שיפור סיבולת לב-ריאה באמצעות יוגה?

אירית1961

New member
שיפור סיבולת לב-ריאה באמצעות יוגה?

שלום, ע"פ המלצות רופא ,דיאטנית ומורה לספורט, אני צועדת 4 פעמים בשבוע כ-50 דקות על מנת לשפר סבולת לב-ריאה. האם היוגה מציעה פעילות חלופית לצעדות או שאני חייבת להמשיך לצעוד? (במקביל לשיעורי היוגה אותם התחלתי מזה חודשיים.) תודה מראש. אירית.

יוגי בר

New member
הליכה ויוגה

היי אירית וברוך בואך לפורום אז ככה: 1. קיבלת המלצות משלושה אנשי מקצוע לבצע הליכה. ובמקרה שלך זו הליכה לשיפור הפרמטרים של לב -ריאה. את יכולה, כמובן, להמשיך ולתרגל יוגה במקביל (ואת כבר מיישמת זאת) אלא כדי להבין את ההבדל בין תרגול יוגה לתרגול התעמלות עייני בבקשה-קודם כל- במאמר הבא: "חשיבות התרגול היוגי- מהו סוד התרגול היוגי" במדור מאמרים של הפורום ותרחיבי את הידע ואחר כך ... הכל פתוח בברכה ואהבה יוגי בר

naturechild

New member
שאלות בעקבות המאמר

הבנתי שאופן החשיבה של היוגה חכם ואיננו קונבנציונלי אבל : 1. אם ניקח יוגי רציני שמתרגל בשקידה שנים רבות מול מי שמתאמן באופן תדיר בספורט מערבי "קונבנציונלי" וניתן לשניהם ללכת/לרוץ 15 ק"מ. האם היוגי לא ירגיש יותר עייף ותשוש מהאדם שתרגל ספורט מערבי ? 2. מדוע למשל אחרי שיעור יוגה אין לי את אותה תחושת היי ממכרת שאני מקבל אחרי שעת דיווש באפניים ? שאלת
3. במהלך הסופ"ש שוטטתי המון באינטרנט והגעתי לכאן. האם אין מדובר כאן בסוג של יוגה? http://nm-martial-arts.livejournal.com/

יוגי בר

New member
כל הקטע של האם? והמה?

היי לך אז ככה: קראת מאמר שנועד להסביר לאיש המערב(שגדל על חינוך התעמלותי) את ההבדל היסודי שבתרגול יוגה. אבל זה פן אחד בלבד. כי.. 1. יוגה היא מדע החיים, וככזו היא מהווה את הפלטפורמה לחיות אותם בדרכה(אם תרצה) מדע החיים אינו עוסק בהשוואות ובשאלות לדוגמה: אם אני אתרגל כך מול תרגול אחר? ואז מה יקרה.... זה פשוט לא רלוונטי לעניין התרגול. 2. ובכל זאת... נבהיר ונמחיש בדוגמה על שאלתך. אחד העקרונות המרכזיים ביוגה קלאסית הוא תרגול נשימה נכונה ותרגול בפראניאמה- מדע הנשימה החיונית. פועל יוצא מזה שאם תשלוט במדע הנשימה, מן הסתם לא תהיה מוטרד בשאלות כגוןף האם אני אהיה עייף או תשוש יותר מאצן מקצועי. בעת הצורך פשוט תלך או תרוץ את ה- 15 קמ' וזהו. 3. אופנים. גם אני מדווש- להנאתי. אבל, יש אני מכיר אישית כמה מדוושים מקצועיים ויש אצלי אחד שמתרגל יוגה כל מה שאוכל לומר עליו זה שמאז שהוא החל לתרגל יוגה הוא מדווש יותר טוב. 4. יוגה וסוגיה יוגה היא יוגה. היא לא רק האתה'א יוגה- סוג היוגה שמעורב בה התרגול עם הגוף. ולזה יש, כמובן, טכניקות תרגול שונות. 5. יוגה ואמנויות הלחימה נכנתי ללינק שצרפת.(מעניינת מאוד -הסון קוואן מו) יוגה ככזו יצרה את הפלטפורמה עבורם. (אבל זה סיפור אחר) בברכה ואהבה יוגי בר

תלוי איזו טכניקה של יוגה

אני מתרגלת אשטנגה ובהחלט נמצאת בכושר מצויין, גם מבחינת כל הקריטריונים המערביים של סיבולת לב-ריאה, כמות שריר לעומת שומן וכו'. אני לא מתרגלת שום ספורט בנוסף.

למעלה