שיצו או מלטז?

vg04285

New member
שיצו או מלטז?

שלום לכולם

אני מעוניין להביא גור הביתה, ואני מתלבט בין 2 הגזעים.
הבנתי שהמלטז אינו משיר שיערות, בעוד שהשיצו משיר אבל מעט (עניין השערות מאוד חשוב לי, לכן אלו הגזעים), זה נכון?
לא פחות חשוב הוא מי מהכלבים יותר רגוע?
זה נכון שהמלטזים נוטים להיות נבחנים?
כמובן שכלב זה כלב, והוא ינבח, אבל כמובן שיהיה בגדר הסביר.
כמו כן, מי מהם נוח יותר עם ילדים/זרים/כלבים אחרים?
מי נחשב יותר בריא מבחינת הגזע?

תודה מראש, וערב טוב!

anaor

New member
לשני הגזעים רמת נשירה דומה

שי-צו לרוב קצת יותר רגוע ממלטז.
מלטז לרוב קצת יותר נבחן משי-צו.
שני הגזעים נוחים עם ילדים/זרים/כלבים אחרים בתנאי שהם עוברים סוציאליזציה טובה בגורות.
&nbsp
מבחינת בריאות, כמו גם מבחינת בעיות התנהגות, מאד חשוב מאיפה מביאים את הגור. בית גידול רציני יבצע את כל בדיקות הבריאות הדרושות להורים, כדי לצמצם את הסיכוי שהגורים יסבלו מבעיות בריאותיות (כמובן שאי אפשר להבטיח דבר כזה ב-100%), והגורים יימסרו אחרי חיסון ראשון. בית גידול רציני גם יגדל את הגורים בתנאים טובים, יאפשר להם מרחב תנועה (ולא כל הזמן כלוב קטן), ויתחיל לחשוף את הכלבים למגוון גירויים בגיל צעיר. הגורים יימסרו רק בסביבות גיל 7-8 שבועות, וגם הגורים וגם ההורים יגדלו בתנאים טובים, דברים שהינם קריטיים עבור חינוך לצרכים של הגורים ולהתנהגות תקינה של הגורים בהמשך חייהם. לעומת זאת, מטחנת גורים לא תעשה אף אחד מהדברים האלה (במקרים נדירים הם בכלל נותנים חיסונים לגורים, או משחררים אותם הביתה בגיל המתאים).
&nbsp
לכן, אם אתה בטוח שאתה רוצה גור גזעי, תפנה לחוג הישראלי לכלבים זעירים, שם ידעו להפנות אותך להמלטות מתועדות של בתי גידול מומלצים. קח בחשבון שעלות גור כזה גבוהה בהרבה מאשר עלות של גור לא מתועד, אבל את ההפרש בעלות הרכישה סביר להניח שאתה תצטרך לשלם על בעיות בריאותיות והתנהגותיות בהמשך אם לא תקנה כלב מתועד.
&nbsp
אפשרות נוספת, כמובן, היא לאמץ מעמותה גור מעורב. במקרה כזה, לא בטוח שתהיה נשירה מינימלית, או שתקבל את האופי שחיפשת ואופייני לגזע.

למעלה