שיפור בגרויות

גילה18

New member
שיפור בגרויות

שלום לכולם! אני מתרשמת שיש פה ותיקי קרבות שמכירים מכל הכיוונים את ההרשמה לפקולטות לרפואה ולכם שאלה: אני עדיין חיילת אבל אני רוצה לשפר בגרויות (בינתיים מתמטיקה) במועד החורף הקרוב. יש לי כמובן תעודת בגרות מלאה ולכן זו לא בחינה אקסטרנית אלא בחינה שאני עושה דרך ביה"ס שלי (זה נכון או שאני טועה?) רציתי לדעת אם בבחינות כאלה לוקחים את הציון הגבוה יותר (הבגרות המקורית מהתיכון לעומת מועד חורף) או את האחרון מבין השניים? ועוד תהייה קטנה - קרה בשנים האחרונות באחת הפקולטות לרפואה שהסכם הנדרש לקבלה ירד משנה לשנה ולא עלה כמו השנה? לדוגמא - מה היה הסכם בת"א לפני ה724 של שנה שעברה? תודה!

nitzan111

New member
../images/Emo26.gif

א. כן, אם סיימת 12 שנות לימוד ונבחנת בבחינת בגרות אחת לפחות- את נחשבת נבחנת משנה אינטרנית. מה שאומר שאת נרשמת לבחינה ונבחנת בבית ספרך. ב. הציון הגבוה מבין השניים הוא הנחשב. מכיוון שיש לך תעודת בגרות, לאחר הבחינה תקבלי ספח עם הציון, וזכותך החוקית להראותו למוסד האקדמאי או לא. ג. לא הייתי סומכת על זה שהסכם ירד בשנה הבאה. בהצלחה

יוסי n

New member
תשובות:

בנוגע לשיפור הציון במתמטיקה - צדקת, את משפרת את הציון כנבחנת-משנה אינטרנית (ונבחנת בביה"ס התיכון שלך). כשיגיעו תוצאות הבחינה, יישלח אלייך (דרך ביה"ס שלך) ספח ובו רשום המקצוע בו נבחנת, והציון. זכותך המלאה לבחור להראות אותו (במידה ואכן שיפרת) לצד תעודת הבגרות המקורית, או לא (במידה והציון החדש נמוך מזה שבתעודת הבגרות המקורית), בבואך להירשם לאוניברסיטה. זוהי זכותך, ע"פ חוק. כלומר - הציון הגבוה הוא התופס, ואת יכולה רק להרוויח. בנוגע לסכם - קרה (השנה, לדוגמא, באוניברסיטת ת"א) שהסכם הראשוני לזימון למיונים ירד לעומת זה של שנה שעברה. אולם הסכם הסופי, שעל-פיו נקבעת הקבלה, עלה. ככל הידוע לי סכם זה (שהוא למעשה, הקובע) נמצא בעלייה מתמדת בשנים האחרונות. האם המגמה הזו תימשך? אין לדעת. לכן, שאיפתך צריכה להיות לנסות ולשפר ככל האפשר את ממוצע הבגרויות שלך וציון הפסיכומטרי, כדי להבטיח את זימונך למיונים ע"י המוסדות השונים, וקבלתך בהמשך. בהצלחה.

למעלה