שיפור הגמישות ליוגה ובכלל

yaircarel

New member
שיפור הגמישות ליוגה ובכלל

בשבועיים האחרונות התחלתי ללכת לשיעורי יוגה. הבעיה היא שלאחר שנים של הזנחת הנושא הגוף שלי מאוד לא גמיש. זה מפריע לי לביצוע התרגילים ובכלל. מה הדרך הטובה לשיפור הגמישות בצורה הטובה והיעילה?

תתפלא

אבל הדרך הטובה ביותר לשפר את גמישות הגוף, במצבך, הוא ע"י הגעה שוטפת לאימוני היוגה, ועם הזמן להתחיל לתרגל יוגה בבית. עם הזמן הגמישות תשתפר ע"י הגעה למצבי תודעה מסויימים וכד', אבל בשלב הזה - תתאמן יוגה בשיעור, ואם אתה מרגיש מוכן, בבית. בהצלחה

yaircarel

New member
אני מגיע לפחות פעמיים בשבוע ../images/Emo13.gif

הבעיה שקצת מבאס לראות את כל הבנות הקלילות מקפלות את גופן כאילו לא היו בו עצמות ואני כמו הביטוי "פיל בחנות חרסינה". אבל רוב הזמן אני נהנה, אפילו רכשתי מזרון כסימן לעצמי שאני מתכנן להתמיד.

עוד עקרון חשוב ביוגה

הוא להתמקד בעצמך ולא באחרים...תסתכל איך אתה מצליח, לא איך אחרים...זה יהפוך את התרגול למוצלח הרבה יותר ... אפילו ראיתי באיזה אתר משפט בסגנון : "ברגע שיצאת מהאימון בלי לדעת מה לבשו האנשים מסביבך, או אפילו מי הם היו, היית מספיק מרוכז באימון"

anatina

New member
להתמיד ולהיות סבלני

שיפור הגמישות אצל מבוגרים יכולה לקחת שנים, ואני אומרת זאת מנסיון אישי. גם אני בהתחלה חשבתי שאינני מתקדמת כלל בנושא הגמישות, ורק לאחר שנים של תרגול יוגה, במבט לאחור, אני רואה כמה כן התקדמתי. (זה כמו שילדים של אחרים, שלא ראית אותם הרבה זמן, גדלים ממש מהר ואילו הילדים שלך גדלים נורא לאט...) מה שחשוב זה לתת לגוף את הזמן שלו ולא לנסות להקדים את המאוחר כדי לא לגרום נזקים.

yaircarel

New member
תודה רבה על התשובות

מה שכיף ביוגה היא שזה באמת לא רעיון השגי ותחרותי. על אף שאני לא יכול לעשות את התנועות במיטבן עדיין אני יוצא מן השיעור בתחושה קלילה ושמחה.

למעלה