה לישוב: בתחום הבטיחות - (ככל שניתן בתחום שלנו) בוצעו סימוני כביש והותקנה השבוע מראה פנורמית שמאפשרת את בדיקת הדרך. לפני שבוע קיימתי פגישה עם עובד שטח מוועד לפיד לבדיקת אפשרות ביצוע שביל הולכי רגל ואופניים בין הישובים באזור הכניסה. היתה פגישה טובה ואני בטוח שנגיע לסיכום בקרוב. בתחום החזות - בוצע פרוייקט שתילה של כל הצד הצפוני בצמוד למדרכה לאחר שנעקרו משם הצמחים הישנים. תמי כשר שתרמה את הפסלים - צבעה אותם מחדש בהתנדבות לאחר ההרס שבוצע לא מזמן. רונן

הכניסה ליישוב

קודם כל ישר כח לכל הנוגעים בדבר על העשייה המבורכת! עם זאת אני מבקש להעלות את הנושא לדיון ציבורי. הכניסה ליישובנו (במידה רבה מאד הודות לעזרת שכנינו מלפיד, אך לא רק!) אינה מרשימה. הכביש בכניסה, משובש ועקום. הבוטקה של השומרים (אני יודע שהושקעו שם מאמצים לצבוע ולקשט) עקומה. הפיתוח הסביבתי, על אף העבודה וההשקעה בצמחייה, פסלים ושילוט, חסר וכנראה שלא תוכנן על ידי איש מקצוע. אלו הם פני היישוב, חלון הראווה, המפגש הראשון. לדעתי ולדעת אחרים ששאלתי, גם אחרי שתילת פרחים וצביעת הפסלים (המקסימים), ועל אף המאמצים שהשקיעו הוועד ובודדים, במבחן התוצאה אנחנו נכשלים. אולי ניתן להקצות לכך משאבים רבים יותר? תכנון וביצוע מקצועיים? שכל מי שבא מלפיד ונכנס לכפר האורנים יראה כיצד אנחנו מתייחסים לעצמנו! נקודה למחשבה.

ronpel

New member
יש תכנון - לא ניתן לבצע

שלום יש תוכנית יפה ומקצועית למעבר שאושרה כבר גם ע"י חבל מודיעין בשנת 2000 אך חזרו בהם בדקה ה90 ולא עמדו בהסכם. כפי שניתן לראות הגבהים והמיקום של הכביש כיום לא נכונים ולא בהתאם לתוכנית. הרחוב צריך להיות הרבה יותר נמוך וממשיך על פי המדרכה של הבתים ברחוב אהוד שגובלים עם הכביש. לא ניתן לבצע את התוכנית רק מכיוון שלנו ללא ביצוע העבודות בלפיד ולכן הכל תקוע. אפשר רק לבצע שיפורים על הקיים בתקווה שיום אחד התוכנית תצא לביצוע. זה מה שאנחנו עושים. מצד שני -לא נשקיע כספים גדולים שלא בהתאם לתוכנית שבסופו של דבר יירדו לטמיון. רונן

carmiki

New member
דיני נפשות

חבל שאלה המונעים סידור כביש הכניסה במיידי לא מבינים שמדובר בדיני נפשות ויש לשים את שאר הויכוחים בצד. הכניסה ליישוב מ-ס-ו-כ-נ-ת , בכל בוקר כשבעלי לוקח את בני לגן בעגלה ועובר ללפיד דרך דרך החתחתים הזו אני מתפללת שלא יידרסו. בישראל כמו בישראל עד שלא יקרה פה אסון נמשיך לריב כמו ילדים. הכביש משובש, לא מאפשר מעבר 2 רכבים, אין מדרכה! למה מחכים?

אני לא הייתי מוכן לעבור שם עם עגלה

אולי עדיף לקחת את הילד במנשא - במקום עגלה. ואז במקום ללכת על הכביש - לחתוך שמאלה וללכת על דרך העפר, לרדת במדרגות ומגיעים לסוף המדרכה בלפיד.

ronpel

New member
כפי שכתבתי אנו מחפשים פתרון

להולכי הרגל והעגלות בשיתוף עם עובד שטח מוועד לפיד. הנושא עולה אצלם כנראה להחלטה בישיבת הוועד הקרובה. אני מאמין שבקרוב נסכם על כך ולפחות יהיה שיפור משמעותי בבטיחות של הולכי הרגל משני הישובים. רונן

shabtayy

New member
גינון ואסטתיקה ביישוב

ביום שבת משפחתי ואני טיילנו ביישוב והזדעזתי לראות איך היישוב נראה - חרא של כלבים על המדרכות במספר רב של מקומות,עצים לא גזומים, רחובות מלוכלכים, חצרות מכוסים בברזנטים מאולתרים,שלא לדבר על הגן הציבורי כמרכז יחידי ביישוב וגם מקום זה אינו מטופח דיו ואינו נותן מענה למשחקי ילדים- האם זו איכות החיים שחיפשנו כשבאנו לגור ביישוב - אני מבקש מהוועד וממזכירות היישוב לקחת את הנושא הזה לתשומת ליבם במהירות האפשרית, החזות והאסטתיקה מעידים במידה רבה על התושבים והיישוב, ושומה עלינו לקחת נושא זה ברצינות תהומית.

למעלה