שיפור הגמישות באימונים בבית

שיפור הגמישות באימונים בבית

שלום לכם ותודה רבה על העצות שנתתם לי בשאלתי הקודמת. אכן ביררתי על התעמלות קרקע באזור מגוריי, ואמרו לי שאם אצליח לגייס עוד 6 בנות יפתחו קבוצה לבנות גילי, וגם אם לא אני יכולה להצטרף לקבוצת תיכון. את הכיוון של התעמלות אומנותית (שדווקא את זה אני יותר רוצה) עוד לא יצא לי לברר, ואם לומר את האמת אפילו שאני גרה בעיר שהיא מעצמת התעמלות אומנותית (פתח תקווה) אני כבר די חושבת שאני יודעת מה יגידו לי (שהם עובדים רק עם ילדות, וגילאי ה-20 זה מאוד מאוחר להתחיל), אני אפילו שוקלת את האופציה של אימון פרטי. כן. אני יודעת שזה יהיה מאוד יקר, אבל לא אכפת לי לשלם על משהו שאני באמת אוהבת ורציתי תמיד (אגב, מישהי כאן מכירה מאמנת פרטית להתעמלות אומנותית?). בינתיים עד שיתחילו החוגים של השנה הבאה (אלה של השנה הזאת אוטוטו מסתיימים) החלטתי לקחת את הגמישות (המקרטעת) שלי קצת ברצינות, וכבר כמעט חודש אני עושה בבית (יום כן, יום לא) תרגילי גמישות בסיסיים, כמו פיסוק, להתכופף לכל רגל, להתכופף לאמצע, לשתי הרגליים וכו', נר וכל מיני אלתורים שקשורים לנר (חלק מהם היינו עושים בוינגייט, חלק סתם המצאתי לעצמי), גשר, סל, הנפות רגליים קדימה ולצדדים שפגט אמצע ולסיום השפגט השני (איך אתם קוראים לו? שפגט בנות, או שיש שם קצת יותר רציני?). אח"כ אני עושה 15 שכיבות שמיכה ו-15 אולרים (קצת מקרטעים, אבל לא נורא), וקצת תרגילי הרמת משקוליות (קילו בכל יד). אמא שלי השתכנעה שאני רצינית, והחליטה לקנות לי מתנה ליום ההולדת ה-23 (בעוד שבועיים...
) מיני טרמפולינה (אני מתה על טרמפולינות...וביקשתי ממנה כבר מלא זמן, והיא לא הסכימה בשום אופן להכניס דבר כזה הבייתה). אני באמת שמה לב שזה עוזר, ושהגמישות שלי משתפרת, אבל יש לי כמה שאלות טכניות: 1. אני מחזיקה כל מתיחה כ-15 שניות. יותר מזה זה כואב לי, או סתם מעצבן. האם הזמן הוא בסדר או שאני לא עושה כמעט כלום וצריך יותר? 2. שפגט בנות - אני עושה שפגט בנות (תסלחו לי אם זה מושג עילג של בנות בגיל היסודי, אני פשוט לא מכירה את המונחים המקצועיים, מכיוון שהרקע שלי בתחום חלש) תמיד בסוף האימון מכיוון שזה הדבר שהכי קשה לי (וכואב...), אני מגיעה עד למקום שבו אני מרגישה כאב (אך לא באופן קיצוני שיכול לדעתי להזיק), מחזיקה 15 שניות וזהו. זה בסדר? צריך יותר? דרך אגב, יש סיכונים בעשיית שפגט? איך משחררים מתיחה חזקה מידי (היו פעמים בעבר שעבדתי על שפגט ואח"כ לא יכולתי לעשות גלגלונים, כי תמיד הרגשתי את הכאב במתיחה). התקדמתי מאוד בשפגט וכעת הוא כמעט שפגט מלא, ואין לי כאבים ביום יום בהליכה וכו', אך אני פוחדת שרק אתחיל את ההתעמלות קרקע/אומנותית וכבר ארגיש כאב בכל מתיחה כתוצאה מהשפגטים הרבים (כמו שהיה פעם, אם כי אז עשיתי אותם הרבה פחות בזהירות), שימנע ממני להתעמל בצורה יעילה. 3. שפגט אמצע - שפגט האמצע שלי גרוע ממש ממש. אמנם התקדמתי בו הרבה יחסית למה שהיה בהתחלה, אך הוא עדיין ממש רע. מה אני יכולה לעשות כדי להתקדם, או שצריך רק לתרגל כל הזמן וזהו. 4. אני מבצעת כל דבר פעם אחת וזהו מלבד הפיסוק, התכופפות לרגליים, קדימה וכו' שעל זה אני חוזרת שוב וגם על שפגט אמצע. אני שואלת כי אמרו לי פעם שאם לא עושים כל דבר לפחות 3 פעמים, אז זה בלתי יעיל. מה דעתכם? בקשר לטרמפולינה - יש תרגילים על טרמפולינה שאני יכולה לעשות כדי לשפר את הגמישות, או תרגילים מיוחדים שעובדים על דברים שחשובים למתעמלות קרקע/אומנותית חוץ מסתם לקפוץ (שללא ספק זה מאוד נחמד)? חוץ מזה - יש תרגיל בהתעמלות אומנותית שקצת דומה לסל (אבל מאוד שונה) ואני מאוד רוצה ללמוד לבצע אותו (ויודעת שהוא מאוד קשה, אבל בכל זאת...). מישהי יודעת על מה צריך לעבוד כדי שאצליח לעשות אותו (צירפתי תמונה, כי אין לי מושג מה שם האלמנט). תודה רבה רבה
וסליחה על ריבוי השאלות תהילה

emilyscage

New member
מצטרפת אלייך

גם אני מפתח תקווה, ואפילו עברתי את גילך אך אני מאוד גמישה ולומדת אקרובטיקת אוויר. אם את מחפשת מצטרפים ללימודי אקרובטיקה, אני איתך!

אמא לה3

New member
הי תהילה

זה מקסים שבגילך את כל כך אוהבת, רוצה ומתיחסת לנושא ברצינות. לגבי שיפור הגמישות, לדעתי, 15 שניות זה לא מספיק בכלל ללמוד שפגט מכל סוג שהוא (שפגט אמצע/ימין ושמאל) אני הייתי מנסה להחזיק כדקה בנקודה שכואב לי אבל עדיין נסבל, בנוסף יש לעשות חימום נכון וטוב (לפעמים זה הרבה יותר חשוב מהשפגט) ואח"כ שפגטים וגשרים. בנוסף אני מניחה שכאשר תתחילי להתאמן כן יכאב לך מכיוון שאימון עצמו הוא יותר מחימום ושפגטים. אגב, לדעתי כן כדאי לחזור על כל תרגיל יותר מפעם אחת כדי שהוא יהיה יותר יעיל. חוץ מזה בפוסט כתבת בעיקר על גמישות ברגליים, מה עם הכתפיים/הגב? חשובים לא פחות. לגבי טרמפולינה, אין לי מה להוסיף מלבד עבודה על ניתורים, פיסוק/ סיסון/ קרוס פירואטים וכדו' בהצלחה

כבר דיברנו על זה בעבר

אף אחד לא יגיד לך שמאוחר מידיי להתחיל בהתעמלות אומנותית. צאי מזה. יכול להיות שאין בזה קבוצה לבנות גילך, אבל גם שם אני מתארת לעצמי שאם יהיה ביקוש של מספיק בנות אז יפתחו קבוצה. לגבי תרגילי הגמישות שאת מבצעת, זה נשמע לי טוב, אך עדיף להוסיף יותר זמן למתיחה, כפי שאמרו לך. אם זה מעצבן אותך את יכולה אולי לנסות לעשות מתיחות מול הטלוויזיה, מחשב, ספר, עיתון או כל דבר אחר. אין סיכונים בשפגטים (ימין, שמאל ואמצע או פנים אם שאלת על המינוח) אם עושים אותם במתינות ו"מקשיבים" לגוף, כלומר לעשות כמו שאת עושה, עד לרמה של כאב קל ולא משהו בלתי נסבל, ואז גם השריר לא "ייתפס" או ייקרע. חשוב להקפיד על חימום מתאים, כמו שאמרו כאן. לגבי הכושר, אז שכיבות סמיכה (או יותר נכון כפיפות מרפקים) זה טוב, אך אם האולרים שלך "מקרטעים" עדיף לעשות כפיפות בטן רגילות במקום אולרים מקרטעים. או לעשות אולרים ברגליים כפופות או בפישוק. על הטרמפולינה את יכולה לתרגל גם כן שפגטים באוויר למיניהם, ואם את אמיצה ויודעת אז גם הקשתות גב לאחור. את יכולה גם לשים את הקפצית מול מיטה/שולחן או כל דבר יציב, לשים את הידיים על המיטה ולקפוץ עם הרגליים וכך לתרגל משלחים לעמידת ידיים כהכנה לקפיצות על סוס ולדברים נוספים. התרגיל בה.אומנותית שצירפת הוא קשה מאוד, צריך גמישות גב ברמה גבוהה מאוד ושרירי גב חזקים. אם תשימי לב המתעמלת בתמונה מגיעה עם הראש שלה עד לירך האחורית ואפילו עד הישבן. תתחילי בתרגיל "טבעת" רגיל, כלומר בשכיבה על הבטן יישרי את הידיים בתמיכה על הרצפה, כופפי את הרגליים ונסי לגעת עם הרגליים בראש.

תודה רבה לכולכן על העצות.

אגב, לא אמרתי שאין לי סיכוי, אמרתי רק שקשה למצוא קבוצה לגילי בהתעמלות אומנותית.

למעלה