שיפור דיבור באנגלית

• פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

in12

New member
שיפור דיבור באנגלית

היי לכולם

נרשמתי ללייט טולק באנגלית אבל הם מקנים לי רק 15 דקות + בתשלום
וגם נרשמתי ל ITALK ,אבל המחירים שם יקרים

איך אתם מציעים לי ללמוד לדבר באנגלית ובעלות זולה.

תודה

אנגלית קל לתרגל בחינם.

אם אתה גר קרוב לעיר יחסית תיירותית (תל אביב או חיפה לדוגמה), תוכל בקלות לפגוש תיירים מחו"ל, לדוגמה דרך couchsurfing. כשאתה פוגש מישהו ומראה לו את העיר שלך, אז אתה לא רק מדבר עם אדם אמיתי, אלא גם מדבר על נושאים רלוונטיים שמעניינים אותך, ואפשר לתרגל ככה במשך כמה שעות בלי לשלם לאף אחד, ובטח שלא לגורם שלישי.

אפשר לנסות גם חילופי שפות. יש ארגונים ואתרים לחילופי שפות, אבל אפשר לעשות את זה גם עצמאית. לא ניסיתי בעצמי, אבל תאורטית אתה יכול לתלות מודעה באולפן הקרוב למקום מגוריך (לדוגמה אולפן גורדון בת"א, שבו יש המון תלמידים מארצות דוברות אנגלית) ולהציע ללומדי עברית מפגשים שבהם חצי שעה מדברים בעברית וחצי שעה באנגלית. win-win. זה נקרא language exchange או tandem.

תשנן טקסטים בעל־פה

יכולת דיבור בשפה זרה היא פועל יוצא של מבנים מוכנים ש"מונחים" בראש. תתחיל לשנן טקסטים, לקרוא אותה בקול מספר פעמים, להעתיק בכתב יד או בעזרת מקלדת.

יש הרבה אתרים באינטרנט שמאפשרים

החלפת שפות - באנגלית - Language exchange בחינם מכיון שאתה מחפש מישהו שלומד את השפה שאתה חזק בה, ומדבר איתך בתמורה בשפה שאתה לומד.
אני אוהבת את http://www.italki.com/, אבל אם תעשה חיפוש תמצא עוד.
&nbsp
אני למשל לומדת איטלקית עכשיו ומצאתי בחור שגר ברומא ולומד עברית. הוא מאוד נחמד, דיברנו בסקייפ כבר כמה שעות וזה ממש כיף - אנחנו עושים שיחה אחת באיטלקית ואחת בעברית

מורים מקצועיים עולים כסף, בל החלפת שפות לא עולה

כסף - האתר נותן לך לחפש אנשים עפ"י השפות שהם לומדים ומדברים, ואז אתה יכול לשלוח להם הודעה ולהחליף כתובות סקייפ - זה חינם. כנס לאתר, אני מקווה שהאנגלית שלך מספיק טובה להבין מה קורה שם.

Eldad S

New member
נשמע מעניין. איך אתם מקיימים

את השיחות? את מכינה נושאים או נקודות מראש (באיטלקית), והוא - בעברית, או שסתם מדברים, השיחה קולחת, ואז, במקרה שחסרות לך מילים - הוא משלים לך, ואת משלימה לו בעברית?

זו פעם ראשונה שאני עושה את זה - ככה שהניסיון

שלי מאוד מצומצם

חיפשתי מישהו שקרוב בגיל שלו לגיל שלי, כי בדרך כלל, גם בחיים האמיתיים אין לי הרבה מה לדבר עם אנשים מתחת ל - 30 ועדיף יותר קרובים לגילי (אני בת 43). אז הבחור בן 40 כזה ויש לו 3 בנות אז יש לנו בינתיים הרבה על מה לדבר.
אם לא היתה נוצרת כימיה בשיחה הראשונה לא הייתי מנסה שוב כי אין מצב שאני אסבול

אני והוא מדברים שיחה אחת רק באיטלקית ובפעם הבאה רק בעברית ואם אחד מאיתנו לא מבין משהו שהשני אמר אז אומרים באנגלית או הולכים לגוגל..
&nbsp
לקחתי קודם שיעורים באתר הזה, לא בחינם - אתה בוחר מורים לשפה שאתה לומד ומנסה אותם.
זה כמו בליינד דייט. לא עם כולם הצליח לי - ניסיתי כמה מורות, היתה לי שיחה אחת זוועתית שסגרתי ממש באמצע, ואחת או שתיים שלא היתה מי יודע מה כימיה אז זה לא היה כיף, אז לא חזרתי אליהן והיו לי כמה שהיו מאוד נחמדות, והשיחות זרמו ובסוף נשארתי עם שתיים שהמשכתי איתן תקופה - שיעור פעם בחודש כזה שהיה כיף כמו לדבר עם חברה. זה מאוד מוריד את הלחץ כשאתה מגמגם

לא מכינה מראש נושאים, אבל לפני השיחה הייתי חושבת אילו דברים מענינים קרו לי השבוע או בעולם שיהיה מעניין לדבר עליהם
&nbsp
יש איזו שפה שאתה רוצה לשפר אלדד?

Eldad S

New member
האמת היא שבעניין הזה

יש לי בעיה, כי יש לי, אכן, שפה שאני רוצה לשפר, אבל... לא אחת, אלא כמה וכמה.
למדתי לא מעט שפות, ובכולן אני יכול לדבר. אחרי שיחה, נגיד, בת חצי שעה או יותר, בכל אחת מהן, אני כאילו עובר מחסום ומסוגל לדבר יחסית באופן די שוטף באותה שפה. העניין הוא שסביר מאוד שאתקל בלאקונות באוצר המילים באותה השפה, ואת זה אני יכול להשלים בשיחה כזאת.
&nbsp
מצד שני, שיחות כאלה לוקחות זמן (מניסיון, בין שעה לשעה וחצי לפחות בכל סשן) - משאב שאין לי הרבה ממנו בתקופה הנוכחית. אצטרך לבדוק אם בכל זאת יש לי שפה מועדפת שארצה לשים עליה את הדגש, ואולי בכל זאת להשתמש בכלי הזה שהמלצת עליו.
&nbsp
כתבת שלקחת קודם שיעורים באתר הזה, לא בחינם. באיזה אתר מדובר (לא בטוח שזה ברור מההודעה הספציפית הזאת), ובכמה כסף מדובר? למשל, יצא לי ללמוד סינית מספר שיעורים עם מורה, בסקייפ, אבל זה לא היה מוצלח כל כך (לדעתי, עניין של חוסר מקצועיות מצד המורה). זה עלה כסף, וגם נמשך מספר שיעורים, עד שהבנתי שזה לא מקדם אותי לשום מקום.

אגב, עוד משהו אם מעניין אותך - אני חברה

בקבוצה בפייסבוק בשם Plyglots, קבוצה עם כמה אלפי חברים אני חושבת וזה לא בשביל לדבר בעיקרון אלא שהם פותחים לפעמים דיונים מענינים או שואלים שאלות, כל מה שיכול להיות קשור לפולגלוטרי.
אני חברה שקטה, כלומר, אני אף פעם כמעט לא משתתפת בדיונים אבל כיף לי להיות שייכת כיוון שבסביבה שלי (חברים, בעלי וכ"ו) אין ולו אחד שמתענין בשפות באיזושהי רמה

Eldad S

New member
תודה רבה. חשבתי

שגם אני חבר בקבוצה הזאת, אבל גיליתי עכשיו שאני חבר בכמה קבוצות אחרות שהמילה Polyglot נמצאת בשמן

גם אני חבר שקט בקבוצות האלה, בדרך כלל רק קורא.
בדקתי עכשיו, ומסתבר שרבים מחבריי משתייכים לקבוצה הזאת. אצטרף גם אני.

Eldad S

New member
אני מניח שהתכוונת

לאתר ITALKI. האם מדובר במחירים משתנים, כל מורה והמחיר שלו? תוכלי לציין מחיר(ים)?
יצא לי לנסות שיעור חינם בבית ספר לשפות (בסקייפ), וההתרשמות שלי הייתה טובה מאוד. אבל כשבדקתי מחירים לכל אחת מהשפות שהם מלמדים, זה לא הכי זול. בייחוד במקרה שלי, שאין לי שפה ספציפית שהייתי רוצה להתמקד בה, אלא מספר שפות.
&nbsp

כן, דיברתי על italki

המחירים משתנים בין מורה למורה ומשתנים לא מעט בין שפה לשפה.
למשל שיעורים בצרפתית באופן כללי יותר יקרים משיעורים ביפנית. לא יודעת למה.
אז לשעה ביפנית שילמתי משהו כמו 6-8 דולר לשעה ולצרפתית שילמתי יותר, אולי 10, לא זוכרת בדיוק.
גם עבור שיעורים, אתה תשלם פחות עבור מה שאני עשיתי שזה שיחה חופשית ותשלם יותר עבור שעה שמוגדרת לימוד וכזו אף פעם לא לקחתי -
&nbsp
תיכנס ותוכל להתרשם..אני אוהבת את האתר מבחינה ויזואלית וגם מכיוון שיש בו הרבה בחירה, אבל כאמור יש הרבה אתרים אחרים שעושים את זה.

Assiduous

New member
מציע אתר נוסף לתרגול שיחות עם משתתפים: Verbling

אבל תתכונן לכל מיני טיפוסים/יות ממגוון ארצות
שים לב שבאתר יש חלק בתשלום ויש חלק בחינם.
כדי לתרגל שיחות עם אנשים ממגוון מדינות (ולא עם מורים פרטיים) לא תצטרך לשלם אגורה.
כל שעליך לעשות זה להירשם לאתר ולהיכנס ללשונית שנקראת community ולהצטרף לאחת השיחות המעבירות אותך באופן אוטומטי ל-Google hangout. פלטפורמה מעניינת.
https://www.verbling.com/community

הבעיה במקומות האלה שלא תמיד אנשים עם אנגלית ברמה מתקדמת מדברים איתך, ואז אתה בעצם לא מתקדם לשום מקום.

trilliane

Well-known member
מנהל
חשיפה. מה שעזר לי היה צפייה בתכנים באנגלית ללא תרגום

או לכל היותר עם כתוביות באנגלית. בזמנו זה היה ב-DVD, כיום יש שפע אדיר ביוטיוב אז בכלל אין בעיה. אמנם זה מן הסתם פסיבי ולא אקטיבי, אבל ברגע ש"חייתי" בתוך התכנים האלה לאורך זמן זה השפיע.
&nbsp

למעלה