שיפור ציוני בגרות.. כמה שאלות

rayneslayer

New member
שיפור ציוני בגרות.. כמה שאלות

היי אני תלמיד בכיתה י"ב. אני תלמיד סבבה וזה אבל כמה מהמגנים שאני מקבל לא משקפים את היכולת שלי. למשל, בשלוש יחידות מתמטיקה קיבלתי 100 והוגשתי על 100 בשאלונים 801 802, ובשאלון 803 אני כנראה הולך לקבל 100 לפי התשובות, אבל אני מוגש על 80.
1)האם אפשרי לעשות שוב את הבגרות אחרי התיכון (רק ב803), ולקבל ציון סופי 100 במתמטיקה 3 יחידות? (אם אני אקבל 100 בבגרות אחרי התיכון).
אותו דבר לגבי היסטוריה. יש לי ציון טוב בהיסטוריה א', אבל היסטוריה ב' והמגן לא הלכו לי טוב.. האם אפשרי לעשות בחינה חוזרת ללא מגן אחרי התיכון בהיסטוריה ב', ולעשות ממוצע עם היסטוריה א' ואז לקבל ציון?
2) אחרי ששיפרתי בגרות אחת או שתיים, אני מבקש עותק נוסף של תעודת הבגרות?

בבקשה רק תשובה מדויקת אני לא רוצה לבוא עוד שנה שנתיים ולגלות שטעיתי :(

אתה ניגש בתור נבחן משנה, זה אומר בלי מגן.

לגבי התעודת בגרות אני לא יודעת לענות לך :)

rayneslayer

New member
לא חידשת לי כלום..

חוץ מהשאלה אם אני ניגש בלי מגן בהיסטוריה ב', ויש לי ציון עם מגן בהיסטוריה א', הציונים משתכללים לציון סופי?

ybo4

New member
תיקון ציון בגרות אחרי התיכון

עקרונית - אתה יכול לתקן כמעט כל ציון שתרצה.

רק זכור - שמדובר במועד אחד לפחות אחרי סיום לימודיך ביב' - כלומר לפחות מועד חורף הבא. במועד הקיץ הזה, כל מבחן שתבחן בו, עדיין יחושב לך ציון המגן (גם אם מדובר בנושא שסיימת ללמוד בי').

אך - אם אתה זכאי עכשיו לתעודת בגרות תקבל אותה (כשנה אחרי שסיימת את לימודיך) ולרוב לא תקבל תעודה חדשה בהמשך.

בשני המקצועות שהזכרת - השקלול הוא אכן בין היחידות השונות.

לכן - כשתבחן שוב ותעמוד בהצלחה במבחנים תקבל ממשרד החינוך מסמך שבו יופיע הציון (או הציונים) החדשים.

תוכל לצרף אותו לתעודת הבגרות כשתגיש אותה לאוניברסיטה.

כן, הציונים ישוקללו יחד.

בהיסטוריה: היסטוריה א' היא 40% מהציון הסופי, היסטוריה ב' 60%. יחד שתי יחידות.

במתמטיקה - אינני זוכרת את החלוקה.

מקווה שהתשובה מספיק מדויקת עבורך

תלמיד10

New member
תשובות

בנוסף למה שנאמר:
1. כן, זה אפשרי. בכל היבחנות חוזרת במהלך התיכון, ציון ההגשה נחשב ואינו משתנה (אלא אם כן אתה לומד את החומר מחדש במסגרת בית הספר, ואז ניתן לשנות את ציון ההגשה). אך בכל היבחנות חוזרת אחרי התיכון, אין ציון הגשה וציון הבחינה יחושב כציון הסופי בשאלון. הציון החדש בשאלון שניגשת אליו ישוקלל עם הציונים מבית הספר לקבלת ציון סופי חדש במקצוע, ולא תידרש לגשת לכל המקצוע מחדש אלא רק לשאלונים שתרצה לשפר.
2. לא תונפק לך תעודת בגרות חדשה. במקום זאת, משרד החינוך ינפיק עבורך ספח לתעודת הבגרות, שיכלול את הציונים החדשים שלך - עליך לבקש מבית הספר שיבקש ממשרד החינוך ספח שיכלול את הציון הסופי המשוקלל במקצועות ששיפרת (ציונים בשאלונים בודדים לא ייחשבו באוניברסיטאות, אלא רק ציונים סופיים במקצוע שחושבו על ידי משרד החינוך ייקלטו באוניברסיטאות). הציון הסופי הגבוה במקצוע הוא שיקבע, שכן אתה יכול לצרף את הספח לתעודת הבגרות או להתעלם ממנו - ובכל מקרה האוניברסיטה תתחשב בציון הגבוה ביותר.

למעלה