שיפור ממוצע בגרות

מישהו552

New member
שיפור ממוצע בגרות

סיימתי תיכון השנה ואני זכאי לתעודת בגרות. אני מעוניין להתחיל לשפר ממוצע בגרות כבר במועד החורף הקרוב. מבירור עם משרד החינוך, הבנתי שברגע שאקבל תעודת בגרות מודפסת הציונים בתעודה לא ישתנו (כלומר לא יקחו לי את התעודה) וכל ציון חדש שאקבל ייכנס לספח נפרד שלא קשור לתעודת הבגרות. מכאן, שאם אקבל ציון נמוך יותר ממה שנכתב בתעודת הבגרות, ישמר לי הציון הגבוה. לכן שאלתי היא, מתי בערך תעודת הבגרות שלי תועבר אלי במידה וסיימתי תיכון השנה? אני רוצה לגשת במועד החורף מתוך ידיעה שכל הציונים של התיכון נכתבו בתעודת בגרות ושמורים לי בכל עת. תודה.

תלמיד10

New member
תשובה

מה שהבנת נכון. יצוין, עם זאת, שהעניין תקף לציונים סופיים בכל מקצוע בלבד (רק אותם מקבלות האוניברסיטאות) - ולא לציון בכל שאלון בנפרד.

בחודש ספטמבר, כנראה, יודפסו אישורי ציונים אישיים ויועברו לבתי הספר. האישורים יכללו את כל הציונים הסופיים בשאלונים, את הציונים הסופיים במקצועות, והודעה האם התלמיד זכאי לתעודת בגרות או לא זכאי. אישורים אלה תקפים באוניברסיטאות ודינם מבחינתן כדין תעודת בגרות, ואתה אמור לקבלם עם הגעתם לבית הספר (ייתכן שישלחו את האישור אליך בדואר, וניתן גם להגיע לבית הספר ולבקש).

בשלב זה בית הספר נדרש להעביר תיקונים לתעודות הבגרות, אם יש, במסגרת "טפסים אישיים" (אני מניח שטעויות הן הרבה פחות נפוצות כיום, כשהוצאת התעודה ממוחשבת). לאחר מכן, בסביבות נובמבר-דצמבר, מודפסות תעודות הבגרות (וגם אישורים מתוקנים) ומועברות לבית הספר. בבית הספר הדברים עלולים להיתקע, כי על בית הספר להדפיס את הציונים הפנימיים על תעודת הבגרות, ולפעמים זה לוקח זמן עד שהתעודה ניתנת לתלמיד. זה כבר תלוי בבית הספר.

עם זאת, מבחינתך זה לא משנה: גם אישור הציונים וגם תעודת הבגרות, כשתקבל אותם, לא יכללו את ציוני מועד חורף (הם אף יודפסו לפני הבחינות במועד חורף, ובוודאי הרבה לפני פרסום הציונים במרץ/אפריל) והם יהיו תקפים באוניברסיטאות. תוכל להיבחן במועד חורף ללא חשש.

למעלה