שיק פירות כל בוקר - טוב או לא?

genric nick

New member
שיק פירות כל בוקר - טוב או לא?

אני נוהג לשתות כל בוקר אחד מהשיקיים הבאים (לפי מה שיש זמין)

- רימון, אשכולית אדומה
או
- סלק, תפוז, סלרי, ג'ינג'ר, תפוח

האם כדאי להפחית את כמות השיקיים?
פעם ביום זה יותר מדי סוכר/קלוריות?

אני בחור בן 30. רזה (187/78)
ולא סובל מסכרת

אבל בכל זאת, זה נוהל חדש אצלי ורציתי לוודא?

ladybug6

New member
בטח שזה טוב, למה לא?

אחת הדרכים היותר בריאות לפתוח את היום :)

genric nick

New member
רק דואג מבחינת

סוכרים
או דברים נוספים

שמוקצנים כשעושים פעילות על בסיס יומי

ladybug6

New member
אם אין לך סכרת אז אין סיבה לדאוג

שילוב פירות על בסיס יומי זה דבר מצוין שכל תזונאי ממליץ עליו. לא ציינת כמויות חריגות, 2-3 פירות ביום זה סביר בהחלט. ההגבלה צריכה להיות ברמה הקלורית במידה ואתה צורך עוד הרבה קלוריות ממקורות אחרים, אבל לא מעבר לזה

אם עברו לפחות עשר שעות מאז

ארוחת הערב..בעקרון לא צריכה להיות בעיה.
(אפשר בעקרון גם פחות..אבל ליתר בטחון וקיבה ריקה:)

vegetalien

New member
מהפנינים החדשות

ששמעתי בפייסבוק (וסליחה, אני יודע שפנינים זה קרניסטי):

"פירות שנאכלים על קיבה מלאה לא מספיקים להתפנות מהגוף ולהתעכל כמו שצריך ואז הם משמינים, כי הסוכר שלהם עובר לשאר הגוף".

לא יודעת לגבי זה..אבל יש אפשרות לסוכר

כלומר - הסוכר נשאר בדם זמן רב יותר עם מעורב בארוחה עם שומן
(שוב, יש אנשים עם נטייה גבוהה יותר לבעיות מסוג זה...זה משתנה)

בכל מקרה, השאלה כאן היא על ארוחת בוקר..ולרוב יש לפחות שמונה שעות מהארוחת הערב
אז לא צריכה להיות בעיה אלא אם יש בעית סוכר מוקדמת.

Gidi Shemer

New member
מדוע שהסוכר יישאר יותר זמן בדם אם הוא היה

מעורב בארוחה עם שומן?

תופעה שהרבה

חולי סכרת מדווחים עליה, אחרי אכילה של מאכלים משולבים כמו פיצה למשל, הסוכר עולה, אפילו מאד אבל בחלוף זמן, אפילו כמה שעות.
יכול להיות קשור לספיגת הסוכר ממערכת העיכול למחזור הדם

Gidi Shemer

New member
אבל מיקי, מה שאת מתארת זה לא מה שנכתב פה

למעלה.

היה לנו דיון בנושא לא מזמן:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1618&MessageId=168729858

בוא נעזוב לרגע את העובדה שהבחור שפתח את הדיון אינו חולה סכרת. בוא נתייחס רק לעניין הסוכר והשומן.

ברור לשנינו ששומן בארוחה מעכב את ספיגת הסוכר ממערכת העכול למחזור הדם. קרי, פיק הסוכר בדם יגיע אבל מאוחר יותר מאשר יגיע אם הסוכר נאכל ללא שומן. הפיק, אגב יהיה כנראה קטן יותר מהפיק של סוכר לבד, אבל אני מניח שלפחות במקרים מסויימים הוא יכול להיות אותו פיק.

התופעה שציינת פה חשובה לחולי סכרת כדי שידעו לתכנן את מתן בוסט האינסולין. כשהם אוכלים פחמימות בלבד הם מזריקים את האינסולין מיד לאחר הארוחה. כאשר הם אוכלים פחמימות עם שומנים יותר קשה לדעת מתי בדיוק לתזמן את האינסולין.

כל זה לא אומר שהסוכר נשאר יותר זמן בדם אם הפחמימות נאכלו ביחד עם שומנים. מה שקורה זה שהסוכרים מגיעים מאוחר יותר לדם. במילים אחרות, הסוכרים מגיעים מאוחר לסרט, אבל הם לא נשארים לסרט ארוך יותר.

ייתכן ותוספת שומנית לא מסייעת לבעיית הקפצת הסוכר, אבל היא לא מפריעה. היא במקרה הגרוע ביותר דוחה את הקפיצה. באכילת פירות על בטן ריקה רמת הסוכר תעלה ויחסית מיד (בתלות כמובן ברמת הסיבים שבפירות). באכילת פירות עם מקור אחר- רמת הסוכר תעלה, אבל לא מיד ואולי אף תעלה פחות.

ארוחה בה יש אחוז שומן גבוה

משפיעה על זרימת הדם בשעות שלאחר הארוחה
הנה דוגמא שמצאתי (שמנסה לבדוק בעיות אחרות בשומן רווי )
http://www.kira.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=244467

אם זרימת הדם מואטת לאחר ארוחה עתירת שומן
ולפני שהזרימה חוזרת לקצב תקין אוכלים ארוחת פירות אשר מכניסה את הסוכר כמעט מיידית לזרם הדם
מה קורה לסוכר בדם שזורם לאט יותר?

Gidi Shemer

New member
קראתי את המאמר

גם את תרגום הכתבה של הנטורופטית וגם את המאמר המקורי (מצורף פה, למתעניינים).

מה שהם ראו זה בארוחה שעשירה בשומנים רוויים מול ארוחה שעשירה בשומנים בלתי רוויים ניכרת הפחתה ביכולת ליצור זרימה מוגברת של דם במערכת בעקבות הצרת כלי הדם (הם יוצרים הצרת כלי דם מקומית). כלומר, אין פה זרימה מואטת אלא פחות יכולת להגביר את הזרימה בתנאים שמצריכים זאת.

בנוסף, אך תוצאה אינה מובהקת סטטיסטית (p value של 0.26 הגבוה ביותר) ולזכות החוקרים- הם עצמם מציינים שמחקרים שונים הראו תוצאות דומות או תוצאות הפוכות.

המדד הטוב ביותר לרמת הסוכר בדם הוא לבדוק את רמת הסוכר בדם. אם תיכנסי לדיון שערכנו בזמנו (ביחד עם מיקי מהי- קישרתי אליו למעלה), תראי שהובא לשם מאמר שמראה את התנהגות הסוכר אחרי ארוחה עם ובלי שומן, ומראה בדיוק את הדחייה בהופעת הסוכר בדם ואת הפיק (הנמוך יחסית) שומגיע מאוחר כאשר מדובר בארוחה שומנית.

M a b e l

New member
היא בכלל לא חלקה על הפסקה האחרונה שלך

ככה שאתה מתפרץ לדלת פתוחה.

אני לא מתייחסת ל'פיק' אלא לאורך ה'פיק' :)

אם ניכרת הפחתה ביכולת ליצור זרימה מוגברת של דם במערכת...כלומר,...פחות יכולת להגביר את הזרימה בתנאים שמצריכים זאת -
אז הזרימה מואטת - לעומת זרימה בכלי דם שאינם מוצרים

אם הזרימה מואטת, הסוכר ישאר בדם זמן רב יותר מאשר במצב של זרימה 'שגרתית'

אז הפיק אותי נמוך יותר אבל עדיין פיק ולאורך זמן רב יותר.

התייחסתי לכך שאדם שאין לו ידע על בעיית סוכרת אישית - צריך לדאוג פחות.

אך - חוסר ידע לא אומר שאין (אלא אם בדק ואז יודע)
- אנשים בעלי חילוף חומרים מהיר יכולים לדאוג פחות

Gidi Shemer

New member
אכן דברים מעניינים

רק שהשאלה שאני עניתי עליה בתשובתי שהתייחסה לגישה ההיג'ייניסטית אינה רלבנטית לקליפ, כך שאת מתפרצת לדלת פתוחה.

הוא אכן לא אוהב שומן בדיאטה וחושב שטיפול בסכרת בעזרת דיאטה ללא שומן הוא טיפול יעיל. זו גישה לגיטימית אך אינה קשורה לשאלת אכילת פירות על בטן ריקה אצל לא סוכרתיים.

הקליפ אכן מעניין והוא אף מצטט את המחקר היפה שלו עצמו, אלא חבל שהוא לא מציין את העובדה שבמאמר עצמו הוא הראה שלא אופי הדיאטה, אלא ההרזייה עצמה היא זו שהביאה לתוצאות.

ומתוך המאמר:

constructed, including baseline A1C, weight change, and diet group as predictors of A1C change, among those whose hypoglycemic medications remained constant. In this model, the effect of diet group was no longer significant (P = 0.23). Controlling for diet group and for baseline A1C scores, weight change was significantly associated with A1C change; each kilogram of weight loss was associated with a 0.12% drop in A1C

נכון עניתי באופן לא מנוסח כראוי

מה שהיה עלי לכתוב הוא שאנשים מבלבלים בין סוכר בדם יותר זמן להופעת סוכר מאוחר יותר ובגלל חוסר תאום עם האינסולין גם נשאר, כי לא ציפו לו.
הקישור שעשו כאן היה סוגיית הבטן הריקה בה אין שומן מהמזון ולכן לא יהיה עיקוב כזה. כהסבר כביכול לשאלה שנגעה בהשפעה של שייק על רמות הסוכר.

האמת אני קצת בשוק ממה שאנשים שאין להם סכרת מתעסקים בו. ממתי היה איכפת לאנשים לשתות מיץ פרי או לאכול כמה פרות בזה אחר זה כשאין להם בעיית סכרת ולהתעסק במה זה עושה לרמות הסוכר בדם?

גדול עלי

למעלה