שיפור ציון במתמטיקה

שלז 007

New member
שיפור ציון במתמטיקה

היי,
אני רוצה לגשת בחורף הקרוב לבחינת הבגרות במתמטיקה ברמה של 4 יח', ואשמח לקבל המלצה למכון כלשהו לעשות דרכו את הקורס.
מבחינת האפשרויות באזור שלי, יש את אנקורי והיי-קיו - עשיתי פסיכומטרי באנקורי ולא הייתי ממש מרוצה מהם, אבל אני יודעת שבגרויות זה קצת יותר התחום שלהם. מישהו מכיר ממקור ראשון? עשה שם ויכול לספר לי קצת? אותו הדבר לגבי היי-קיו.
חוצמזה, יש מכון של קידום בנסיעה של בערך.. חצי שעה ממני, משהו בין 50 דקות לשעה ורבע לשני הכיוונים, תלוי בשעה. כדאי? הם נחשבים ליותר טובים?

תודה רבה לעוזרים וסופ"ש נעים :)

jsaada100

New member
תשובה ועזרה

שלום לך ,

ראשית אני רוצה לאחל לך בהצלחה רבה
.

שנית, לא ציינת מאיזה איזור את, ולכן קצת קשה לי (ואולי גם לחברים נוספים) לתת לך תשובה ספציפית ורלוונטית המתייחסת לאזור מגורייך.

ככלל, ישנם שלשה דרכים ללמוד ולהתכונן לקראת בחינת הבגרות:

1. לימוד עצמי - פחות מומלץ, אלא אם כן כבר נבחנת במועד סמוך / סיימת קורס ואת רוצה לגשת שוב לבחינה; בכל מקרה - לימוד מסוג זה דורש משמעת עצמית גבוהה, הרבה תרגול ועבודה אינטנסיבית.
2. לימוד באמצעות מכון לימוד - כגון ״היי קיו״, ״יואל גבע״, ״לחמן״, ״אנקורי״ ודומיהם - בגדול, הם יעשו עבודה טובה יחסית, מכיוון שהם בונים לך מנגנון ותהליך למידה מאורגן ומסודר, תוך הקפדה על למידה של מרבית / כל הנושאים, ותרגול רב; החסרון - אין לך אפשרות לבחור מורה או אצל מי ללמוד ממש, ובנוסף - מדובר בלימוד בכיתה, ויש כאלו שמתקשים ללמוד בכיתה ו/או מעדיפים יחס אישי או התקדמות באופן אישי ופרטי; בנוסף - יש צורך להגיע למקום הלימוד עצמו (מה שמצריך לעיתים נסיעה, חנייה ועלויות נלוות)
3. לימוד באמצעות מורה פרטי - ישנם מורים רבים, וככלל, ה״שוק״ של מורים פרטיים מאוד פרוץ (החל מתלמידי תיכון מצטיינים, וכלה בסטודנטים, ועד למורים מיומנים). היתרון - את בוחרת את המורה בהתאם לניסיון, וותק והמלצות קודמות שלו, וכמובן (ואולי לא פחות חשוב) - בודקת את רמת ״הכימיה״ שיש לך עם המורה - האם את מבינה אותו, האם יש ״שפה משותפת״, והאם את מקבלת את ההרגשה שהוא או היא יכולים להוביל אותך לקראת ההצלחה. בנוסף, יש לך את האפשרות ללימוד בקצב שלך ולקבל יחס אישי שמותאם לך, מה שמאפשר לך לתרגל ולהתקדם בצורה אפקטיבית (תלמידים הסובלים מבעיות קשב וריכוז, למשל, יבחינו כמעט מייד בהבדל לטובה); יתרון גדול נוסף הוא שמורים רבים אף מגיעים בלוח זמנים ובשעות הנוחות לך - מה שמאפשר לך לעבוד וללמוד בצורה נוחה וטובה יותר. החיסרון - לעיתים (למרות שלא תמיד בכלל) העלות גבוהה יותר, ויש צורך לבדוק ולחפש אחר מורה מתאים עם הצלחות ומיומנויות מוכחות.

אם את זקוקה לייעוץ או הפנייה רלוונטית - אשמח לסייע.

בהצלחה ,
יהונתן

trilliane

Well-known member
מנהל
קשה לדעת, זה תלוי בעיקר במורה לדעתי

בצבא (לפני שנים רבות...) הלכתי לקורס ערב לבגרות במתמטיקה ב"קידום" (בת"א). בדיעבד זו הייתה טעות לעשות זאת תוך כדי הצבא; אחרי יום עבודה שלם הייתי מגיעה עייפה מדי והתקשיתי להתרכז בשלוש שעות של מתמטיקה... כמו כן לא המורה היה אדם מבוגר ולא הייתה לי כימיה טובה איתו.

היתרון היה שהם הבטיחו קורס חוזר חינם למי שלא מרוצה מהציון. שנה מאוחר יותר, כשכבר הייתי משוחררת, ניצלתי זאת. הלכתי לקורס בוקר, עם מורה אחר (שהסתדרתי איתו הרבה יותר) ואגב, הוא גם התקיים במקום אחר בעיר. בקיצור, שילוב של נסיבות שאפשרו לי להצליח יותר.

בשורה התחתונה, לא משנה המכון, כולם להערכתי טובים במידה דומה; משנים התנאים שאת מקבלת (אם השעות והמיקום נוחים לך, זה חשוב מאוד, ואם את זכאית לקורס חוזר חינם או בהנחה וכו') ומשנה המורה, אבל את זה קשה לדעת מראש.

שלז 007

New member
תודה רבה לשניכם :)

trilliane אני ממש מסכימה איתך, אבל חשבתי שבכל זאת כדאי לנסות לשמוע ממישהו שעשה קורסים במכונים האלה.
בכל אופן, תודה :)

trilliane

Well-known member
מנהל
המכונים טובים בגדול, כאמור... הטוב ביותר הוא

לחפש אנשים מאזורך שעשו קורס במכון המסוים שאת רוצה ללכת אליו עם אותו מורה, ואז אם הם היו מרוצים מהמורה לבדוק אם זה גם המורה שצפוי ללמד בקורס שאת עומדת להירשם אליו. בשורה התחתונה זה נופל על העניינים הטכניים האלה, ולכן המלצה כללית על מכון מסוים לא כ"כ רלוונטית לדעתי.

למעלה