שירה מהבטן...

TheMo

New member
שירה מהבטן...

הבנתי שזמרים מקצועיים שרים מהבטן ולא מהגרון (כדי לא להרוס את מיתרי הקול, כדי להגדיל את המנעד, או כל ייתרון אחר שאני לא מודע אליו). ניסיתי לשיר מהבטן, אבל בלי הדרכה לא הצלחתי (בכלל:p). מישהו פה יודע איך שרים מהבטן? תודה!

YuviR

New member
נסה לנשום מהבטן

בלי להרים את הכתפיים, ובלי לנפח את החזה בכלל. רק את הבטן. מרגיש את הבטן עולה ויורדת כזה? אתה צריך להגיע למצב שבו, כל פעם שאתה לוקח נשימה היא באה מהבטן וככה הסרעפת שלך שהיא בעצם בבטן, תתמוך בקול שלך ותרים אותו הרבה יותר גבוה וחזק.

inbal287

New member
יש הרבה תרגילים

וואו, אני כ"כ עייפה ששומדבר לא עולה לי לראש כרגע, אבל מחר יש לי פיתוח קול ואני אשאל את המורה שלי
.

dode127

New member
תראה למשל את עמיר בניון

עמיר בניון הוא אחד הזמרים הכי טובים בישראל עמיר יכול לשיר לך 6 שורות בלי לנשום בכלל בגלל שעמיר לא למד פיתוח קול עם הוא היה לומד זה היה דופק אותו

האמת שיש עוד אספקט מסויים שלמדתי...

שבוע שעבר הקלטתי עם ידידה, זמרת מדהייימה שיר שכתבתי. אני לא זמר,בכלל וגם אני לא מתכוון להיות איי פעם בחיי אבל אני נאלץ לשיר (לא שסבלתי, נורא נהניתי) כי פשוט איני מוצא זמר איכותי עם הקול שאני מחפש (ונסיון באולפן - דבר שלמדנו על בשרנו באותו ערב). בכל אופן, אני גולש לדברים אחרים, כשעבדנו על איך אני אשיר בהקלטה היא למדה אותי שבסופו של דבר, עד כמה "לא נכון" שזה נשמע, הקול צריך לצאת מהאף. כן, צריך להיות איזון בין בטן לגרון אך הקול כן אמור לצאת מהאף. כמובן שאני נשמעתי כמו משפורפרת טלפון אבל היא נשמעה מדהים. עוד משהו שכדאי לדעת. :) צ'או חבר'ה, יואב ________________________ סטודיו Distorted Harmony יואב אפרון ----------------------------------- http://www.distortedharmony.com

TheMo

New member
תודה רבה, אבל...

איך לכל הרבעים והסולמות אני מוציא קול מהאף?! (אני יודע איך לבדוק אם יוצר משם קול - ע"י סתימת האף...) :)

יש כל מיני דרכים...

הראשונה היא ללמוד להתעניין וללמוד. השנייה (והיא טיפה יותר פרקטית כרגע) היא לא להוציא את הקול כולו מהאף אלא לשאוף שיזרום כמה שיותר גבוהה, מכיוון שהאף הוא המקור האחרון של יציאת וכניסת אוויר בגופנו אנו אמורים לשאוף להוציא אוויר גם ממנו ולהעזר בו. קיצור, כבר אמרתי שאני לא ספץ, אבל העקרון הוא להעזר באף מה שפותח לנו את הצליל הרבה יותר - הצליל עדיין יוצא מהפה. אני אברר איתה בסשן הבא ואודיע לך ______________________________ סטודיו Distorted Harmony יואב אפרון --------------------------------- www.distortedharmony.com

למעלה