שיקול אט"ן או רגיל..

Action force

New member
שיקול אט"ן או רגיל..

אהלן חבר´ה, אתמול ב2:20 בבוקר, בת דודה שלי, הזעיקה אותי לבית מלון, שבה שוכבת חברה שלה רועדת ועם דופק מהיר. כשהגעתי: בחורה בת 16 בהיסטריה, נשימות מהירות, דופק 120 ,לחץ דם 70\110,לא אכלה או שתתה במשך היום, הייתה 6 שעות בשמש (באילת-45 מעלות), ערה כבר 36 שעות, התעלפה כבר 3 פעמים היום. לאחר הרגעה ולקיטת נתונים: לפני שנתיים עברה תאונת דרכים קשה, בתחילת השנה נפלה מצוק בגובה של 40 מטר! במשך השנה ביקרה ב9 בתי חולים ברחבי הארץ. היא רגילה "לדלג על ארוחות", מתעלפת בערך אחת שבוע-שבועיים. ההורים לא יודעים כלום בגלל שהדודה שלה שוכבת בבית החולים עם מחלה סופנית. עכשיו: הבחורה לא רוצה אמבולנס, לפני כמה חודשים ניסו לאנוס אותה במונית (ההורים לא יודעים) אז היא לא מתקרבת למוניות, רכב פרטי-עדיין אין לי, והשעה כבר כמעט 4:00. לא רוצה להגיע למיון! מה עליי לעשות? איך משכנעים אותה? אמבולנס? מונית? אט"ן או רגיל? ממתין לתשובותיכם יונתן

טומי*

New member
בת 16 וכבר כל כך הרבה......./images/Emo4.gif

דברים שקרו לה. עצוב לשמוע.מכיון שמדובר באילת שהמרחק לב"ח ממש של דקות הייתי מסתפק באמבולנס או ברכב אחר ושאתה תתלווה אליה שלא תחשוש.איך לשכנע?הייתי מנסה להסביר לה שמצבה אולי מסוכן אם תשאר ללא השגחה רפואית.ואם גם זה לא עוזר אז הייתי מנסה להשיג רופא שר"ל אם יש כזה באילת העיקר שרופא יבדוק אותה ולא רק מתנדב-ו/או עובד מ.ד.א.לדעתי זה ממש לא מקרה לאט"ן עם כל הסיפור שלה יחד, אומנם עברו עליה הרבה,אך באט"ן אין רופא לכן אמבולנס רגיל-או כל רכב אחר מספיקות...לדעתי כמובן ט ו מ י

The_VIP

New member
לדעתי...

פינוי באמבולנס לבן...יותר יעיל מאשר מונית (יותר סימפטי) וחוץ מזה יש לה בעיה רפואית ... (התייבשות אפשרית וHY) אז אני ממליץ על הלבן (רגיל) .... The_VIP

inbale

New member
מה פתאום אט"ן?

כדאי לעשות סדר בנתונים. הנתונים שנתת הבריאותיים מעידים על מיקרה שעושה רושם פשוט של HY או מצב של סטרס ויתכן התיבשות קלה. בכל מיקרה כפי שתיארת את המקרה אין פה מצב חירום שדורש התערבות מיידית. אם אתה שואל אותי אני בכלל לא בטוחה שיש מקום לקרוא לאמבולנס אלא יותר בכיוון של לשכנע את הבחורה שהיא תיקח מונית בליווי שלך ושל בת הדודה. מה שיותר מדאיג האמת זה הנתונים האישיים שתיארת ומצירים תמונה של ילדה (בלי שום כוונה לפגוע באף אחד) במצוקה אשר חייבת לקבל סיוע כולשהו. זה לפורום אחר ולא לפה אבל זה באמת עצוב לשמוע על ילדה שמאבדת את נעוריה ואף אחד לא ממש שם לב.

Action force

New member
המשך מעניין מאוד..

אז מה אני עשיתי: הרגעתי אותה, מוניות-אסור לה לעלות, רכב-אין, אמבולנס -לבן לקח אותה למיון. עידכנו את ההורים, בדקו אותה, המליצו על הולטר ואקו, ושיחררו את החולה. היום בשעה 19:00 קיבלתי טלפון שוב, בוא מהר, היא התעלפה לנ שוב. הרגעתי, לקחתי אותה למיון, היא לא נכנסה וחזרנו למלון. במלון, אכלה 2 נקניקיות, שתתה 5 כוסות מים, ונחה, התעלפה עוד 4 פעמים. התקשרתי להורי הילדה, והסברתי להם את המצב, ההורים הרגועים אמרו שהיא ילדה גדולה, ושהיא תעשה מה שהיא רוצה. אין לי כוח לרשום את כל האמצע אז אחתוך לסוף... פשוט אני כל היום איתה... הילדה גרה בצפון ת"א, בבית עם עוד 4 אחיות קטנות מטפלת פיליפינית והורים עובדים. האם - מרצה לפסיכולוגיה. האב - לא ידוע. הדודה - רופאה ומסכימה להחלטת האב. החולה: -דיברה עם ההורים במשך 30 דקות, -חושבת שהיא שמנה, וידוע על רקע אנורקסי בצעירותה. -לא מעונין לקבל טיפול רפואי -מתעלפת כל שעה, לא אוכלת ולא שותה. לאחר שיחות רבות עם 4 רופאים, אמרו לי לעזוב את המקום, לאחר ששהורים אישרו לי, להסביר לחברות שלה מה לעשות ופה עבודתי הסתיימה. כמו כן אני מעדכן את חדר מיון ברגע זה... עד כה. סיונרה

gal-or

New member
איתן,

כמה דברים: 1. סביר להניח מתוך הדברים שאתה אומר שהמחלה חזרה לה. והסימנים לכך הם: א. היא כל הזמן חושבת שהיא שמנה (אתה מכיר את המראות שמראות הפוך? זה בדיוק מה שגורמת לה המחלה(. ב. זה הרקע הרפואי. 2. מה שאני כן הייתי עושה, הוא, לדבר עם החברות שלה. הרי בגיל הזה ההשפעה החברתית היא מאוד מאוד גדולה. 3. שווה למצוא דרך לעדכן את מי שטיפל בה (במחלה בפעם הקודמת) ולעדכן אותו על המצב. עדי

gal-or

New member
איתן,

אם הכתובת תעבוד, אז יש לך כתובת של פורום שאותו מנהלת עובדת סוציאלית המתמחה בהפרעות שכאלה. עדי

למעלה