שיקום מקצועי ותקנה 15

Criponos

New member
שיקום מקצועי ותקנה 15

לכל יושבי הפורום שלום וברוכים הנמצאים :) רציתי לדעת האם שיקום מקצועי בהנחה שמגיע יבטל תקנה 15 ? אני בעל 45% נכות מכורח תקנה 15א ללא התקנה 32% יציבים שאלתי היא אם אשלח בקשה לשיקום מקצועי ולימודים ובהנחה שיאשרו, האם זה יבטל את האחוזים שאני מקבל עכשיו כתוצאה מהתקנה ? תודה רבה והמשך יום טוב

Criponos

New member
תוספת קטנה ששכחתי

הנכות היא מתאונת עבודה ולא כללית.

שיקום מקצועי ותקנה 15

שלום רב זה נורא תלוי. הרי תקנה 15 מופעלת מקום שהנכות מפריעה ומשבשת בפועל יכולת עבודה, ולכן אם במהלך השיקום וכתוצאה ממנו יפטרו לך את בעיית שיבוש העבודה ותוכל להתפרנס יתכן והמוסד לביטוח לאומי יבקש לבטל את תקנה 15, אבל זה לא אוטומטי, ולא תמיד זה כך. בברכה,

Criponos

New member
קודם כל תודה רבה לך

על התשובה, זה בערך מה שחשבתי, אני חושב לנסות ללכת על השיקום בכל מקרה, כי הרי גם אם אמצא עבודה והם ייראו שאני עובד הם יוכלו באותה המידה לבקש לבטל לי את התקנה או שפה זה פחות ישפיע והם יבחנו אותי רק אם הם יהיו שותפים במימון השיקום ? שאלתי היא אם אמצא עבודה בעצמי, האם למל"ל תהיה זכות לבקש ביטול תקנה 15 או שהם יוכלו לדרוש זאת רק אם הם יהיו שותפים לשיקום שלי ? קיימת איזושהיא דרך לשמר על התקנה או שלרוב הם מבקשים לבטל אותה לאחר זמן מסויים ? תודה רבה מראש

המשך שאלה

שלום שוב, ברמה העקרונית, חשוב לי להדגיש, כי למל"ל יש זכות, אחת לתק' מסויימת לבקש בדיקת מצבך, ולראות אם יש הטבה במצב, ואז אפשר להוריד נכות. לרוב בתאונות עבודה הם לא עושים את זה, אבל לגבי התקנה 15, סביר יותר שאם השיקום יתבצע דרכם, אזי מאחר ויהיה להם מידע יותר מדוייק הם יוכלו לבקש לבטל לך את התקנה בניגוד למצב שבו תשתקם לבד. מה שנחשב, אליה וקוץ בה... בברכה,

למעלה