שיקולים אם להיות דתי:

בעד: אני רוצה לחזק את הרוחניות שלי.
נגד: אני חושב שכבר מצאתי את דרכי הרוחנית, ואני לא זקוק לדת.
בעד: אני מנסה לשפר את העולם בעזרת דיבור ורוחניות.
בעד: אני רוצה להיות רוחני ככל האפשר.
נגד: צריך גם תרומה מעשית ויצרנית לחברה.
בעד: ייתכן שמצאתי אישוש לקיום האלוהים.
בעד: הדת טובה לי ומרגיעה אותי, וזה עוזר לי גם להתעלם מהתוקפנות שיש נגדי.
בעד: עברתי את הדברים הכי חשובים רוחנית שיכולים להיות, כמו אהבה אדירה ואלוהית.
נגד: אני לא בטוח שאצליח לשפר את העולם.
נגד: הדת מגבילה אותי בתחומים שונים, כמו ביצירה בשבת.
בעד: אני יוצר בעיקר במלים, ואני מאמין שמלים וחזותי מופשט הם אמנות נכונה יותר.

אני זקוק לעצה איך להחליט.

SupermanZW

Well-known member
מה הדת יותר, מועילה לך או מגבילה אותך?
כיצד היא מועילה לך? האם תוכל להשיג את אותה תועלת בלעדיה?
עד כמה היא מגבילה אותך? האם מעבר להגבלות אליהן אתה מסכים?
האם אינך יכול להיות רוחני ללא הדת?
האם קיום אלוהים מחייב את אמיתות היהדות? מדוע כן? מדוע לא?

אם תענה לעצמך על השאלות האלה יהיה לך יותר קל להחליט.

SupermanZW

Well-known member
רוב טיעוני הבעד והנגד שלך חלשים ואסביר:
בעד: אני רוצה לחזק את הרוחניות שלי. - אפשר לחזק את הרוחניות גם ללא דת. לא צריך להיות דתי כדי להיות רוחני.
נגד: אני חושב שכבר מצאתי את דרכי הרוחנית, ואני לא זקוק לדת. - מתייחס ל״בעד״ הראשון.
בעד: אני מנסה לשפר את העולם בעזרת דיבור ורוחניות.- מה הקשר לדת?
בעד: אני רוצה להיות רוחני ככל האפשר. - ניסוח שונה ל״בעד״ הראשון, כפילות.
נגד: צריך גם תרומה מעשית ויצרנית לחברה. - גם אדם דתי יכול לתרום לחברה.
בעד: ייתכן שמצאתי אישוש לקיום האלוהים. - אפשר להאמין באלוהים גם מבלי להיות דתי, במיוחד עבור מי שמכיר בכך שכל הדתות הן מעשה ידי אדם.
בעד: הדת טובה לי ומרגיעה אותי, וזה עוזר לי גם להתעלם מהתוקפנות שיש נגדי. - כיצד? האם אין דרכים יעילות יותר עבורך להירגע?
בעד: עברתי את הדברים הכי חשובים רוחנית שיכולים להיות, כמו אהבה אדירה ואלוהית. - כיצד זה קשור לדת?
נגד: אני לא בטוח שאצליח לשפר את העולם. - אף אחד לא בטוח בכך.
נגד: הדת מגבילה אותי בתחומים שונים, כמו ביצירה בשבת. - הטיעון החזק היחיד בדבריך.
בעד: אני יוצר בעיקר במלים, ואני מאמין שמלים וחזותי מופשט הם אמנות נכונה יותר. - איך זה קשור לדת?

הדת מגבילה אותי בגלל האיסורים כמו יצירה בשבת, אבל היא מועילה לי מאוד כי היא נותנת לי רוגע ותחושת זיכוך והתעלות רוחנית. היא משפרת את הרוחניות שלי, ברור שאפשר להיות רוחני מאוד גם בלי דת. אני מאמין ביהדות כדת שצריך לבחור, ואם פונים לדת בדרך כלל עוברים לקשר לאלוהים ולאמונה. אני מאוד רוחני ואני שואף להיות רוחני ככל האפשר, אבל אני יודע שצריך בגישה לחיים גם חלק חומרי מעשי של תרומה יצרנית. הדת עזרה לי אינדיבידואלית לחזק את הרוחניות שלי ולמצוא מחדש את דרכי הרוחנית, עכשיו שמצאתי אותה אולי אני לא זקוק לדת. הדת תיתן לי תחושת טוהר רוחני ותהפוך אותי יותר מוסרי ורוחני, וכך אולי תאפשר לי לתת עוד אהבה ורוח לעולם. יש הרבה דרכים להירגע, הדת עזרה לי ונתנה לי הרגשה טובה וגם מיוחדת. אני מנסה לשנות את העולם כי הוכחתי שאני מאוד רוחני ועברתי תהליכים חשובים רוחנית של עימות עם החברה. היהדות מרשה ליצור במלים אבל לא ליצור פסל וכל תמונה, אלא אם כן זה מופשט שאז זאת לא צורה שבשמיים, בים או באדמה. בציור יותר חשוב המבנה הצורני מאשר התכנים. אני אוהב מלים ועיקר אמנותי מלים וכתיבה ולא חזותית.

SupermanZW

Well-known member
הדת מגבילה אותי בגלל האיסורים כמו יצירה בשבת, אבל היא מועילה לי מאוד כי היא נותנת לי רוגע ותחושת זיכוך והתעלות רוחנית. היא משפרת את הרוחניות שלי, ברור שאפשר להיות רוחני מאוד גם בלי דת. אני מאמין ביהדות כדת שצריך לבחור, ואם פונים לדת בדרך כלל עוברים לקשר לאלוהים ולאמונה. אני מאוד רוחני ואני שואף להיות רוחני ככל האפשר, אבל אני יודע שצריך בגישה לחיים גם חלק חומרי מעשי של תרומה יצרנית. הדת עזרה לי אינדיבידואלית לחזק את הרוחניות שלי ולמצוא מחדש את דרכי הרוחנית, עכשיו שמצאתי אותה אולי אני לא זקוק לדת. הדת תיתן לי תחושת טוהר רוחני ותהפוך אותי יותר מוסרי ורוחני, וכך אולי תאפשר לי לתת עוד אהבה ורוח לעולם. יש הרבה דרכים להירגע, הדת עזרה לי ונתנה לי הרגשה טובה וגם מיוחדת. אני מנסה לשנות את העולם כי הוכחתי שאני מאוד רוחני ועברתי תהליכים חשובים רוחנית של עימות עם החברה. היהדות מרשה ליצור במלים אבל לא ליצור פסל וכל תמונה, אלא אם כן זה מופשט שאז זאת לא צורה שבשמיים, בים או באדמה. בציור יותר חשוב המבנה הצורני מאשר התכנים. אני אוהב מלים ועיקר אמנותי מלים וכתיבה ולא חזותית.
האם אתה יכול להשיג את אותו רוגע בלי הדת? אם לא, מדוע לא? מה חסר?
הרוחניות היא זו שנותנת לך תחושת זיכוך והתעלות רוחנית, ואתה רוחני, מודע אתה תולה זאת בדת?
עבודתך על רוחניותך היא המשפרת את הרוחניות שלך, לא הדת, אל תתלה את תכונותיך (למעט הגנטיות, הנובעות מהוריך) בגורם חיצוני.
מדוע אתה מאמין ביהדות כדת שצריך לבחור? מדוע בכלל צריך לבחור דת כלשהי?
אגלה לך סוד, אני מאמין באלוהים ואני לא דתי, גם אתה יכול. כדי לספק את סקרנותך אומר לך שאני דאיסט. הדאיזם הוא אמונה באלוהים תוך הכרה בכך שכל הדתות הן מעשה ידי אדם ושמקור המוסר הוא המצפון, צריך רק להשתמש בו. אם מעניין אותך לקרוא על כך אביא לך מקורות.
היית מוצא את דרכך הרוחנית בכל מקרה כי היה לך חשוב, אל תתלה זאת בגורם חיצוני.

למעלה