שיפור ריצת 2000

new blood

New member
שיפור ריצת 2000

שלום, אני מעוניין לשפר את התוצאה שלי בריצת 2000 (ואת הסיבולת לב-ריאה באופן כללי), שמעתי שכדאי לעשות אימון אינטרוולים - 5x500. אני מעוניין לדעת אם כדי להשתפר, עדיף פשוט לעשות ריצות 2000, או לעשות את האימון אינטרוולים הזה. תודה.

gibd

New member
האפשרות הכי טובה היא לשלב

במקרה המדובר - אימון אינטרוולים הוא בעל תרומה יותר גבוהה לפיתוח סבולת מעורבת (אירובית ואנאירובית), אבל כדאי גם לתרגל ריצות אלפיים רציפות, כיוון שזה מהווה הכנה ספציפית, ותדע להכיר את הגוף שלך בשלבים השונים של המאמץ.

Dark Muse

New member
אינטרוולים זה מעולה

אבל תקפיד לא להעמיס על עצמך, מדובר באימונים אינטנסיבים. גם ריצת 2000 תשפר אותך במידת מה בתור מתחיל, אבל בסוף תצטרך לשפר אספקטים מסויימים. ריצת 2000 היא ריצה קצרה יחסית.

oridoron77

New member
עוד גורם הוא הותק שלך בריצה

אני מניח שאם אתה רוצה לשפר תוצאה, אתה מסוגל לגמוע את המרחק הזה ללא הפסקה. אני אישית ממליץ לעבוד על ריצת 2000 כהכנה ספיציפית, ואולי לשלב אימון נוסף בשבוע למרחק גבוה יותר (2500 יהיה גם טוב) כדי לעבור את נקודת "קו הסיום". אפשר לחלק את זה ל3 אימונים בשבוע, כאשר באימון הראשון אתה מבצע 2000 במטרה להשתפר, ומבצע בנוסף עוד 500 מ' התאוששות בריצה קלה (לא ביחד). יום שני בשבוע 2000 מטר בקצב בינוני. ויום שלישי 2500-3000 מטר בקצב בינוני. בכל אופן, מאוד ממליץ לחזק את שרירי הגו, כיוון שהם מאוד חשובים בריצות (ובכלל). בהצלחה אורי

למעלה