שיקולים בבחירת שותף

שיקולים בבחירת שותף ../images/Emo163.gif../images/Emo151.gif

בעקבות אחת ההודעות האחרונות, וגם כי זה משהו שצץ הרבה - הסוגיה של עפ"י מה בוחרים שותף - חשבתי שנוכל לעשות שרשור בו אנשים כאן שגרים עם שותפים (או מחפשים דירה עם שותפים, או גרו בעבר עם שותפים - הבנתם את הרעיון) יספרו אילו דברים הם חיפשו בשותף, מה היו הקריטריונים שלהם. אז נעשה את זה מסודר:
מה חשוב לכם בבחירת השותפים (דברים יחסית ספציפיים. תשובה כ"בן-אדם טוב" היא קצת כללית).
אילו דברים טרחתם (או טורחים) לשאול/לברר עם השותפים הפוטנציאלים? מה אתם שואלים אותם?
אילו דברים מבחינתכם הם לא מוחלט כשזה מגיע לבחירת שותפים? כמובן, כל דבר מעבר לזה שתרצו להוסיף יהיה אחלה. יהיה מצויין אם זה יתפתח לשרשור מועיל, כי אז אפשר יהיה לשים אותו בטאגליינס, ואנשים חדשים שבאים יוכלו לשאוב רעיונות לגבי איך ומה מחפשים בשותף עתידי.

לקשמי

New member
שותפים

בעקרון אני מעדיפה לגור לבד ובלי שותפים אבל אם בכל זאת הייתי צריכה לגור עם שותפים אז קודם כל: לא הייתי מתפשרת בעניין של עישון. כלומר לא הייתי גרה עם שותפ/ה שמעשנ/ת. (בעבר גרתי עם שותפה מעשנת וזה היה פשוט נורא). הייתי שואלת אותם מה סדר היום שלהם בדרך כלל ומבררת אם הם מאלה שישנים בלילה (כי לא כולם ישנים בלילה מסתבר). אני רגישה לרעשים ורעש הכי קטן יכול להפריע לי לישון. כך ששותף שמסתובב בבית כל הלילה לא מתאים לי. אם הייתי בוחרת היום שותף, הייתי מעדיפה שהוא יהיה צמחוני או לפחות לא אוכל הרבה בשר, אבל אני חושבת שעל זה הייתי יכולה להתפשר.

Nמו

New member
טוב שהיה....

אני גר עם אמא שלי, אבל בכל זאת בה לי לענות.
מה חשוב לכם בבחירת השותפים? האמת, לא חשוב לי שעות הערות שלו, ואם הוא מוכן להתחשב, אז גם לא אם הוא מעשן. מאחר ודברים אלו נפתרים בקלות, אני יכול לשים אטמי אוזניים, והוא יכול לעשן במפרפסת. מה שכן חשוב לי הוא אמון וידידות: חשוב לי שהאדם יהיה אמין, כלומר שישלם בזמן, ושבמקרה וקורה משהו שיגיד. רוצה להזמין חברים? סבבה, תגיד קודם. וידידותי, שלמרות שלכל אחד יש את האזור שלו, את החיים שלו... שנתחבר, מה.... כימיה קוראים לזה, אני חושב. מציאותי, שלא יצפה שלא יהיו בעיות, אלה שידע חפתור אותן.
אילו דברים טרחתם (או טורחים) לשאול/לברר עם השותפים הפוטנציאלים? מה אתם שואלים אותם? מה שמעניין הוא דרך החיים שלו... אז שואלים, מעשן? חיי בלילה? מתי אתה מתעורר? אתה מתקלח כל יום? (מתי אתה הולך לשירותים?
) מה אתה נוהג לאכול בבית? באילו שעות אתה אוכל? אתה מסדר את החדר? אתה מנקה אחריך? במה אתה עובד\ אה בטוח שאתה תוכל לעמוד בתשלום? לבדוק במה הוא קטנוני: אתה מקפיד על קוו לבן בין שותפים? "זה שלי, וזה שלך" אפשר להיכנס לחדר שלך כשאתה לא נמצא? לשים לב מה במקרר שלך ומה שלי? אכפת לך אם אני אשתמש במשחת שיניים שלך? בעבנייה שאתה קנית? במה אתה מתבייש? מה רמת הפרטיות שאתה רוצה?
על האחרון אני לא עונה כי מבחינתי כל דבר נתון למיקוח. פשוט צריך לקבל תמונה כמה שיותר כוללנית.. אנשים לפעמים מוכנים לשנות דברים פה ושם :)... ואז לבדוק מה הכי כדאי, ממש עסקים. אז בהצלחה לכולם, (ולי).

שיקולים

הכי חשוב זה כמובן לא מעשנים, זה משהו שבכלל לא נתון לשיקול. גם אם הם אומרים שהם לא מעשנים בתוך הבית וכו' - אני לא אגור אם מישהו מעשן. ונראה לי שגם לאנשים מעשנים - כדאי לחפש שותפים מעשנים, זה פתח להרבה ויכוחים וצרות במקרה של אחד מעשן ואחד לא... עוד משהו חשוב זה כמובן עניין הסדר והניקיון. אני לא מסוגלת לחיות במקום מטונף, וממש לא רוצה לרוץ כל היום ולנקות אחרי השותפים שלי. מצד שני, זה יכול להיות מכה גם לגור עם איזה מישהו חולה ניקיון שעושה עניין מכל פירור, כי מה לעשות שלפעמים אין זמן וקורה שמשאירים שתי צלחות בכיור, או שאין זמן לצחצח ולהבריק את הבית. זה עניין שקצת קשה לבדוק אותו בהתרשמות ראשונית, כי כמובן כולם אומרים שהם נקיים ומסודרים וכו', רוב האנשים לא יצהירו על עצמם שהם בלאגניסטים כרוניים... אני למזלי נפלתי טוב בעניין הזה. עניין משעשע שהיה לי עם השותפות שלי זה שממש בשנייה שאחרי שחתמנו על החוזה - גיליתי ששתיהן צמחוניות, כמוני. זה מאוד מאוד שימח אותי, וגם ראיתי בזה סימן טוב לעתיד, אבל זה משהו שבחיים לא הייתי חושבת לשאול כשחיפשתי דירה ושותפים - מה הסיכוי למצוא שתי שותפות לא מעשנות וצמחוניות, ועוד באזור המצומצם שאני חיפשתי... יש עוד כל מיני דברים קטנים שכדאי לשאול (כמו הגישה ביחס לאורחים, שעות ה"רעש" בדירה, הנושא של שותפות באוכל או כל אחד לחוד וכו'), אבל נראה לי שהכי חשוב זה ההתרשמות הכללית מהבן אדם, האווירה כשמדברים איתו, והאווירה הכללית בדירה, כי כששואלים יותר מידי שאלות זה מתחיל להרגיש כמו חקירה. בכמה דירות שהתעניינתי בהן שאלו אותי - יש לך ניסיון קודם בלגור עם שותפים? והתחלתי להרגיש ממש כמו בריאיון עבודה... עם השותפות שהיום אני גרה איתן הייתה לי תחושה מאוד טובה מהרגע הראשון, ואני מאמינה שזה הדבר שהכי חשוב לא להתפשר עליו - אם אתה יוצא מדירה עם תחושה לא טובה בבטן, אפילו אם אתה לא יכול להסביר לעצמך מבחינה רציונלית מה מפריע לך - תעבור הלאה. התחושות האלה תמיד צודקות, בעיקר כשזה בנושא של איפה ועם מי אתה הולך לגור בתקופה הקרובה.

שאלה קשה..

כי לא מכירים את השותף באמת עד שלא גרים ביחד ולא חשוב כמה שאלות שואלים לפני... אני אנסה לענות:
כשאני בחרתי שותף הדבר שהיה הכי חשוב לי זה הפרטיות שלי , ה"ספייס" שלי אז זה הדבר הראשון שהבהרתי לשותף הפוטנציאלי (אגב הסיבה שבגללה נשללו שותפים רבים)
שתהיה בנינו שפה משותפת- וזה משהו שמבינים תוך כדי שיחה.
שיהיה אמין ורציני (שוב משהו שאי אפשר לשאול) בד"כ זה מסתכם "במה אתה עוסק" ולפי התשובה שלו ניתן להבין במה הוא עובד, מה היחס שלו לעבודה וכו', עד כמה הוא אחראי למהלך החיים שלו.
אני דואגת לשאול מה הציפיות שלו מבחינת הדירה והשותפות- תיאום ציפיות לטעמי הדבר הכי חשוב בשיחה עם שותף פוטנציאלי.
אני מנסה לברר מה האורח חיים שלו-מה מהלך היום שלו,האם הוא לומד/עובד ,היכן נוהג לבלות (זה אומר הרבה
), האם מדובר בטיפוס שהוא ביתי או להיפך.
מה הוא אוהב לעשות בשעות הפנאי שלו- האם הוא מנגן, האם אוהב מוסיקה ואיזו, האם הוא אוהב סרטים וטלוויזיה, האם הוא אוהב לבלות את זמנו בחוץ או בבית.
מה התדירות שבה הוא נוהג לארח,ועל כמה אורחים מדובר בדרך כלל.
אני מתבוננת בחזות של האדם- האם הוא אסתטי , נקי
האם ההופעה שלו מרושלת.
בוחנת את צורת הדיבור שלו-מה טון הדיבור שלו, באיזה מילים הוא משתמש, איך הוא מבטא את עצמו (תקשורת זה דבר חשוב). באופן כללי קשה מאוד "לאבחן" שותף ואני יותר הולכת על תחושות בטן וכימיה שיש במהלך השיחה

gal-or

New member
אני חושבת שצריך לחפש בין אנשים

שקרובים אלינו כדי לדעת מי נכנס איתנו הביתה. וגם רצוי קרובים בגיל. אני למשל, לא אוכל לגור עם בת דודי בת ה-20 כי אני בת 32. עדי

xslf

New member
מצחיק, אני הייתי פעם הצד הצעיר

בשותפות כזו- אני הייתי בת 19, והשותף היה בן 35. אבל זה היה קצת שונה- זה היה בארה"ב, ואחד הדברים שחיפשתי היה שותף ישראלי. עבדנו שנינו באותה חברת ענק (החברה סייעה למצוא את השותף), אבל לא היה לנו קשר קרוב במיוחד (וגרנו בדירה ההיא שנה וחצי)- לי היה את חדר השינה והאמבטיה והשירותים שלי, לו היה חדר שינה ואמבטיה ושירותים משלו. היו לי את המדפים שלי במקרר ובארון- וכנ"ל אצלו. לא היו כמעט מריבות, אבל גם לא מאוד התידדנו. זה דווקא התאים לי ככה. כיום אני גרה בדירה משלי ללא שותפים (טוב, חתולות זה לא נחשב
), וטוב לי כך. יותר מידי שנים הייתי בפנימיה שבה היינו שישה בחדר, כך שגם אז (בארה"ב עם השותף) וגם כיום, נעים ונוח לי השקט והפרטיות, ושאני קובעת כמה להתראות עם האנשים שמסביב (במקום שהם יהיו כל הזמן איתי ללא הפסקה).

עמית22

New member
לברור עם פינצטה...../images/Emo8.gif

מההתחלה כשחיפשתי היה ברור לי שאני לא מסוגל לגור עם מישהי שאין לי איתה שפה משותפת, והכי חשוב מבחינתי הייתה הכימייה בשיחה (ועל בסיס זה בחרתי בשותפה המקסימה שלי). שאלות הבחירה כללו האם מעשנים בדירה (אצלי התשובה הרצוייה הייתה חיובית
) והאם יש בעייה עם דברים אחרים שאינם סיגריות (אוי ואבוי אם הייתי מגלה פתאום ששותפתי שוטרת...
). שאלתי על שמירת מצוות ועל כשרות במטבח (אני לא שומר כשרות, בלשון המעטה...)

../images/Emo104.gif אולי אני לא בררנית גדולה

ואומנם אני יודעת ששותפות כמו שיש לי היום אני בחיים לא אמצא (מדהימות!!) אבל לגבי מה שאמרו כאן יש לי כמה תגובות: ת'כלס- הכל עניין של התחשבות! אני לא הולכת להיכנס לשותפים שלי לורידים, בטריטוריה שלהם שיעשו מה שבא להם כל עוד זה לא פוגע בי. כמובן שאני אעדיף אנשים נחמדים, שיש מצב לידידות והכל... לגבי העישון- אחת השותפות שלי מעשנת (לא כבדה אבל עדיין) וכאן בא עניין ההתחשבות- היא מעשנת כשהיא לא לידינו, אם היא רוצה סיגריה היא יוצאת למדרגות (אנחנו בדיוק בקצה המדרגות ויש לה מרפסונת קטנה בחוץ). קרה פעם אחת שהיא היתה חולה ולא היינו שולחות אותה החוצה אז היא פתחה את החלון וממש לא הרגישו שמישהו עישן בדירה! וזה נשמע שיטחי קצת אבל תחשבו- אדם שמוכן לצאת בקור כדי לא לעשן בדירה הוא אדם מתחשב, הוא גם יוציא את הזבל כשצריך, הוא אוי אפילו ידאג לכם כשתהיו חולים. זה לא קטע שהוא מעשן, זה הקטע שהוא מתחשב. בתור מישהי שלא סובלת עישון, גיליתי שאנשים יכולים להיות ממש בסדר, גם אם הם מעשנים, וזאת ממש לא סיבה לפסול אותם על הסף.

חגית1111

New member
../images/Emo45.gif הללויה !!!!!!!!!!../images/Emo6.gif

צודקת גם צודקת (אתם בטח מבינים שאני מהמעשנים המתחשבים) אני בתהליך של חיפוש דירה בת"א אוףףף!!! זו משימה לא קלה. מכירים מישהו או מישהי חמודים שמחפשים שותפה אחראית, מסודרת, נקייה, ושאוהבת את השקט שלה?

חגית1111

New member
אמממממ.......

התכוונתי לשקט חמים ונעים לא שקט מעיק ומנוכר של בית קברות בבית

mesuga

New member
שלא מעשנים

שמתקלחים באופן קבוע עם עבודה קבועה/מממן רציני (אבאמא) ומשלמים בזמן שמשתתפים בעבודות הבית (כל אחד בתורו ספונג'ה וכלים או עבודת בית שאותה הוא מעדיף ספציפית לעשות למשל אני מעדיפה לעשות ספונג'ה ולא סובלת כלים השותפה שלי בדיוק ההפך) עדיף שלא בלגניסטים (מספיק אחד בבית) שבקושי נמצאים בבית (סטודנטים עובדים, עדיף עם חבר/מקום לישון למקרה שיבוא אורח ללילה - אותו הסידור פועל כמובן להיפך) סוגיית המין ממש לא משנה עדיף מישהו שהכרתי לפני

למעלה