שיפור של ציון גבוה, פסיכומטרי שלישי

idoam25

New member
שיפור של ציון גבוה, פסיכומטרי שלישי

שלום לכולם,
נבחנתי בבחינה הפסיכומטרית בפעם השנייה באפריל האחרון, והצלחתי לשפר את הציון שלי ל710. אמנם זה ציון מכובד, אך כרגע הוא מספיק לי לקבלה רק במקום אחד. אני מחשיב את עצמי לבן אדם ריאלי, ולכן אני יודע שאסור לי להסתמך רק על סיכויי הקבלה שלי השנה לפקולטה המסויימת הזאת. ועכשיו לשאלה עצמה - הייתי מעוניין ללמוד לבד למועד אוקטובר, האם יש למישהו המלצות כיצד אני יכול לעשות זאת (מבחינת ערכות ללמידה עצמית, עלויות שלהן, לימוד עם אנשים נוספים ומספר שעות למידה ביום)? את עיקר השיפור אני צריך לעשות בחלק הכמותי ( מעוניין לשפר באזור ה30-40 נקודות את הציון הכללי).
תודה רבה מראש!
עידו
 

jaromor

New member
המלצות ללימוד עצמי

אני מעתיק לך הודעה שכתבתי עם טיפים כלליים ללימוד עצמי (השאלה הזאת קצת חוזרת בפורום).

בנוסף, אני מצרף לך קישור להודעה שכתבה מיכל עם קישורים לסימולציות חינם שמציעים המכונים השונים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=182&messageid=175256963

********************************************
המלצות לתקופת הלימוד עד למרתון:
קנה את אחת הערכות ללימוד עצמי מתוך הערכות הרבות שמוצעות בשוק.
כרגע בשוק יש 2 ערכות מובילות: פסיכו וניב רווח. שתיהן טובות, ובשתיהן יש גם ספרי תרגילים וגם הסברים (לערכה של פסיכו מצורף ספר הסברים- פסיכו כיס, ואילו ההסברים של ניב רווח נמצאים באתר שלו). אפשר לרכוש את הערכה של פסיכו בתוספת תשלום יחד עם קורס וידאו בוואלה סקול).
אופציה אחרת יקרה יותר- לרכוש ערכה ללימוד עצמי של high q שנקראת "self class"- היא כוללת בנוסף לספרים גם גישה לאתר שלהם, תוכנת לימוד מילים באנגלית וכל שיעורי הקורס בוידאו (המחיר שלהם גבוה יותר, אני לא בטוח שהעלות הגבוהה מוצדקת). יכול להיות שיש מכונים נוספים שמציעים אופציות דומות.

* אנגלית- תוך כמה חודשים אפשר להשתפר המון באנגלית!
שני דברים עיקריים שיעזרו לך להשתפר:
א. לימוד מילים באנגלית (בכל הערכות יש מילונים)
ב. קריאת מאמרים באנגלית דרך האינטרנט
וכמובן- לפתור את כל תרגילי האנגלית בערכה שקנית (אפשר להוסיף גם חומרים של המרכז הארצי-פירוט בהמשך). גם כשאתה מתרגל מהספרים כדאי ללמוד מילים חדשות תוך כדי תרגול.

* מילולי- במתכונת הנוכחית אוצר מילים בעברית תופס משקל שולי מאוד. עם זאת, חשוב ש*כן* תתמקד בהבנת הנקרא, השמ"ש, שאלות ההגיון השונות (בדגש על הבנת פסקה ומחקרים), טכניקה לפתרון אנלוגיות.
בנוסף, אל תשכח שבמבחן יש גם פרק חיבור וצריך להיערך גם אליו.

* כמותי- הרבה חומר- חשוב לעשות תכנון מתי לומדים כל נושא (ע"פ החומר בערכה שקנית) ולתרגל המון!

המלצות לתקופת המרתון:
בתקופה זו (אחרי שסיימת ללמוד את כל החומר)- התמקד בשני דברים:
א. הדבר העיקרי- פתרון מבחנים של המרכז הארצי על זמנים-
המרכז הארצי פרסם כמה עשרות בחינות (כ- 11 מתוכן מעודכנות למתכונת החדשה והן הכי טובות. עוד כמה עשרות במתכונת הישנה, ואפשר להתאים אותן למתכונת החדשה ע"י הורדת חלק מהשאלות)- כל מבחן שאתה פותר בשלב זה חשוב לתחקר ולהפיק ממנו לקחים!
(אפשר להדפיס בבית דפוס כמות גדולה של מבחנים תמורת כמה עשרות שקלים).
ב. חזרות ממוקדות על נושאים

בהצלחה!
 

idoam25

New member
תודה ושאלות נוספות

אז קודם כל אני חייב לך תודה על ההסבר, הוא עזר מאוד ובעיקר החלק על ערכות הלימוד העצמי. אבל עדיין נשארתי עם שאלות לא פתורות וגם חלק שצצו לי תוך כדי הקריאה. מה הזמן המומלץ להתחלת הלימודים לפני הבחינה? האם ניתן לשלב עבודה בתהליך? מהו אורך המרתון המומלץ? ומה אפשר לעשות על מנת להביא לשיפור משמעותי בחלק הכמותי ( לסביבות הטעות בפרק)?
שוב תודה!
 

pentagon5

New member
בשל צרות עין אסור לי להציע עצות מועילות

אבל ההתמדה שלך ללא ספק תשתלם לך בסוף
 

idoam25

New member
בודאי

אנגלית 145
מילולי 138
כמותי 132

כמו שניתן לראות, אני צריך שיפור משמעותי בכמותי
 

idoam25

New member
בודאי

אנגלית 145
מילולי 138
כמותי 132

כמו שניתן לראות, אני צריך שיפור משמעותי בכמותי
 
אם המטרה הסופית שלך

היא שיפור כללי ב 30 - 40 נקודות הרי שיש גם על מה לעבוד במילולי.

אתחיל מאנגלית - אם הגעת לציון הזה אתה יכול להגיע גם ל150, לכן שווה לפתור פרק אחת לשבוע עם זמנים כמובן.

מילולי - שווה לתכנן לעצמך תרגול מובנה יומי במילולי של אנלוגיות, הבנת הנקרא והשמ"ש. במקביל שווה במהלך הזמן לחזור על כל סוגי שאלות הבנה והסקה ולאחר מכן להתחיל לתרגל פרקים. כמובן שהדבר לא צריך לבוא על חשבון הכמותי אבל נאמר חצי שעה ביום של תרגול תחת זמנים בהחלט יכול לעשות את העבודה.

כמותי - אתחיל ואומר שאין לזלזל ביסודות. הרבה מאוד טעויות של תלמידים נובעות מחוסר תשומת לב, בלבול באלגברה הבסיסית ובכלל בדברים טיפשיים שלא היו צצים בתרגול רגוע. לכן חשוב מאוד לעשות חזרה על היסודות ולוודא שאתה עובד מהר ויעיל.
חשוב לתכנן את הזמנים שלך ככה שתוכל לעבור על הבסיס של כל אחד מהנושאים ולתרגל. תקפיד לא לתרגל את כל הנושא בפעם אחת אלא פרוס אותו ככה שתוכל לחזור אליו לפחות עוד פעם פעמיים לתרגול נוסף. יש חשיבות עצומה (!!!!) בתחקור הטעויות וקריאת הפתרונות גם עבור השאלות שפתרת נכון.

תגדיר לעצמך יום בשבוע שבו אתה פותר את כל השאלות שלא הצלחת לענות עליהן נכון בפעם הראשונה באותו שבוע - חזרה על טעויות היא המפתח להימנעות מהן

מבחינת שאר השאלות ששאלת:
על ערכה אני לא יכולה להמליץ ממניעים ברורים

לדעתי אם אתה מתכנן לגשת למועד אוקטובר, כדאי להתחיל עם הכל באמצע סוף יולי.
כדאי להתחיל לפתור סימולציות כחודש לפני הבחינה 2 - 3 סימולציות בשבוע ותחקור מקיף שלהן כולל חזרה ותרגול.

במהלך הלמידה עצמה שווה לשלב פרקי בחינה כדי לשמור על כושר במיוחד כיוון שאתה לא תמיד שנגש לבחינה בפעם הראשונה אלא כי אתה כבר נמצא במקום מאוד טוב.

אל תתבייש לפתור חומרים של המרכז הארצי מהמתכונת הישנה (כולל חשיבה כמותית שזה יופי של תרגול מחשבה + השאלות הללו גם מופיעות במתכונת החדשה פשוט בצורה של שאלה אמריקאית)

בנוגע לעבודה תוך כדי - אני יכולה להגיד לך שאני אישית יעילה יותר בלימודים ועבודה כאשר יש לי מסגרת זמן מוגדרת יחסית, אם יש לי הרבה חופש מסביב אני מוצאת את עצמי נמרחת. אני גם צריכה לעשות חמישים דברים במקביל כדי לשמור על איזשהו ריכוז (אבל חשוב לציין שזה נובע מה ADD שלי) לכן אני חייבת לשלב משהו תוך כדי למידה - אני עכשיו בתקופת בחינות ועובדת במסגרת זמנים כזו שתאפשר לי ללמוד בצורה יעילה.
that said - אני זו אני, אתה זה אתה. אתה מכיר את עצמך, יודע מה עבד לך בבחינות הקודמות וכמה זמן אתה צריך לשבת ביום על מנת להגיע להצלחה ולכן אתה הוא זה שידע לענות בצורה הטובה ביותר על השאלה האם לשלב עבודה תוך כדי.
מה שכן אציין הוא שאני נגד לעצור את החיים שלך לגמרי עבור הבחינה - כן אפשר לשלב דברים נוספים תוך כדי. תכנון זמנים נכון אמור וצריך לסייע לך להשתלט על הכל.

בהצלחה!
 

idoam25

New member
מועיל מאוד! תודה רבה!

רוב ההמלצות שכתבת מזכירות מאוד את מה שעשיתי במסגרת הקורס הקודם שעשיתי, אמשיך להקפיד עליהן :)
בנוגע לאנגלית, ברוב הסימולציות שלי אכן הגעתי ל150, במבחן עצמו היו שתי מילים ברמה גבוהה שטעיתי בהן, ואשמח גם להמלצה על ספר טוב באנגלית ברמה גבוהה מאוד. אגב לגבי החלק הכמותי, שיעורים פרטיים יכולים להועיל? ואם כן, איפה בכלל אפשר למצוא מורה שזו המומחיות שלו?
מצטער על כל החפירות ושוב המון תודה :)
 
בנוגע לספר באנגלית

אני אישית מאוד אוהבת את סלמן רושדי וחושבת שהכתיבה שלו מאוד מאתגרת.

בכל הנוגע למורה פרטי, שוב, אני מנועה מלהמליץ. הדבר היחיד שאני יכולה לומר הוא שחשוב שתקח מורה שאתה באמת יודע איפה הוא מלמד או לימד וקיבלת עליו המלצות (או לחילופין, לקחת שיעורים פרטיים במסגרת המכון בו הוא מלמד)
 
למעלה