שיפור בגרויות

oriomesi

New member
שיפור בגרויות

שלום אני חייל משוחרר שמעוניין לנצל את מועד החורף ולשפר כמה בגרויות (לבד) אני רוצה לעשות 5 יח' מתמטיקה (יש לי 99 ב 4 יח') ו5 יח' גיאוגרפיה. איזה שאלונים אני צריך לעשות? יש לי בגרות אינטרנית ראיתי שבמועד חורף יש בגרות בגיאוגרפיה רק באקסטרני (אני לא בטוח שב5 י"ח). השאלה היא איך עושים את זה? במוקד האקסטרני של משרד החינוך אף אחד לא עונה. מה ההשלכות של מעבר לבגרות אקסטרנית (או שבכל מקרה השלמת בגרויות היא אקסטרנית) בתודה מראש אורי

בוא נעשה סדר בדברים

יש שתי דרכים לגשת לבחינות הבגרות באופן עצמאי: 1. אינטרני, נבחן משנה - להגיע לבית הספר בו נבחנת בבחינות הבגרות ולהרשם דרכו לבגרות 2. אקסטרני - להגיע למשרד החינוך לשלם כסף ולפתוח תיק אקסטרני, במקרה כזה משרד החינוך ישבץ אותך לבית ספר קרוב למקום מגוריך. כאן נמצאים כל הפרטים על פתיחת תיק אקסטרני: http://www.geva.co.il/geva/article.asp?articleid=1035&catid=289 במועד חורף ניתן להבחן בבחינות החובה בלבד - לכן לא ניתן להבחן לגיאוגרפיה במועד חורף לא בצורה אינטרנית ולא בצורה אקסטרנית. אין כל השלכה לבגרות אקסטרנית - זה בסך הכל עולה טיפה יותר ולא בטוח שישבצו אותך בבית הספר בו למדת, מעבר לכך, אין בין הבחינות שום הבדל. פרטים על המחיר ומספרי השאלונים: http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Exams/HanchayotVenehalim/Chozrim/HanhayotWin2009.htm

oriomesi

New member
קודם כל תודה

את יכולה בבקשה להסביר לי מה זה אומר בגרות אקסטרנית? זה ציוני בגרות שלא שלא קשורים לתעודת הבגרות עצמה? ז"א שאם הבגרות שלי דתית אז אני יכול לעשות בגרות חילונית, לדוגמה בתנ"ך, בלי קשר לתעודה עצמה? והאם זה אומר שאני צריך לעשות את כל השאלונים במתמטיקה למרות שיש לי כבר 99 ב4 יח? שוב תודה

עוד תשובות

בגרות אקסטרנית מיועדת לרוב לכאלו שבית הספר שלהם נסגר או כאלו שלא נבחנו בבחינה אחת לפחות במסגרת התיכונית שלהם - עם זאת גם בנאדם שסתם רוצה לעבור למסגרת אקסטנית יכול לעשות זאת. מה שאקסטרני אומר זה דבר מאוד פשוט - אתה מחוץ למערכת בתי הספר ותחת הסמכות של משרד החינוך בלבד. גם במסגרת אינטרנית אתה יכול לעשות בגרות חילונית בלי שום קשר לבגרויות הקודמות שעשית. באשר למתמטיקה - האם עשית את הבגרות על פי תוכנית הצבירה או על פי התוכנית הקודמת? במידה ועשית על פי תוכנית הצבירה תצטרך לעשות רק את שני השאלונים ששייכים לחמש יחידות (06 ו -07), במידה ולא עשית על פי תוכנית הצבירה תצטרך לעשות את כל שלושה השאלונים (05, 06 ו - 07).

oriomesi

New member
המקצועות שעשיתי שהם שונים לדתיים הם

יחידה 1 בספרות - דתי ויחידה 1 במחשבת ישראל. במקום 2 יחידות ספרות. 5 יח' תלמוד (לא רלוונתי כי זה לא מקצוע חובה) 5 יח' תנ"ך דתי (אנחנו, הדוסים, חייבים לעשות מינימום 3 יח' - דתי שלפי מה שאני יודע הן הרבה יותר קשות ועמוסות משל חילונים) עשיתי גם ידע העם והמדינה (היסטוריה ואזרחות ביחד ב-2 יח'-מאוד משתלם
- אני לא יודע אם יש הבדל בין דתי לחילוני. השאלה היא האם אני יכול לעשות 2 יח' תנ"ך חילוני ואז יתעלמו מהציון הדתי - בלי שזה יפריע לבגרות בספרות ומחשבת (כי אז יש לי חלק מהבגרויות דתיות וחלק חילוניות)? לצערי עשיתי את הבגרות במתמטיקה במתכונת הקודמת (הבנתי שמתכננים להחזיר אותה), אני מבין שאני אצטרך לעשות הכל מחדש.

אכן תצטרך לעשות הכל מחדש

באשר להתעלמות מהציון הדתי, אתה תצטרך לפנות למשרד החינוך עם השאלה הזו

../images/Emo207.gif בקשר לממוצע בגרויות

כחלק מלימודי בתיכון הרחבתי שתי מגמות- אחת מהמגמות היתה מדעי המחשב. המורה הגישה אותי על ציון נמוך משרציתי ולבסוף פרשתי מהמגמה כ3 יחידות בידי [מתוך 5]. הציון הסופי שלי הוא 82 [ל3 יחידות בלבד] השאלה היא- האם אפשר להוריד את המגמה הזאת מהבגרות? כלומר שיתעלמו ממנה בחישוב ממוצע? [יש לי מגמה מדעית נוספת של 5 יחידות עם ציון מעל 90 ובנוסף כל שאר הציונים שלי גבוהים מ85 ככה שזה פוגע.] חישבתי באיזה אתר את הממוצע בגרויות שלי [לא ממש מבינה בזה..] ויצא לי 101.6 עם מדעי המחשב, ו104 בלי מדעי המחשב ככה שזה די משמעותי. תודה לעונים!
ושבוע טוב

oriomesi

New member
אם כבר ניצלש"ת אותי

לפי מה שאני יודע לממוצע הציונים חייבים להיכנס כל מקצועות החובה + מקצוע מורחב מעבר לזה - כל דבר שמוריד לך את הממוצע יכול להימחק לכן, לדעתי, את יכולה להוריד את המחשבים מהממוצע שוב, זו רק דעתי מקווה שעזרתי

תוספת למה שנאמר מעלי

רוב האוניברסיטאות מורידות את ציון המגמה הנמוך מחישוב הבגרות באופן אוטומטי

דבר נוסף-

אם זה יורד באופן אוטומטי זה אומר שאינני צריכה לנקוט בשום צעד על מנת לבטל את ציון המגמה? כלומר - האם אני צריכה לפנות ליתר בטחון אל בית הספר בו למדתי ולידע מישהו?

אין קשר לבית הספר

בעת ההרשמה במידה ואת רואה שחישוב הסכם שלך כולל את הבגרות הנמוכה פני למוסד אליו נרשמת בבקשה שיורידו את הציון מהחישוב

למעלה