שיפור בגרויות-מתמטיקה ואנגלית

tony parker

New member
שיפור בגרויות-מתמטיקה ואנגלית

אני רוצה לשפר בעתיד בגרויות באנגלית מ-4 ל-5 יחידות, ובמתמטיקה מ3 ל-4 יחידות, מעדיף ללמוד עצמאית, או לקחת קורס אחד (או למתמטיקה, או לאנגלית)
למה חובה לקחת קורס?, למה קל ואפשרי ללמוד לבד ? כמה זמן אמור לקחת כל התהליך אם אני מתמקד רק בשני המקצועות הללו ?

jsaada100

New member
קצת סדר בבאלגן...

שלום לך ,

ראשית - שיהיה לך המון בהצלחה, ולא משנה באיזה נתיב או דרך תבחר
.

שנית ולעצם שאלתך - אין חובה ללמוד באמצעות קורס, מורה אישי או בעזרת מוסד לימודי כלשהו לקראת בחינה כלשהי, אלא שהתהליך יהיה מובנה, מתוכנן ומתוזמן בצורה טובה יותר (קרוב לוודאי).
בנוסף, כך שחשבון שהיעזרות בגורם מקצועי ומיומן (מורה, מוסד לימודי וכד׳) יוכל לכוון אותך ולתרגל איתך את הנושאים הרלוונטיים והעדכניים ביותר - לרבות שיטות פתרון, תכנון הלימוד הנכון וכד׳.

שלישית - אני ממליץ לך לא ללמוד את שני המקצועות הללו במקביל לקראת מועד בחינה מסוים, אלא לפצל אותם (במידת האפשר כמובן) לשני מועדים.
הסיבה היא בעיקר ניצול אנרגיה ויעילות אופן הלימוד; כאשר לומדים מקצוע אחד משמעותי (ובמיוחד כאשר מדובר במקצועות כגון ״מתמטיקה״ או ״אנגלית״), קשה להתרכז במספר דברים ביחד (כגון עבודה, זוגיות, משפחה, מטלות שונות), שלא לדבר על מקצועות לימוד נוספים.
לכן, שוב, המלצתי המקצועית והרלוונטית ביותר עבורך היא כן להיעזר בגורם מקצועי (ולא משנה כרגע במה), ולתכנן את לימוד ושיפור הבגרויות הללו בקפידה, תוך פיצולם לשני בחינות שונות במועדם.

בהצלחה ,
יהונתן

HataVeani

New member
בגדול, זה מאוד תלוי

זה תלוי במה אתה יותר טוב, במה יש לך יותר רקע, את מה אתה יותר אוהב וכן הלאה...

אם אתה טוב יותר באנגלית ויש לך רקע 4 יח"ל אז זה אומר שאתה יכול ללמוד לבד ל-5 יח"ל באנגלית. ההבדל מתבטא בעיקר בשיפור הדקדוק ומיומנות הקריאה הכתיבה והשמיעה.

משא"כ, מתמטיקה מ-3 ל-4 דורשת הרבה יותר אנרגיה לדעתי מאשר אנגלית מ4- ל-5. לכן אני ממליץ לך לקחת מורה פרטי (מוסמך ומקצועי - לא חאפר) או לגשת לבית ספר -בעל וותק בלבד ועם שם טוב- להכנה לבגרות ולקחת שם קורס למתמטיקה.

כמובן שהכי טוב לקחת מורים או לגשת לבית ספר לשני המקצועות, אבל אם אין ברירה וצריך לבחור אז העצות הן כנ"ל.

אני חושב שזה אפשרי ללמוד לשניהם במקביל. כמובן שהתמקדות במקצוע אחד תביא ציון גבוה יותר אבל אני לא יודע עד כמה גדול יהיה הפער.

למעלה