שיפור בגרות בהיסטוריה - מאיפה מתחילים?

omershk87

New member
שיפור בגרות בהיסטוריה - מאיפה מתחילים?

שלום לכולם, בימים אלה אני מתחיל ללמוד במטרה לגשת לבחינת הבגרות בהיסטוריה במועד חורף הקרוב (2 יח"ל). יש ברשותי את כל הסיכומים מתקופת התיכון ואת ספרי הלימוד אך אני זקוק להכוונה על מנת לדעת ממה להתחיל, במה להתמקד וכו'. כמו כן הבנתי שקיימים נושאים שניתן לבחור מביניהם (תקנו אותי אם אני טועה). אשמח אם מישהו יוכל לתת טיפים בנושא או להסביר כיצד בחינת הבגרות בנויה בדיוק על מנת שאדע מאיפה להתחיל וכיצד להתקדם. בתודה מראש, עומר.
 

אורי-

New member
קישור לאתר המפמ"ר בהיסטוריה

תכנית הלימודים התחדשה ממש לאחרונה, כך שאתה צריך לוודא שהסיכומים שבידך מקיפים את כל החומר. להלן קישור לאתר המפמ"ר, בתפריט מצד ימין תגיע גם אל "מיקוד מוקדם" ביחידה א' ואל "אשנ"ב" שמפרט את נושאי הלימוד של יחידה ב'. כמו כן, תמצא שם תחת נושאי הלימוד לחט"ע דוגמאות לשאלונים. ביחידה א' יש נושא חובה: לאומיות בישראל ובעמים. בנוסף יש בחירה בין נושא "בית שני" לבין נושא "ערים וקהילות" (שבערים וקהילות, יש בחירה בין הרחבה בנושא העיר פראג לבין הרחבה בנושא העיר בגדד). ביחידה ב' יש שני נושאים: "טוטליטריות ושואה", ו"בונים מדינה במזרח התיכון". תתחיל כאן, ותחזור לשאלות נוספות. בהצלחה!
 
ועוד כמה תוספות קטנות

הבחינה ע"פ החומר החדש מחייבת (האפשרות האחרונה להבחן ע"פ התכנית הישנה הייתה בקיץ 2010). מבחינתך, ההבדל המשמעותי הוא בהיסטוריה א' שם השתנתה מחצית מתכנית הלימודים באופן משמעותי. החלק של הציונות עד 1920 נשאר פחות או יותר ללא הבדל. מה שהשתנה הוא שהתקופה של בניין הבית הלאומי בין שתי מלה"ע ירדה ובמקומה אחת התקופות העתיקות - ערים בימה"ב או פרקים/סעיפים מתקופת בית שני. התכנית בהיסטוריה ב' לא השתנתה באופן מהותי. כמה סעיפים ירדו, כמה נוספו וחלקם סודרו/נערכו באופן שונה. מה שהשתנה בעיקר מבנה המבחן וההתבססות הגוברת על קטעי מקור. בנוסף, לרשותך, דף המידע של ערוץ ההיסטוריה בדף "בגרות 2010". בקרוב הדף יורד לטובת דף "שיעור היסטוריה", שיכלול את פירוט שידורי ערוץ ההיסטוריה המותאמות לתכנית הלימודים (החל מיום א' ה-17/10).
 
למעלה