שיקול דעת של מורה חסרת אחריות

טל הטבע

New member
שיקול דעת של מורה חסרת אחריות

אני כל כך עצבנית שאני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל.... היום היה לבני טיול לאזור סדום ועין בוקק כולל מסלול הליכה במים. נתבקשנו לשלוח את הילדים עם נעלי הליכה במים. ככה היה כתוב בחוזר. המנהלת נכנסה לכיתה וביקשה את הילדים לא להגיע עם קרוקס כי הם מחליקים ולא להגיע עם כפכף או נעל פתוחה. את בני שלחתי עם זיווניות - אותן נעליים שקופות המיועדות להליכה במים בלבד, אינן מחליקות, סגורות ברצועות המגינות על כל כף הרגל וכן בעלות סגירת הדומה לסנדלים. מגיעים למסלול ההליכה במים. המורה לא מאפשרת לילד ללכת עם הנעליים האלו במים בטענה שהן פתוחות. הילד מסביר לה שהן סגורות, מראה לה את הנעל ומסביר לה שהייעוד של הנעל הזו היא רק למים ( מניסיון הדרכה רב שנים - ממש אי אפשר ללכת איתן כי זה גומי מיוחד והרגל ממש מזיעה ולא נוח ללכת מחוץ למים ). היא מודיעה לילד שהוא יכנס רק עם נעל הספורט. הילד הטוב והחנון שלי לא ממשיך להתווכח ועושה מה שהמורה אומרת. כשיוצאים מהמים אין לילד נעלים או גרביים אחרות והוא נאלץ ללבוש את הזיווניות. להזכירכם - חודש דצמבר בחוץ, מדבר וקור כלבים פה. אנחנו גם גרים בנגב. הילד אסמטי - יש אישורים רפואיים בכל פינה בבית הספר, יש משאפים צמודים לילד ועל מנת שהמורה תוכל לסייע אני שולחת גם אירוצ'מבר שזה כלי שמסייע במקרה של מצוקה קשה. כל שפעת בילדים אסמטיים דורשת תשומת לב מיוחדת מפחד שתתפתח לדלקת ריאות. בפרט אם זה חולה כרוני כמו בני. בשיחה עכשיו עם המורה היא אומרת שהילד היה צריך להסביר לה שאין לו בבית נעלי ספורט נוספים ולספר לה את מה שאני סיפרתי - הסברתי למורה שאלו נעליים שהילד חלם עליהן שנתיים שנקנה לו אותן - הן עולות כ500 ש"ח וחיכיתי לכסף שהייתי אמורה לקבל מהוריי על מנת לתת לו את הנעליים האלו. כעסתי עליה - שאלתי אותה האם היא ציפתה שבני יספר לה את כל זה מול הילדים האחרים? היא השיבה שהוא לא המשיך להתעקש אז היא הניחה שזה בסדר.... כאן כבר צעקתי עליה - אמרתי לה שעד שיש ילד אחד בכיתה ששם עליה, לא מתחצף ולא מתווכח זה מה שהיא עונה לי? מחר אני הולכת לשרוף את בית הספר.... אני רק יכולה לקוות שבשעתיים וחצי שהבן שלי הסתובב עם הסנדל הזה וללא גרביים הוא לא יתקרר ולא יחטוף איזה התקף אסטמה....

המורה צודקת.

שקפקפים אינם מיועדים להליכה במים. לפי נהלי המשרד אסור לתלמיד ללכת איתן במים. הילד היה אמור להביא נעלי ספורט ישנות להליכה במים, כפי שהוסבר לו בתדריך. אם הילד היה שובר רגל כתוצאה מהחלקה, מה שגרם לאיסור של המשרד ללכת עם "מדוזות" במים, היית באה בטענות וצודקת. יש חוק, טוב שיש חוק, טוב שיש נוהל. הנהלים הללו נכתבו בדם, פשוטו כמשמעו. ולטיול לא שולחים עם נעלי החלום שעלו 500 ש"ח. מצבי הכלכלי לא טוב משלך, ולכן לא הייתי שולח לטיול כזה עם הנעליים שעליהם הוא חלם. ובוודאי לא הייתי שולח ילד במצב בריאותי כה רגיש עם שקפקפים לטיול עם הליכה במים.

באמת? יש חוזר מנכל שאוסר להכנס למים עם

שקפקפים? עם סנדלי שורש מותר? ועם נעלי צלילה מותר?

אצלינו תמיד כתוב: "לבוא בנעליים סגורות"

מעולם לא שלחתי ילד לטיול ללא נעלי ספורט/טיולים.

גם אצלנו תמיד כתוב לבוא בנעליים סגורות

מתוך נוהל חציית גבים:

בזמן החצייה ילבשו התלמידים לבוש קל שיכלול חולצה, מכנסיים ונעליים. נעליים. לא כפכפים, לא סנדלים, לא סנדלי שורש (איתם גם אסור לטייל, אגב), לא קרוקס. נעליים. זה נועד לשמור על בטחון הילדים. בכלל, אסונות רבים היו נמנעים לו הקפידו המורים על הוראות חוזר המנכ"ל. שווה להכיר:http://cms.education.gov.il/EducationCMS/applications/mankal/arc//sb6bk5_1_27.htm

אבל הנוהל הזה מתייחס

ל"חציית גבים ומקווי מים עמוקים, מכיתה ז' ומעלה ". נדמה לי שבנה של הכותבת הוא בבי"ס יסודי. אסור ללכת בנחלים בבית ספר יסודי?

אני מלמד בעי"ס

ומכיר את הנהלים בעי"ס. לגבי הילדים שלי, בגילאי יסודי קיבלנו תמיד חוזר שבו מצוין בפירוש להביא נעליים, ואף רשום נעלי ספורט.

טל הטבע

New member
מתוך חוזר מנכ"ל

הגנה מעקיצות ומפציעות יש לנעול נעליים גבוהות לפחות עד הקרסול, להגנה מפני עקיצות ופציעות. בהליכה במים יש לנעול נעליים או סנדלים סגורים. 1.4.5 מנסה להעלות את הקישור ולא מצליחה.... מה גם שהמורה ידעה שאין נעל אחרת עם הילד ושיקול הדעת היה צריך להיות בין ילד עם רגל יבשה או ילד יחף עם זיווניות.... הייתי כועסת פחות אם לפחות הילד היה חוזר עם הגרביים והנעליים יבשות.

מעבר למה שכתוב ומותר

אנחנו משפחה שמטיילת הרבה. "שקפקפים", קרוקס ודומיו, מתאימים כשמכשכים במים, כמו שאנחנו עושים הרבה בקיץ, מתיישבים בפינה שקטה על החצבאני ושוהים שם, הילדים וכולנו נכנסים למים, אך לא מדובר בטיול הליכה. אז שקפקפים וקרוקס מאד מתאימים. כשמדובר במסלול הליכה, שגם כולל מים, גם אם זה שיא הקיץ- רק נעלי ספורט/הליכה סגורות. כך אני גם שולחת לטיולים- עם נעלי הליכה/ספורט ספייר, שיכולות להירטב. ללא כל קשר למה שדורשים, אלא רק להגיון הבריא.

שקפקפים מיועדים רק להליכה במים.

אנחנו מטיילים המון בנחלים ותמיד תמיד עם שקפקפים (כאלה של דפנה). יש להם סוליה מחוספסת נגד החלקה, הם סגורים היטב, גמישים ובטוחים. מצד שני, לא הייתי מתווכחת עם נהלי בית הספר, אם ביקשו נעליים, הייתי שולחת עם נעלי ספורט ישנות שיש לנו בדיוק למטרה הזו.

קודם כל באמת אני מקווה שהילד לא יתקרר.

סתם שאלה- עצם ההליכה במים מתאימה למזג האוויר? ובקשר למורה- נראה לי שהגזמת. נכון שאת כועסת, ובצדק, אבל לצעוק עליה?! ואני כבר מעדיפה לא להתייחס למשפט: "מחר אני הולכת לשרוף את בית הספר..." הרבה בריאות!

לכל אחד מילדיי יש 2 זוגות נעלי הליכה/ספורט

אחד טוב ויחסית יקר (אבל לא 500 ש"ח), והשני שנועד לטיולים. הם הולכים לטיולים עם הזוג הפחות יקר. אני עדיין לא מבינה למה את כועסת, המורה צודקת, לטיולים הולכים עם נעליי סגורות (זה לא היה כתוב בחוזר?).

adif11

New member
אל תכעסי כל כך ,לא כלם יודעים מה ההבדל בין

זיוונית לכפכים סגורים מפלסטיק/גומי. המראה מטעה. המורות לא תמיד מתמצאות. עדיף שכמו שכתבו לך ,תדאגי שלכל ילד יהיה בבית זוג נעלי התעמלות סגורות זול ומשומש לטיולים של בית ספר /תנועת נוער וכו' וכך תחסכי לילד הרבה עגמת נפש

nika27

New member
המורה אחראית מאוד

אם היה כתוב , אז למה להפר את ההנחיה? למה להתנהג כמו בשוק? אם את יורדת לאמות כל כך נמוכות, מה את מצפה מהילדים? מה זאת אומרת " לשרוף את ביה"ס" ואחר כלך מתפלאים מדוע הילדים שלנו מתנהגים בצורה כזאת. ואם היה לך כל כך חשוב מדוע לא שלחת פתק הסבר למורה? לא הסברת לה? המחדל כולו שלך ואין לך מה לחפש אשמים.

כל מילה. מה זה ה"לשרוף את בית הספר?"

אפשר לחשוב גם מה קרה. את לא היית צריכה לשלוח לטיול ילד עם נעליים סגורות יקרות כ"כ ועם זיווניות.

חני ב

New member
אני חושבת

שהיית צריכה לשאול מראש את המורה, האם הסנדלים שאת נותנת לבן, מקובלות עליה ואפשר ללכת איתן. מנהלת לא נוהגת להכנס לכתות לפני טיולים. אם היא נכנסה ובפירוש הדגישה עם איזה נעלים מותר לבוא, סימן שזה היה חשוב. היא במיוחד הדגישה את זה.

מאי 282

New member
מסכימה,תמיד חשוב לוודא ולשאול גם דברים שנראים

ברורים מאליו.

למעלה