שיפור סיבולת לב ריאה

thefloyd

New member
שיפור סיבולת לב ריאה

שלום אני מעוניין לשפר באופן משמעותי את סיבולת הלב ריאה שלי. (שריפת קלוריות לא מעניינת אותי, רק סיבולת לב ריאה) אין לי כסף להליכון, ואני לא מעוניין לרוץ ברחוב. לכן חשבתי לקנות אופני כושר פשוטים לבית. האם אופני כושר פשוטים, ישפרו אצלי באופן משמעותי את סיבולת הלב ריאה ? או שאין ברירה וחייבים לרוץ בשביל זה ? תודה רבה.

אין בעיה

כל פעילות אירובית שתבוצע כהלכה (הליכה, ריצה, דיווש, שחייה, קרוס-טריינינג וכו') תתרום לשיפור סיבולת לב-ריאה. רצוי לעשות זאת באופן הדרגתי ולאורך זמן.

הר ניר29

New member
מלבד האופניים

בכל זאת הייתי ממליץ לך לגוון בשלב מסויים עם ריצה בחוץ

oridoron77

New member
שאלה

מה הסיבה לכך שאתה רוצה לשפר את סיבולת לב הריאה שלך?

thefloyd

New member
כדי שאוכל להתאמן טוב יותר

בזמן אימונים אני לא מסוגל למצות את האימון, בגלל שאין לי אוויר. לדוגמא שאני עושה מתח, יותר קשה לי לנשום, משכואבים לי השרירים. כנ"ל שכיבות שמיכה. כל פעילות מאומצת גורמת לי לדופק גבוה ואין לי מספיק אוויר כדי להתאמן. כמו כן בעבר הייתי עושה הליכות ארוכות ברגל, וכיום אחרי תקופה ארוכה שלא התמדתי, אין לי מספיק אוויר להליכות ארוכות. תודה על העזרה...

הר ניר29

New member
כדאי שתתחיל בפעילות מתונה

שאינה כוללת רק אופניים. הסבולת המקומית באופניים יותר קריטית, המסה השרירית הפעילה יותר קטנה, לכן ההשפעה על צריכת החמצן המרבית שלך תהיה קטנה יותר. יתכן גם והעייפות המקומית, לא תאפשר לך למצאת בשלב זה את היכולת לב ריאה שיש לך.

thefloyd

New member
איך מתאמנים בבית ?

איך מאמני כושר אישיים, עובדים עם מתאמן על אירובי בביתו ?

oridoron77

New member
תשובה

איתי הקדים אותי, וכמוהו אני הייתי ממליץ לשלב תחילה הליכה, בייחוד לאור העובדה שאת היכולת שלך בהליכה למרחקים ארוכים אתה רוצה לשפר... בהמשך לא הייתי מחייב דווקא ריצה, אבל כן פעילות אירובית עצימה אחרת (על מנת להמשיך לגרות את רכיבי הסיבולת של השרירים ומערכת הלב ריאה וכלי הדם). דוגמא לעוד פעילות עצימה היא עבודה מול שק איגרוף למשל -גם אגרופים וגם בעיטות-, בה אתה מקבל פעילות סיבולת שרירית ברוב פלג הגוף העליון (מה שאין בריצה..). בכל אופן, נסה לשמור קילומטראז מסויים בהליכה במשך השבוע, כיוון שחוץ מעניין של סיבולת, זו מכאניקה בסיסית של גוף האדם שכדי להתמיד בה. אורי

למעלה