שיפור פסיכומטרי- קורס או מורה פרטי?

coolstar26

New member
שיפור פסיכומטרי- קורס או מורה פרטי?

היי,

ניגשתי לפסיכומטרי במועד אפריל האחרון, הוצאתי 646. (כמותי: 115, מילולי: 136, אנגלית:126).

אני מעוניינת לגשת למועד דצמבר. השאיפה שלי היא להתקבל לרפואה. אני יודעת שיש לי הרבה לשפר. מבחינת המילולי אני משערת שאני צריכה לחזק קצת דברים וקורס נוסף לא יועיל לי מהבחינה הזו, וכמובן ששיפור אנגלית נעשה רק בלמידה בבית ולא קורס ולא מורה פרטי יכולים לסייע לי בכך.

הבעיה הגדולה שלי היא בכמותי, ואני מודעת בהחלט לכמות הנכבדה של נקודות בחלק הכמותי שעליי להשיג בכדי להגיע לציון הנכסף.

אני מאד מתלבטת אם לקחת קורס נוסף או מורה פרטי. אחד השיקולים שלי הם לא לבזבז זמן יקר על למידה בקורס במכון גדול (ששמו הטוב לאו דווקא מעיד על תוכנו) שכנראה לא הועילה לי (לפני שלוש שנים עשיתי קורס פסיכומטרי כשבאותה תקופה די זלזלתי בלמידה והוצאתי 115 בכמותי, באפריל האחרון השקעתי המון ושוב קיבלתי את אותו 115 ארור...) ובמיוחד לא קיבלתי את היחס האישי שהובטח לי, בנוסף אני לא בטוחה יש תועלת בלמידה חוזרת של כלל החומר במסגרת קורס (במיוחד של החלק המילולי).

מעבר לכך, הקנס הכלכלי הוא שיקול נוסף. יש לי אופציה לקחת קורס חוזר במחיר מופחת באותו מכון שבו עשיתי את הקורס באפריל ולהסתכן שוב במורה שלאו דווקא ידע למנף אותי ולא לקבל את היחס האישי שאני צריכה.
התעניינתי לגבי "אחד על אחד" ואני לא בטוחה אם מבחינת עלויות לא עדיף לי פשוט לקחת מורה פרטי עצמאי שאינו שייך לאף מכון.

יש לי קצת בעיה עם משמעת עצמית ואני אדם של מסגרות, מכיוון שאין לי ניסיון הייתי מעוניינת לדעת האם ניתן לסמוך על מורה פרטי לפסיכומטרי בבניית לוז למידה טוב ומתן מסגרת, והאם לא תהיה בעיה של שליטה בחומר מספרי הלימוד? (הרי בקורס של חברה המורים יודעים בע"פ היכן נמצא כל תרגיל בספר וכאן אני קונה ספרים בעצמי והמורה הפרטי לאו דווקא שוחה בחומר באותה רמה כמו מורה בקורס).

שאלה נוספת, האם מבחינת עלויות עדיף קורס/ מורה פרטי עצמאי(אני לא בטוחה האמת לכמה שעות בשבוע אני זקוקה, אשמח לעצה בהתחשב בציוני האחרון) / מורה באחד על אחד או במכון אחר שמציע מורה פרטי ?

תודה רבה מראש!

jaromor

New member
שלום

מצד אחד, עברת כבר קורס, אפשר להניח שאת כבר מכירה את רוב החוקים הפסיכומטריים ושיש לך מחברת ללמוד ממנה.
מצד שני, החלק המרכזי שאת מעוניינת לשפר הוא החלק הכמותי, שניתן לו דגש חזק מאוד בקורסים.
&nbsp
לדעתי, האתגר הגדול בלימוד עצמי הוא לא לבנות לו"ז, אלא לעמוד בו. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם יהיו לך המוטיבציה והיכולת להשקיע זמן רב ולהתמיד בלמידה עצמית. אם התשובה היא כן, הייתי ממליץ לך ללמוד לבד.
&nbsp
לגבי קורס חוזר באותו מכון- עלולה להיות בעיה שכאשר תפתרי את התרגילים בשיעורי הבית ובסימולציות של המכון כבר תזכרי את הפתרונות, ולכן האפקטיביות שלהם תהיה נמוכה יותר. אני לא יודע איפה למדת, שווה לשקול אם ההנחה הכספית שווה את הסיכון הזה (יכול להיות שהיא שווה).
&nbsp
לגבי אנגלית באופן ספציפי- כפי שציינת, גם אם עושים קורס (וכמובן אם לומדים באופן עצמאי), עיקר הלימוד באנגלית הוא בבית. לכן, אם יש לך זמן פנוי, אני ממליץ לך כבר מעכשיו להמשיך ללמוד מילים באנגלית, לקרוא באנגלית ולפתור תרגילים פסיכומטריים באנגלית. מעבר לשיפור הציון הכללי, אם תגיעי לציון של 134 ומעלה בפרק האנגלית תוכלי ליהנות מפטור באנגלית באוניברסיטה (את לא מאוד רחוקה משם).
&nbsp
בכל מקרה, בין אם את לומדת לבד ובין אם בקורס, את מוזמנת לחזור לפה להתייעצויות :)
&nbsp
בהצלחה!

בהתייחס לשאלות שנוגעות למורה פרטי, העלית שאלות שהן מאוד נכונות - מורה פרטי טוב ידע לדרבן אותך וידע לתת לך את מה שאת צריכה. מורה פרטי טוב ידע לבנות לך לוז וגם לתת לך מענה מקצועי מבחינת חומרי הלימוד.
&nbsp
על כן, חשוב לבחור מורה שאת מכירה מישהו שלמד איתו ויש לך המלצות עליו או לחילופין כזה שעובד/עבד במכון מוכר בעבר ואכן יש לו היכרות עם ספרי לימוד מסוימים (ותוכלו לעבוד עליהם יחד).
&nbsp
מבחינת עלויות - אין ספק ששעה בשיעור בכיתה אינה שווה לשעה בשיעור אחד על אחד ובמסגרת פרטית אפשר להספיק הרבה יותר לכן יש צורך במספר מועט יותר של שעות. עם זאת, את צריכה גם לקחת בחשבון את עניין המשמעת העצמית.
&nbsp
בהצלחה!

yuval1252

New member
הערות

1. משמעת עצמית נדרשת בין אם תקחי קורס, מורה פרטי או תלמדי לבד. מי שאין בו משמעת עצמית או מוטיבציה, מוטב לו שלא ייגש לבחינה.(אלא אם כן הוא מאותם יחידי סגולה שיכולים להוציא 700+ מבלי ללמוד)
2. אני מתקשה למצוא את היתרונות שבלקיחת קורס. ההדרכה בקורסים אינה מתמקדת בצרכים שלך אלא מכוונת לתלמיד הממוצע. מחיר? גבוה בסך הכולל ממורה פרטי(והרבה פחות אפקטיבי). מסגרת לימודית? ספרייה מהווה תחליף מעולה. מסגרת חברתית? אני מניח שהמטרה היא לקבל ציון טוב ולא להכיר חברים חדשים.
3. לדעתי, הדבר החשוב ביותר בבחינה הפסיכומטרית הוא תרגול! תלמדי את החומר הפסיכומטרי מערכת לימוד כלשהי. את מתקשה בשאלה מסוימת? תשאלי בפורומים. ממש מתקשה? מורה פרטי.
כשהחומר ביסודו מובן לך, תתחילי לפתור סימולציות, כמה שיותר, כך טוב יותר. את צריכה להגיע למצב שאת ממש מכירה את הבחינה.
4. תקחי מורה פרטי רק שאת יודעת בדיוק(!) באילו נושאים את חלשה. תנסי להתמודד לבד + עזרה בפורומים. שאת באמת מרגישה צורך בנושא מסוים, תפני למורה פרטי.
אני חושב שזו שגיאה גדולה לבוא למורה ולומר לו, "אני חלשה בכמותי". ההשתפרות כרוכה בתרגול, אין קסמים.

לסיכום, יש שפע מידע באינטרנט שיכול לעזור לך. בחינות של המרכז הארצי וסימולציות של מכונים שונים. בנוסף, תרגול בכמותי, מילולי ואנגלית.
זה משהו שאולי רבים לא אוהבים לשמוע אבל לעניות דעתי, אין דרך קלה להצליח בפסיכומטרי. מדובר בהשקעה גדולה, בטח לאלו מאיתנו ששואפים לרפואה.

coolstar26

New member
תודה!

יש המלצה על ערכה ללימוד עצמי? את הקורס עשיתי ביואל גבע כך שמהתגובות פה אני מבינה שאין לי טעם לקנות שוב ספרים משם, מה גם שוודאי השאלות נשארו אותן שאלות (מעבר לשיטת הלימוד).
&nbsp
אשמח לקבל המלצה על איזו ערכה כדאי לקנות.
תודה רבה :)

למעלה