כל הקטע של האם? והמה?
היי לך אז ככה: קראת מאמר שנועד להסביר לאיש המערב(שגדל על חינוך התעמלותי) את ההבדל היסודי שבתרגול יוגה. אבל זה פן אחד בלבד. כי.. 1. יוגה היא מדע החיים, וככזו היא מהווה את הפלטפורמה לחיות אותם בדרכה(אם תרצה) מדע החיים אינו עוסק בהשוואות ובשאלות לדוגמה: אם אני אתרגל כך מול תרגול אחר? ואז מה יקרה.... זה פשוט לא רלוונטי לעניין התרגול. 2. ובכל זאת... נבהיר ונמחיש בדוגמה על שאלתך. אחד העקרונות המרכזיים ביוגה קלאסית הוא תרגול נשימה נכונה ותרגול בפראניאמה- מדע הנשימה החיונית. פועל יוצא מזה שאם תשלוט במדע הנשימה, מן הסתם לא תהיה מוטרד בשאלות כגוןף האם אני אהיה עייף או תשוש יותר מאצן מקצועי. בעת הצורך פשוט תלך או תרוץ את ה- 15 קמ' וזהו. 3. אופנים. גם אני מדווש- להנאתי. אבל, יש אני מכיר אישית כמה מדוושים מקצועיים ויש אצלי אחד שמתרגל יוגה כל מה שאוכל לומר עליו זה שמאז שהוא החל לתרגל יוגה הוא מדווש יותר טוב. 4. יוגה וסוגיה יוגה היא יוגה. היא לא רק האתה'א יוגה- סוג היוגה שמעורב בה התרגול עם הגוף. ולזה יש, כמובן, טכניקות תרגול שונות. 5. יוגה ואמנויות הלחימה נכנתי ללינק שצרפת.(מעניינת מאוד -הסון קוואן מו) יוגה ככזו יצרה את הפלטפורמה עבורם. (אבל זה סיפור אחר) בברכה ואהבה יוגי בר