שיקומון בכפר סבא

שיקומון בכפר סבא

איני זוכרת מי עבדה כמתנדבת שם טובה או זהבה, רציתי לשאול מה המחיר ליום לחולה אלצהיימר מגיל 60,

לא לחולי אלצהיימר

אריאלה יקרה , השיקומון נועד לחולים שעברו ארוע מוחי או מוגבלים פיזית. הוא מופעל על ידי "יד שרה". המחיר שם לא ידוע לי ואולי זהבה תוכל לברר לך כי היא התנדבה שם . יש להם חולה אחת עם אלצהיימר , צעירה מאד אך זה מקרה מאד חריג והיא נמצאת שם עם מטפלת צמודה. הייתי שם לבדוק, המנהלת אמרה לי שהם לא מקבלים חולי אלצהיימר. המקום גם די צפוף וחולים שלנו זקוקים דווקא למרחב ולמקום מרווח. כך שכרגע אין שום מסגרת אפשרית אצלנו עבור בן זוגי וגם אם היה , במצבו עכשיו , אני כמעט בטוחה שלא היה רוצה ללכת לשם. מה שלום בן זוגך? האם ממשיך ללכת למועדון? אני מקווה שעניין התשלום יסתדר עבורך. אריאלה , את משהו מיוחד , אופטימית ושמחה וגם מוצאת לנו כל הזמן מאמרים מעניינים. יישר כח , חיבוק ממני , טובה

../images/Emo140.gifתודה על התגובה טובל'ה

התקשרתי ליד שרה דרך האתר הם אמרו לי שאני אביא את בן זוגי לשם כדי לראות אותו, מה זאת אומרת במצבו עכשו , מה המצב של בן זוגך? האם הוא עם טיטולים או רק דמנטי האם הוא מתפקד לבד כמו שירותים אוכל ורחצה? בן זוגי מתפקד ב"ה טוב אוכל לבד מתלבש לבד ומתרחץ לבד יש ואני עוזרת לו כמו להביא לו בגדים מהארון או שמה לו סבון נוזלי בספוג כשהו מתקלח. מוזגת לו קפה.בקיצור אי אפשר לבקש ממנו שרות עצמי.הוא נראה טוב. הוא לא זקוק להליכון או למטפל. רק לחברה לאנשים שיהיו במחיצתו. במועדון הוא בחדר לתשושי נפש בגלל שלא יברח להם והוא רצה פעם לברוח להם ללכת לאמא שלו שגרה קרוב למועדון. הוא מחכה כל יום להסעה של המועדון שיש לו רוטינה כל יום ויום המצב שלו משתפר ללא כדורים . אני צריכה לשלם למועדון 60 ש"ח ליום בן זוגי מבקר 5 ימים.סה"כ 300 ש"ח לשבוע בשבילי זה הרבה אני לא עובדת , ההכנסה של בן זוגי מביטוח לאומי ופנסיה יחד 3.600 ש"ח.נו 300כפול4 1200ש"ח לחודש ב 2400ש"ח אני צריכה לגמור את החודש הייתכן ? טובלה אני בוטחת בקב"ה , היושב במרומים יודע תעלומות מתפללת שלא יהיה יותר גרוע.תשמעי אספר לך משהוא שעלה לי בראש עכשו, תראי דיברתי עם יו"ר העמותה של מועדון הקשישים שבן זוגי שם, ואמרתי לו ובכיתי עם דמעות שאיני יכולה לעמוד בתשלום וסיפרתי לו שכתבתי מכתב למנהלת והבאתי לה דף חשבון של הבנק שתוריד לי מהתשלום, הוא אמר לי היא לא קובעת תבואי ונדבר , הלכתי אליו עם בן זוגי כי באותו היום לא שלחתי אותו למועדון בגין התשלום הגבוה.נכנסתי אליו למשרד סיפרתי לו שקשה לי ובכיתי, הוא התרגש אבל הזמין את המנהלת שתבוא לשיחה אמרתי לו אתה אמרתה היא לא קובעת, הוא התחיל להגיד לי שזה גם קשה לו להוריד כי הוא צריך לשלם משכורות וכו'.בסוף המנהלת הגיעה והיא קבעה והורידה לי 10 ש"ח מ70 ל60 ש"ח.נו מה את אומרת האם אכתוב לו מכתב יותר מרגש?שלמתי 500 ש"ח לחודש שעבר ואין לי עכשו לשלם לו הלאה אם אמשוך יותר המינוס יגדל ואני משתדלת מה שפחות מינוס בבנק.

אריאלה , אשת חיל

אריאלה יקרה , נראה לי מוגזם שאדם חולה צריך לשלם כל כך הרבה למועדון הקשישים. אולי אני לא מבינה בנושא , אך בשביל זה יש שרותי רווחה בעיר ואליהם עלייך לפנות. האם הוא מקבל קיצבת נכות? אני בטוחה שיש גם ארגונים בעיר שיוכלו לעזור ולתמוך. בן זוגי עצמאי לגמרי , הולך לבד לכל מקום אך לא נוסע באוטובוס ולכן תלוי בי להסעה לכל מקום מחוץ לעיר. הוא לוקח אוכל לבד אך לא מחמם לעצמו. רק מכין לעצמו קפה. הוא גם עוזר בבית , שוטף כלים , מוריד זבל וגם שוטף ריצפה ביום שישי. כשאני אומרת לו שאביא עזרה הביתה כי אני לא רוצה לנצל את הילדים, הוא ממש נפגע ואומר שהוא יעשה , אך ברור שאני ממש זקוקה כבר לסיוע בבית. כי אפילו כשאני חוזרת , אני צריכה לעשות קניות , כביסה , סידורים ועוד וגם להיות סתם לידו ולדבר איתו ואז כבר אין כח לשאר הדברים. כבר שנתיים יש לי ערמת גיהוץ שלא נגמרת וכל פעם מישהו מהילדים עוזר לי. אריאלה , אני מאד מקווה שתמצאי דרך לממן את השהייה שלו במועדון כי זה מאד חשוב עבורו. בהצלחה וחיבוק ממני , טובה

לאורלילי-טובלה היקרה

הלכתי לשירותי הרווחה הם לא מוכנים לעזור כי המועדון זוהי עמותה פרטית כך הם טוענים, והפנו אותי להגיש שירותים מיוחדים לביטוח לאומי, הביטוח לא מוכן לעזור כי יש לבן זוגי 100 אחוז נכות אי כושר ו-50 אחוז נכות רפואית רק מעל 60 אחוז מקבלים שירותים מיוחדים.בתאריך 18 לחודש זה יש לבן זוגי תור למרפאת זיכרון בבית חולים בלינסון ושם נראה אם הבחינה , בדיקה שתעשה לו הרופאה הניורולוגית תאפשר לנו להגיש החמרה ואז לעלות את האחוזים. לפי דעתי אין החמרה ואז אני נתקעת ללא עזרה. הוי ה' יעזור

אני לא כל כך מבינה ../images/Emo4.gif

מה עומד מאחורי הרעיון שחולה אלצהיימר מקבל רק 50 אחוזי נכות ? הרי המצב שלהם לא הולך ונעשה טוב יותר אז למה לעשות יותר גרוע ולא להגיש עזרה לאנשים שבאמת צריכים את העזרה? ועוד יותר כואב לי לשמוע שעמותה פרטית לא מוכנה לעזור ולהוריד קצת מהמחיר האסטרונומי הזה. אני מתפללת בשבילך שתצליחי לקבל עזרה כספית מביטוח לאומי או לפחות מהעמותה הפרטית שאת הולכת אליה. תעדכני אותנו שנשמע מה קורה...

zs1957

New member
שיקומון בכפר סבא

היי אריאלה, אני עבדתי שם כמתנדבת. הם לא מקבלים חולי אלצהיימר.ישנה רק חולת אלצהיימר אחת שהיא באה עם המטפלת שלה. וגם היא אינה מתאימה למסגרת בשיקומון. לגבי מחיר יש לשאול את רוני פרידמן מנהלת השיקומון. זהבה שחם

../images/Emo24.gifזהבלה היקרה

תודה על התגובה רציתי לדעת אם המחיר של יד שרה בשיקומון פחות מהמרכז יום, תודה זהבה

zs1957

New member
המצחיר בשיקומון יד שרה

היי אריאלה יקירתי, אנני יודעת מה המחיר ביד שרה. אולם אין זה רלוונטי כי המנהלת לא תקבל אותו . המקום קטן, צפוף, יש בו חולי CVA לא מתאים לחולים שלנו הזקוקים לשקט ולמרחב. הפעילות מותאמת לחולים שעברו אירוע מוחי. כמו שאמרה טובה, אין כיום מסגרת מתאימה לחולים צעירים למעט מרכז יום לקשיש שמותאם מאד לצרכי החולים שלנו. כל טוב, זהבה שחם

למעלה