שיקום שיניים

benner2

New member
שיקום שיניים

עקב שחיקת שיניים וחוסר בטוחנות תחתיות ,החלו קשיי לעיסה,בנוסף שני ניבים עליונים צריכים טיפול שורש וכתרים,הוצע לי תותבת לטוחנות,במכבי המומחית הציע הרמת מינשך של 5 מ"מ ע"י התותבת וכ10 כתרים לשיניים קדמיות עליונות,מומחה לשיקום הציע תותבת לטוחנות ותותבת על השיניים הקדמיות כצעד ראשון במסגרת טיפול איטי,אבל לא עימו הוא עסוק,מומחה נוסף מציע תותבת זמניתוהגבהה של קדמיות תחתונות זמני ע"י קומפוזיט ןלשני ניבים עליונים טיפול שורש וכתרים,הוא נשמע אכן מומחה וטוב ,אבל משגע אותי שכל משקם משנה איסטרטגיה לחלוטין וכן המומחה האחרון שבעצם הוא היחיד שנתן הצעה מלבד מכבי ,מחיריו גבוהים פי 4 ממחירי מכבי,כמובן שיש לקחת בחשבון שהוא יבצע הרבה התאמות שכנראה?במכבי מבוצעות בקיצור נמרץ, אנני מבקש שתיעץ לי במחירים אלה האם מקובל שמומחה שיקום פה לוקח בערך פי 4 ממחירון מכבי? והאם לפה מסובך עם בעיית סגר אכן מומחה מכבי לא מתאים?והאם אכן טיפול באונברסיטה תא יקח שנים? והאם ניתן לשלב ,טיפול שורש וכתרים במכבי(מחיר נמוך)וטיפול בבעיית סגר אצל מומחה פרטי,

שיקום שיניים

טיפול בבעיות שחיקה ובמיוחד כזה הדורש הגדלת מנשך (השם הנכון - הגדלת מימד אנכי) הוא טיפול שיש לבצעו בזהירות רבה, בהדרגתיות ותוך מעקב אחר תגובת המתרפא לשינויים השונים המבוצעים בפה. רפואת שיניים אינה מתמטיקה. יכולות להיות גישות ודרכי התמודדות שונות לאותה הבעיה . ויתכן גם שכולן נכונות. עליך לשאול לגבי היתרונות והחסרונות של כל גישה טיפולית המוצעת לך ואף לשאול על הגישות האחרות שהוצעו לך. זה יגדיל את מידת האינפורמציה שלך לגבי הבעיה ויקל עליך את בחירת הרופא המטפל ודרך הטיפול. לגבי מחירים - מחירי מכבי אינם הסטנדרט הקובע שלפיהם צריך כל רופא להתישר יכולים להיות זולים יותר ויקרים יותר. מטבע ידיעותיו, התמחותו ונסיונו של הרופא ואיכות המעבדות איתם הוא עובד הוא קובע גם את מחירו. לידע ולאיכות יש גם מחיר. פתרון גרוע הוא לשלב בטיפול אחד מספר רופאים. כבר נוכחת שלכל רופא הגישה שלו. רצוי שרופא אחד יבצע הטיפול מתחילתו ועד סופו

למעלה