שיקול קר - מספר שאלות

תמי ס

New member
שיקול קר - מספר שאלות

אני יודעת שזה מעוות לחשוב בצורה הזו, אבל כרגע התעסקות בטפל מורידה ממני את המחשבות הקשות. האם יש למישהי ניסיון או ידע בנושא של זכאות לחופשת לידה? הבנתי שהחל מהיום הראשון בשבוע 27 אני זכאית ל"חופשת לידה", האם זה אכן כך? ושאלה לשניה, לגבי התהליך עצמו, האם ניתן לדרוש אפידורל מהשלב הראשון או שהרדמה אחרת כלשהי? האם יש אפשרות לאחר ה"לידה" להיות מאושפזת במחלקת נשים ולא במחלקת יולדות? תודה למי שתוכל לספק לי מידע כלשהו.

תמי

שלום תמי וכולם אני ממש לא חושבת שזה מעוות לחשוב על הדברים האלה אלא זה טבעי וגם כשחושבים על הדברים המעשיים, יש פחות זמן להרגיש... אני בכל מקרה זוכרת איך התעסקתי בדברים האלה ואני חושבת שזה הציל אותי. לגבי חופשת לידה, לדעתי זה משבוע 28 אבל אני לא בטוחה, אפשר לברר את זה בביטוח לאומי. (זה יעביר לך חצי יום, למצוא את האדם המתאים שיענה לך שם). לגבי האשפוז לאחר הלידה, אני חושבת שזה תלוי בבית החולים אבל אפשר לבקש. אותי השכיבו במחלקת נשים, שזה גם לא משהו אבל בהחלט עדיף על יולדות. את יכולה לבקש או אפילו לדרוש, לא נראה לי שיש בעיה. את גם יכולה לברר לפני אם בבית החולים בו את נמצאת מאשפזים בנשים ואם לא אז אולי לשקול מעבר לבי"ח אחר. לגבי ההרדמה אני ממש לא יודעת מה הנוהל (אולי זה גם פונקציה של בי"ח), אבל מאחר ואין צורך "להציל" את העובר וגם לא דואגים לו, אז אפשר לתת חומרי טשטוש רבים וזה לא פוגע בו. את יכולה לבקש ואין מניעה לתת לך. שוב, זה גם משהו שאת יכולה לבקש לפני הלידה. את מוזמנת לשאול עוד בכל נושא, זה ממש בסדר (וגם בכלל הגיע הזמן שתחשבי (וכולנו גם נעשה את זה) על עצמך ומה שמתאים לך ולא על מה שבסדר או לא בסדר בזמן כזה). תשמרי על עצמך. ביי - יעל

קישור לאתר זכויות בהריון

הי תמי אני מצרפת לך קישור לפורום זכויות והריון בסטרמד. מקווה שזה יעבוד. בכל אופן זה הפורום ה"שכן" לפורום של צלאל. אני בטוחה שיענו לך שם תשובה מקצועית ומדוייקת. בנוסף, יש ב"הורים" פורום של נעמ"ת, אני מנסה לצרף גם קישור לשם. לגבי האשפוז, אני מניחה שזה תלוי גם במדיניות בית החולים וגם בעומס שיש שם. את חייבת לברר מראש. חברתי (ילדה עובר מת בסוף תשיעי) אושפזה בתל השומר במחלקת נשים, בחדר פרטי וזכתה ליחס מצויין. חיבוק עצום עידית

תמי ס

New member
תודה יעל, תודה פילה

אז ככה, לגבי הפורום בסטארמד, השארתי שם הודעה כבר לפני חמישה ימים ועד עכשיו עדיין לא ענו לי. פורום נעמת בהורים מוכר לי, אבל הם ממש לא רציניים, לא בתשובותיהם ולא בזמן התגובה. בבטוח לאומי הפתיעו אותי, ותוך 3 דקות קיבלתי את התשובה, מהיום הראשון בשבוע 27, כלומר 26 + 1 אז נותרו לי עוד מספר ימים וכנראה "אמשוך " את העניין עד אז. ולגבי התנאים, כנראה שאברר זאת כשאהיה שם בוועדה. תודה

אני יודעת שבתל השומר

לצערנו הרב, יש שם "חדרים מיוחדים" ששומרים למקרים כאלה. כלומר, לא צריך לשמוע את המולת התינוקות הנולדים ושמחת ההורים הטריים. שווה לבדוק. יש לי מכרה שילדה שם בשבוע 22, והתנהגו אליה בשיא הרגישות והאכפתיות. ואכן, בדקתי לך (אני במשאבי אנוש). חופשת לידה החל משבוע 26 מלא. כאן איתך,

e k

New member
שיקול קר?

למה שיקול קר אחרי הלידה שלי זה הדבר הראשון שבררתי אני הייתי צריכה את הזמן הזה לעצמי ואני חושבת שכל אחת שעוברת טראומה כזו זקוקה לזמן הזה. לפי מה שאני יודעת משבוע 26 מגיעה חופשת לידה.

livnat lu

New member
סליחה אם אני בוטה מידי

מניסיוני המר, משבוע 26 את זכאית לחופשת לידה. בשבועות מוקדמים יותר מגיעה לך חופשה רק אם העובר נולד חיי. אם לא מגיעים לך שישה שבועות של ימי מחלה והם יורדים מימי המחלה שצברת עד אז. בתור אדם שנאלץ להתמודד עם השאלות המטופשות של משאבי אנוש אני מרשה לעצמי ליכתוב לך את פשוט ולעניין. ההתעסקות בדברים שכאלה עוזרת להרגיע את הלב מהמחשבות הכואבת שבד"כ נמצאות שם. זה לא קר, זה פשוט אנושי. אני עוקבת אחרי הפורום הזה כבר שלושה חודשים ועדיין אני לא חזקה מספיק בישביל ליכתוב את שעבר עליי. לכן אני מרשה לעצמי ליכתוב לך את זה. אני מקווה שלא הכאבתי מידיי.

תמי ס

New member
תודה ek ותודה livnat

אני אכן מתכוונת למשוך את הימים הבאים עד שאסיים שבוע 26 על מנת לצאת ל"חופשת לידה", את צודקת ek, אני זקוקה לזמן הזה לעצמי, אין ספק ש"הרווחתי" את ה"חופשה" הזו ביושר, אחרי שנה רצופה של הריון !!!! ליבנת, אני מאד מקווה שתצליחי למצוא את הכוחות לכתוב ולפרוק את המשא הכבד הזה מעל כתפייך, מניסיוני הכפול (בנובמבר ועכשיו) זה מאד עוזר.

אשפוז ואפידורל

בעיתון של המוסד לביטוח לאומי לגבי זכויות האזרח כתוב ש "זכאית למענק אשפוז ולמענק לידה יולדת שילדה בבית חולים או אושפזה מיד לאחר הלידה(לידת ולד חי או לידה לאחר 26 שבועות של הריון). בכל אופן, מספיק שתרימי טלפון למשרד הפנים או תיכנסי לאתר שלהם ותשאלי www.btl.gov.il מעבר לזה לא כתוב כלום. אני אושפזתי בנשים וביקשתי אפידורל. נאמר לי שאין בעיה אבל לבסוף לא נתנו לי למרות ההבטחה. אני מאמינה שלך לא תהיה שום בעיה. רצוי להחליט על הכל לפני ולבקש שחדר יולדות יעודכן בפרטים לפני שאת מגיעה לשם. ביי חיבוקים יעלי

קטיה 007

New member
מחלקת נשים...

אני אושפזתי במחלקת נשים ב"קפלן" ואת הלידה עברתי במחלקה עצמה בחדר פרטי רק לי. ממה שידוע לי אז עד שבוע 24 אכן נמצאים במחלקת נשים ולאחר מכן ביולדות מחזיקה אצבעות שתעברי את זה הכי קל שיש (אם יש..) קטיה

מירבא

New member
תלוי...

איפו את מחליטה ללדת אני בשבוע 38+ ואחריי הלידה אושפזתי בנשים(קפלן) ברגישות הם (במחלקה) לא אלופים במיוחד! אבל אין לי כל כך ספק שאם תבקשי מראש בכל בית חולים להתאשפז בנשים אחריי הלידה שמישהו יעיז להגיד לך לא.וגם אם יעיזו פשוט תעמדי על שלך אל תסכימי שיעבירו אותך ליולדות. לגבי אפידורל גם אין סיבה לא לתת אך לא ידוע לי מאיזה שלב את אפילו יכולה לקבל זריקת הרגעה. תהיי חזקה כמה שניתן במצב הזה. שלך מירב

מירבא

New member
כתבתי

לך פעם שאת פשוט אשה נפלאה ושאני מעריצה אותך על כך ובכל זאת בחרתי לכתוב את זה שוב כי כזאת את!!! שלא תדעי עוד צער שלך מירב

למעלה