שיקום ריאתי

sapir8

New member
שיקום ריאתי

היום הלכתי למכון הפיזיוטרפיה, והתחלתי תהליך של שיקום ריאתי בקבוצה, היום הזה התחיל לא כ"כ טוב בשביל הפעילות הזו כבר מהבוקר חשתי כובד נשימתי יותר מהרגיל וזה לא כ"כ סייע לי בשיקום הריאתי התחלתי עם סיטורציה של 87 והם ביקשו שאני אשים חמצן למרות שלא כ"כ רציתי כי ביום שני כשבאתי לבדיקה ראשונית לפני שנתחיל את הפעילות הסיטורציה שלי היתה 88-89 משהו כזה, בסופו של דבר שמתי את המשקפיים אך בפעילות עצמה לא שמתי לב שהחמצן שלי עולה אלא הוא נשאר באותו רמה. היום הזה לאחר הפעילות היה ממש לא טוב הייתי פשוט סחוט, כובד בנשימה והרבה שיעולים כאבי ראש, יש למישהו נסיון בזה האם זה דבר תקין אני צריך להמשיך בזה?

sporTV

New member
יותר מדי שאלות וחסרים הרבה פרטים

אני אתאר לך את הניסיון שלי עם הספורט לאורך השנים ואתה תסיק מזה את מה שתחשוב שנכון לך. עד לפני 7 שנים הייתי עושה פעילות גופנית ללא חצמן. הרגשתי שאני מסיים אימון גופני עם חולשה מטורפת וכאבי ראש נוראיים. עד מהרה הוסקה המסקנה כי פשוט חסר לי חמצן בפעילות הגופנית והתחלתי לשים חמצן בעת הפעילות. השינוי היה מטורף!! אפס כאבי ראש, עייפות פחותה ממש, כושר גופני שעלה באופן משמעותי ומצב בריאותי מוצלח בהרבה. מסקנה - הגוף צריך חמצן בעת פעילות גופנית - והרבה חמצן.....!!!! אני משתמש בחמצן נוזלי בנפח 4-5 ליטרים ועדיין יש לי כאבי ראש כאשר הסיטורציה יורדת מתחת ל90. ולכן אני מנסה להימנע מזה. כמה חמצן שמו לך בשיקום? בדקת סיטורציה לאורך כל הפעילות הגופנית? מה המליץ לך הרופא? האם אתה משתמש בחמצן במהלך היום?.....

sapir8

New member
לגבי שאלותיך

בשיקום שמתי לב שזה היה על עוצמה 3 זה, אומר 3 ליטר? סיטורציה עשו לי במקטעים מסויימים של הפעילות שזה היה בעיקר לאחר פעילות אירובית. הרופא באופן כללי ללא כל קשר להיום להשתמש בחמצן בזמן השינה, אבל אני לא משתשמש בזה למרות שיש לי מחולל בבית, לא יודע חששות? איך אתה מתפקד כשאתה ללא חמצן בפעילות היומיומית שלך, יש לך קשיי נשימה, עייפות כאבי ראש?

sporTV

New member
כנראה שכן...

3 ליטלר ממחולל או ממערכת חמצן בקיר? כנראה שזה כן בא אצלך מחששות...(אומר מניסיון אישי) ברגע שהתחלתי לישון עם חמצן הרגשתי שהגוף פחות מתאמץ בשינה ואני יותר ערני במהלך היום..... כשאני ללא חמצן, בתקופות שאני מרגיש טוב - אני מרגיש מעולה! יש קוצר נשימה רגיל בהתאם לחומרת המצב אבל החמצן מאפשר לשפר את הכושר של הגוף מבלי לנצל את עתודות האנרגיה האחרות ולגרום נזקים כאשר עושים הפעילות ללא חמצן. אתה צריך להבין שכאבי הראש נוצלרים ככל הנראה מחוסר חמצן והצטברות co2 (מקווה שאני לא מטעה וטועה..). ברגע שאתה מספק לגוף את החמצן אותו הוא דורש אתה "פותר" את בעיית כאב הראש...לא מחריף אותה. וכידוע - לפעילות הגופנית יש יתרונות מטורפים לגוף שלנו ולכן יש חשיבות עצומה לדעתי לבצע פעילות גופנית כמו שצריך. קרי, עם חמצן כשצריך.

sapir8

New member
טוב, כנראה שאני אצטרך בפעילות הזאת להמשיך

בחמצן לפי הצורך ואולי להגביר את העוצמה, נראה לפי המצב, למרות שזה ממש מבאס אותי להיות מחובר למשהו. תודה ושבת שלום.

למעלה