שיפור מהירות הכתיבה

• פותח הנושא ET2k
  • פורסם בתאריך

ET2k

New member
שיפור מהירות הכתיבה

מאז ומעולם היה לי CP קל (שיתוק מוחין),דבר אשר פגע במוטוריקה העדינה אצלי. מכיוון שהבנתי שפסיכומטרי אין הקלות על כתיבה לקויה,אני מעוניין מאוד לשפר את מהירות הכתיבה שלי.עדיין צריך לרשום טיוטה במבחן,ואני עושה את זה מאוד לאט.עד היום כשהייתי מנסה לכתוב מהר ,הייתי גם מתעיף מהר מאוד וגם מבצע שגיאות (בעיקר שגיאות חישוב). הציעו להעתיק עמודים מספרים,אבל אני לא בטוח שזו הדרך הנכונה משום שיש זמן יקר שמתבזבז על העברת המבט מהספר לדף.

האם תוכל לתאר את שגיאות החישוב?

עוד מעט דליה תכנס ותיתן תשובה מניסיונה. בנתיים אני מנסה להבין איך עייפות פיזית גורמת לשגיאות חישוב.

ET2k

New member
הממ

כמו שכבר כתבתי,לפעמיים הייתי שוכח נעלם,או מתבלבל בין מינוס לפלוס,או מבצע כפל במקום חיבור. בכלל,האם יכול להיות שהבעיה במוטוריקה העדינה גורמת לתופעה שנקראת "דיספרקסיה"? בתיכון קיבלתי אישור להארכת זמן בגלל כתב ע"י רופא,אבל אני חושב שאולי באונ' למשל,אני אצטרך אבחון יותר רציני.אני מאמין שאם מדובר באמת ב"דיספרקסיה",אז מאבחן מקצועי צריך לבדוק אותי.

לא יודע. אבל...

לא יודע אם יכול להיות שהבעיה במוטוריקה העדינה גורמת לדיספרקסיה. מהשאני כן יודע זה שלפי חלק מהדיעות יש קשר בין שיתוק מוחין לליקויי למידה. אם באמת יש קשר אז יש לך סיכוי דגול מלאדם מקרי להיות מאובחן גם בתור אדם עם דיסקלקוליה לאור שגיאות החישוב ושווה לבדוק אם דיסקלקוליה נותנת הארכת זמן בפסיכומטרי. אם הדיעה שיש קשר שגויה, זה אומר שהסיכוי שלך להיות גם דיסקלקולי שווה לסיכוי של איש מקרי כלשהו וגם זה סיכוי לא קטן בהתחשב בעובדה שיש לך שגיאות חישוב. במקרה שתחליט לקחת הימור ולנסות להתאבחן גם כלקויי למידה, רצוי שתמצא אבחון זול כי מדובר בהימור ולא במשהו שיש לך תחושה ברורה שהוא קיים. ברר רק שהאבחון הזול הזה קביל על החברה הארצית לבחינות והערכה. אבחון זול אפשר להשיג בקופת החולים.

דליה.ד

New member
שלום רב וברוך הבא

דיספרקסיה תגרור קשיים במוטוריקה עדינה (דיספרקסיה - קושי בתכנון תנועה) בהחלט יש קשר ובמיוחד אם יש cp חייבת להיות דרך שתבחן בתנאים מתאימים לך וצריך - לדעתי לפנות למדור הבחינות ולברר מה עושים. ואולי גם לשאול בפורום cp...

ET2k

New member
כן...

עדיין יש תבעיה שאני בצבא ואמרו לי שהם לא יכולים להפנות אותי.אולי צריך קצת לנסות ללחוץ.

למעלה