שיקוע סלקטיבי

שיקוע סלקטיבי

שלום מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך אני יודעת מי מהמלחים ישקע ראשון? ואם כן לאיזו רמה, או אם שניהם ישקעו ביחד אז איך אני יודעת מתי השני מתחיל לשקוע? ובכללי..מה זה

תגובה

בכללי.... זה...... כימיה. אנליטית.
שיקוע סלקטיבי מתבסס על העובדה שמלחים קשי תמס בעלי Ksp משלהם. דוגמא: מלח א' : AB - Ksp=10 מלח ב' : AC - Ksp =5 נגיד שיש לנו תמיסה שמכילה את היונים B ו-C. ואנו רוצים לשקע סלקטיבית אחד מהם. (נאמר B). אם נוסיף "בוחטה" של A - יתרחש שיקוע של שני המלחים. - לא טוב. כי לא תהיה הפרדה של המלח שאותו רוצים לשקע. אבל אם נוסיף לאט לאט A , מי יתחיל להשתקע ראשון? זה ש Ksp שלו נמוך יותר. למה? תקראי הגדרה של Ksp. עכשיו, נשאלת השאלה, אז מתי AC יתחיל לשקוע ?? (כשבינתיים AB שוקע). התשובה: כאשר ריכוז A בתמיסה יגיע לריכוז הנדרש לשיקוע של AC. (והוא: ריכוז A בש"מ שמתקבל מהשוואת Ksp למכפלת הריכוזים [A] עבור ריכוז נתון) ז"א אם יש הבדל גדול בריכוזי A הנדרשים לשיקוע כל אחד מהמלחים, יתרחש שיקוע סלקטיבי, בו קודם כל AB ישתקע, ורק אח"כ ישתקע AC. זה ככה...... בכללי

רגע רגע רגע

א. למה שמישהו בכלל ירצה לשקוע? ז"א אם נוסיף בוכטה של משהו, למה שמישהו ירצה לשקוע? למה זה קורה? ואתה אמרת שמי שיתחיל לשקוע הוא זה בעל הקבוע הנמוך יותר....זה לא אמור להיות AC? ואם המלחים הם מהצורה A2B ו AC , והקבועים שלהם כמו שנתת בדוגמא, למי יש מסיסות גבוהה יותר?

deathcaster

New member
הסבר על רגל אחת

תכונת המסיסות אינה אבסולוטית, המסיסות היא למעשה שהחומר המומס נכנס בחללים של החומר הממס, ויש לזה גבול מסוים, מעבר לגבול הזה, החומר המומס תלוי במשקל הסגולי בין השאר או שישקע, או שיצוף. רוב המלחים כבדים יותר מהמים אז אחרי שהם עוברים את הגבול, הם פשוט שוקעים, כמובן שכל חומר והגבול שלו שבאופן לא מפתיע מבחינה מתמטית זהו מה שאנחנו קוראים לו שווי משקל המסיסות, שערכו המתמטי הוא אותו קבוע מסיסות ידוע לשמצה.
"אם המלחים הם מהצורה A2B ו AC , והקבועים שלהם כמו שנתת בדוגמא, למי יש מסיסות גבוהה יותר?" - זה לא נוסחה שעובדת תמיד ע"פ כמות האטומים במומס, ואי אפשר לענות לך תשובה חד משמעית"

אוקי, תודה

כי במצגת המרצה כן ענתה על זה מדויק (בע"פ) ואני לא הייתי
תודה על ההסבר המגניב אגב!

תיקון קטנטן

את צודקת, כתבתי AB במקום AC. הראשון הוא AC ואחריו שוקע AB. כל השאר ללא שינוי.

למעלה