שיפור בגרות במתמטיקה מ4 ל5 יחידות-אשמח לעזרה!

שיפור בגרות במתמטיקה מ4 ל5 יחידות-אשמח לעזרה!

חג שמח!

אני משפר בגרות במתמטיקה מ4 ל5 יח' ,
ובעקבות אילוץ של חודש מילואים זה בלי קורס.

אין לי בעיה ללמוד לבד , אבל!!

אני לא מוצא מקור מידע טוב ללמידה-

אני אשמח לקבל עזרה בנוגע ל:

1)מקורות לימוד שמוסברים טוב ומהבסיס [ עברו 5 שנים מאז שלמדתי מתמטיקה].

ו2)תוכנית עבודה -לפי איזה סדר כדי ללמוד את הנושאים.

תודה לעוזרים,
אלעד

jsaada100

New member
תשובות והכוונה

שלום לך וחג שמח ,

ראשית אני רוצה לאחל לך בהצלחה רבה לקראת הבחינה הקרובה (נותרו עוד פחות מחודשיים ימים לבחינה!)

שנית, צרפתי בקישור, בפוסט קודם - לינק לתכנית הלימודים המלאה לפי חלוקת יחידות לימוד; הנה אני מצרף אותה שוב:

http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Mazkirut_Pedagogit/Matematika/ChativaElyona/

שלישית ולגבי עצם הלמידה - זה מתחלק לשני חלקים:

הראשון - להיעזר בספרי לימוד ותרגול - כדוגמת סדרת הספרים של "יואל גבע" או "בני גורן" (אני אישית ממליץ על "יואל גבע", למרות שאין פה העדפה ברורה וחד-חד ערכית), ובנוסף
להצטייד ולהיעזר בספר בגרויות-מתכונות (בהוצאות שונות - כגון "אנקורי", "לחמן" ודומיהם...)

מאוד חשוב ללמוד במקביל לנושאים הנלמדים, גם את הבגרויות עצמן - לתרגל ולפתור - וכמה שיותר!

השני - להיעזר באיש מקצוע כזה או אחר (מורה אישי-פרטי) או אולי קיימים מעין "מרתונים" ללמידת בגרויות במתנ"סים הקרובים לאזור מגוריך - אלו יוכלו לכוון ולתת לך את הכלים
והן את ההכוונה המתאימה ביותר לקראת המבחן.
בגלל שכבר ראיתי תלמיד/ה אחד או שניים הניגשים לבחינות הבגרות במתמטיקה בשנים האחרונות - אני מאוד מציע לא לזלזל או להמעיט מגודל ורמת הקושי בבחינה; ישנם במועד קיץ בסה"כ שני מועדים, וצריך לנצל אותם בצורה המיטבית ביותר, ולהיערך בהתאם.
אני לא חסיד גדול של למידה לבד (מהרבה מאוד סיבות שצויינו פה בפורום בעבר), ולכן, המלצתי המקצועית - לפנות לגורם מקצועי שיעזור לך לקראת הבחינה. (וזה לא משנה אם זה מורה אישי, או קורס וכד'...)

בהצלחה ,
יהונתן

zaq1xsw21

New member
תודה רבה! הבעיה היא קוצר בזמן...

המכונים התחילו כבר קורסים חודש שעבר. למה אתה ממליץ על יואל גבע דווקא? שמעתי פה בפורום שהספרים שלהם חסרים בדוגמאות מקדימות על כל נושא והם די תמציתיים.

למעלה