שיקוף מסך בעזרת ANDROID AUTO (מאזדה בס30) - איזה סלולרי תומך בחיפוש קולי בעברית?

FMF83

Member
היי,
היום יש לי סלולרי של אסוס שפועל על גבי אנדרואיד 9 .
אני מצליח לשקף את מסך הטלפון עלל גבי מסך המולטימדיה ברכב
אני די מרוצה על אף שאני לא מצליח לבצע חיפוש קולי בעברית .
קראתי שפעם WAZE איפשרה חיפוש קולי בעברית למרותת שהחיפוש מתבצע בעזרתתת העוזרת של גוגל וכידוע אין תמיכה מוצהרת של גוגל בעברית.
קראתי שישנם משתמשים שכן מצליחים להפעיל אתת החיפוש הקולי כאשר הטלפון מחובר למסך המולטימדיה.
הפתרון שמצאתי מורכב מ-2 שלבים -
1.חיפוש קולי בטלפון (שעובד נהדר) .
2.חיבור הטלפון למסך מפעיל מיד את אנדרואיד אוטו ו-WAZE עולה אוטומטית .
תודה

JEK12345JEK

Well-known member

רשמי: גוגל הורגת את Android Auto לסמארטפון​

אם אין לכם מערכת מולטימדיה תואמת אנדרואיד אוטו לסמארטפון הייתה חלופה לא רעה בכלל​

אבל החל מאנדרואיד 12 גוגל הולכת להרוג את האפשרות הזאת ולהחליף אותה באופציה שנכון לעכשיו היא קצת פחות טובה​

בחודש מאי גוגל הציגה את Android 12 העדכון הגדול הבא למערכת ההפעלה אנדרואיד, הגירסה החדשה עומדת להביא איתה כמה בשורות בגיזרת ממשק המשתמש ווידג’טים חדשים עיצוב מותאם אישית ביצועים משופרים וגם כמה בשורות בגיזרת הפרטיות, אבל מה שגוגל לא ציינה ורק עכשיו נחשף הוא שהחברה גם הורגת את אחת האפליקציות השימושיות ביותר שלה עבור נהגים: Android Auto for Phone Screens

ב2014 גוגל השיקה את Android Auto, שאיפשרה לכם לשקף את מסך מכשיר האנדרואיד שלכם אל מערכות מולטימדיה תומכות עם ממשק משתמש מוגדל ומותאם לנהיגה כך שלא תצטרכו להתעסק עם מסך הסמארטפון הקטן שלכם והממשקים הסבוכים שלו, מאז ישנם לא מעט רכבים שמגיעים עם אנדרואיד אוטו מובנה גם בישראל אך סביר להניח שמי שלא שידרג את הרכב בשנים האחרונות לא יכל ליהנות מהפיצ’ר המוצלח הזה

ב2016 גוגל איפשרה לאנדרואיד אוטו לפעול בצורה חדשה ומעניינת על גבי הסמארטפון שלכם, אם אין לכם מערכת תומכת יכולתם פשוט להפעיל את אפליקציית אנדרואיד אוטו ולקבל ממשק משתמש מותאם לנהיגה שאפילו תומך באפליקציות חובה לנהג הישראלי כמו Waze

ב2019 גוגל השיקה מחדש את האפליקציה תחת השם Android Auto for Phone Screens (שהיא בעצם קיצור דרך לאותו פיצ’ר של אנדרואיד אוטו) לאור עיכובים בפיתוח של פיצ’ר חדש לגוגל אסיסטנט, אבל האתר XDA הבחין כי בימים האחרונים מתקבלת הודעה חדשה

אנדרואיד אוטו זמינה כעת רק למסכי רכבים נסה להשתמש בסמארטפון שלך במצב הנהיגה של Google AssistET, המשותף לכל המשתמשים שקיבלו את ההודעה הזאת הוא שהם במכשירי אנדרואיד שמריצים את אנדרואיד 12, בנוסף לאותה הודעה מי שנכנס עם מכשיר האנדרואיד 12 שלו לGoogle Play כדי להוריד את האפליקציה שוב מקבל את ההודעה שהיא לא מתאימה לסמארטפון שלו

מצב הנהיגה של Google Assistant נראה דומה מאוד לזה של Android Auto for Phone Screens, ולמען האמת אני משתמש בו לא מעט בחודשים האחרונים בנסיעות הבלתי נסבלות שלי באתר הבניה שנקרא תל אביב-יפו, הוא מגיע עם ממשק דומה שתומך גם בספוטיפיי וגם באפליקציית הפודקאסטים האהובה עליי Pocket Casts והוא מכריז בקול רם על שיחות שנכנסות ומאפשר לי לקבל אותן בלי לגעת במסך, סך הכל חוויה לא רעה

הבעיה העיקרית של Driving Mode במיוחד לנהג הישראלי, היא שהוא בעצם מובנה בGoogle Maps ולא מאפשר לכם להשתמש בWaze בצורה טבעית, על כן הוא לא חלופה מלאה ונוחה למשתמש הישראלי שרגיל לAndroid Auto בסמארטפון שלו, מצב הנהיגה הזה גם לא תומך נכון לעכשיו במצב אופקי עוד חיסרון קטן ומעיק
גוגל אישרה את הדיווח של XDA בפועל: לאנשים שמשתמשים באנדרואיד אוטו ברכבים תומכים החוויה לא הולכת לשום מקום, אלו שמשתמשים בחווית הסמארטפון יעברו לGoogle Assistant Driving Mode, החל מאנדרואיד 12 Google Assistant Driving Mode יהפוך לחווית הנהיגה המובנית במובייל, אין לנו פרטים נוספים לחלוק במועד זה

אבל יש לנו גם חדשות לא רעות לפחות בינתיים: גירסת המובייל לא הייתה זמינה למשתמשים הישראלים, רק אלו עם חשבון גוגל אמריקאי יכלו להוריד אותה מה Google Play וכל השאר נאלצו לעשות Sideloading ולהתקין את קובץ הAPK שלה, למרות שמדובר בסוג של זכות בסיסית באנדרואיד היא מגיעה עם החסרונות שלה בדמות גירסאות מזויפות נגועות בנוזקות וכמובן שהן לא תומכות בעדכונים כמו בחנות האפליקציות ועל כן זוהי דרך לא מומלצת לרוב המשתמשים הבסיסיים של אנדרואיד

XDA בדקו את האם גוגל חסמה בצד-שרת את הגישה לאנדרואיד אוטו, ולפחות נכון לעכשיו, מי שהתקין את קובץ הAPK או התקין את האפליקציה מבעוד מועד יכול להמשיך להשתמש בה גם אם הוא יעודכן לאנדרואיד 12 או יקנה מכשיר שמגיע עימה, ועוד סוג של נחמה שהיא לא באמת נחמה, הודות לפרגמנטציה המשתוללת באנדרואיד רוב ענק של המכשירים יקבל את העדכון רק אי שם בשנים הקרובות אם בכלל, אז תיהנו כל עוד אתם יכולים

FMF83

Member
כרגע יש לי מכשיר עם אנדרואיד 9 .
מה משמעות המהלך של גוגל ?

JEK12345JEK

Well-known member
כרגע יש לי מכשיר עם אנדרואיד 9 .
מה משמעות המהלך של גוגל ?
שום דבר מיוחד
אתה רק צריך שאפליקציה הזאת תהיה מותקנת בטלפון שלך כדי שזה ימשיך לעבוד בטלפון שלך
כל הבעיה תיהיה רק לטלפונים חדשים עם אנדרואיד 12 או אז האפליקציה הזאת לא תעבוד
מי שיש לו 11 ועדכן ל12 עדין האפליקציה תעבוד
מי שקונה חדש עם 12 יצטרך להשתמש עם Google Assistant למצב נהיגה בטלפון עצמו

נערך לאחרונה ב:
למעלה