שירה, תראי לאן הרעיון שלך לעוגת

tzivi1

New member
שירה, תראי לאן הרעיון שלך לעוגת

גלידה לקח אותי.

עוגת גלידת מוס מנגו, עם תחתית בראוניז (ללא גלוטן) וגנאש שוקולד מריר.

בסוף השתמשתי בריץ' לגלידה, אני חייבת להודות שהייתי מופתעת לטובה מהטעם (ומזועזעת מרשימת הרכיבים...).

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואו! איזה גובה!ואיזה יופי של לב ו

וכיתוב!
מעניין אם אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום שמנת צמחית.

מזל טוב!

shira1960

Active member
מקסים מקסים מקסים!

שמחה שיכולתי קצת לעזור. איזה יופי של עוגה

אמרלדה

Active member
ציבי, מה זה זה? ומישו יידע להפוך את זה למוס

לימון? יען כי אני ומנגו לא חברים.גם וגם וגם וגם פרווה וגם ללא גלוטן? מה את עושה?מסכימה עם המתהוללת, הלב, הלב...

tzivi1

New member
תודה לכולן
ולאמרלדה

המוס זה הדבר בערך הכי פשוט בעולם... פשוט מקציפים 2 שמנת מתוקה/ ריץ' לקצפת חזקה, ולאחר ההקצפה להוסיף גביע של תרכיז קפוא מנגו פריגת (אם רוצים טעם יותר דומיננטי - אפשר גם עם קצפת אחת).
אני מניחה שאפשר להמיר גם ללימון קפוא של פריגת ועדיין יצא טוב (למנגו יש תכונה של מוס בהקפאה, זה ממש נשאר גלידתי, אבל אני חושבת שגם עם לימון יהיה מספיק מוסי).
בכל אופן, אם לא אכפת לך שהגלידה תהיה חלבית - אני מכינה מלימון טרי, וזה ממש ממש טעים. יוצא טעם מאוד טרי ו"פרשי".
פשוט מקציפה 2 שמנת מתוקה לקצף בינוני, ולאחר מכן מערבבת קופסה של חלב ממותק + סוחטת לימון לתוך התערובת. לא ניסיתי עם נענע, אבל נראה לי שגם עם נענע קצוצה ייצא מעולה.

אמרלדה

Active member
טוב. את יכולה לכתוב את כל המתכון, בבקשה?

והאם מוכרחים חלב ממותק?
אני מבינה שאם העוגה פרווה, אז לא.
תודה רבה, ציבי.

tzivi1

New member
בטח. עוגת מוס מנגו פרווה

האמת היא שזה די פשוט... (מלא הסברים על אפשרויות שונות למוס לימון, אבל ההכנה עצמה מאוד פשוטה).
&nbsp
תחתית בראוניס הכנתי לפי המתכון הזה.
&nbsp
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=964291
&nbsp
כמה דברים בנוגע לתחתית:
לתחתית מספיקה חצי מהכמות שבמתכון, או אפילו שליש אם את רוצה תחתית דקה יותר.
שימי לב שאת שמה כפות שטוחות של קונפלור, אחרת זה יוצא מאוד דחוס (אפשר אפילו להפחית מעט מהכמות הכתובה במתכון).
שוקולד מריר רגיל (לא באחוזים גבוהים) מספיק בהחלט. זה גם ככה יוצא מאוד שוקולדי (יש גם קקאו).
אם את יכולה לטחון את השקדים (מולבנים!) בבית - עדיף, כי בסופר האבקה מתעפשת מהר. את האבקה אפשר לשמור בהקפאה.
לצנן את התחתית היטב, לפני הוספת המוס.
&nbsp
למוס:
להקציף 2 ריץ'.
לאחר שמקציפים לקצפת חזקה - לערבב גביע פריגת מנגו (שקונים קפוא, אבל כמובן לערבב כשהוא מופשר).
לצנן את המוס במקרר.
&nbsp
לאחר שהמוס (והתחתית) מתקררים - לשפוך את המוס על התחתית, ולהכניס להקפאה.
&nbsp
לאחר מספר שעות, כשהמוס שקפוא - לשפוך מעט מים רותחים על חבילה וחצי שוקולד מריר, ולשפוך מעל המוס. להכניס להקפאה עד להגשה.
&nbsp
זהו.
&nbsp
אני הכנתי ברינג ש"כיווצתי" בערך ל-22, והכנתי חצי מכמות הבראוניז שבמתכון, כך שהתחתית יצאה גבוהה, אבל מאוד התאימה לכמות הקצפת (שגם היתה גבוהה). אם את רוצה תחתית (ועוגה) יותר נמוכה - אפשר להשתמש בתבנית 24.
&nbsp
בכל מקרה, כדאי לרפד גם את התחתית וגם את הדפנות בנייר אפיה.
&nbsp
לגבי מוס לימון: אני לא יודעת אם פריגת לימון ינפיק את אותה תוצאה רכה של מוס מנגו, אבל אפשר לנסות. לדעתי גם ינפיק תוצאה גלידתית, אבל לא ניסיתי אז אני לא בטוחה (למנגו יש תכונה "מוסית" שמאוד מתאימה לגלידה, אבל בפריגת יש הרבה סוכר, שגם משפיע על תוצאה גלידתית). אפשר לעשות ניסיון לפני העוגה (להקפיא קצפת בכוסות קטנות ולראות מה קורה...).
&nbsp
אם מלימון יוצא קשה, יש כמה פתרונות אפשריים כדי להנפיק "מוס":
1. את יכולה לערבב שפורפרת חלב מרוכז, לאחר ההקצפה (בשלב הוספת הפריגת).
2. את יכולה אפשר להוסיף משהו אלכוהולי לשמנת/ ריץ', לאחר ההקצפה.
3. את יכולה להכין גלידה חלבית מלימון רגיל:
להקציף 2 שמנת מתוקה לקצף בינוני.
לערבב לקצפת קופסה של חלב מרוכז (כ-400 גרם)
+ מיץ לימון טרי (אני לא זוכרת כמה לימון שמתי לדעתי יותר מלימון אחד. קחי בחשבון שטעמים מיטשטשים בהקפאה).
4. אפשר כמובן לתת לעוגה "להתחמם" בטמפרטורת החדר שעה-שעתיים לפני הגשתה (תלוי עד כמה המוס יוצא קשה).
&nbsp

tzivi1

New member
ועוד משהו בקשר לתחתית

נזכרתי עכשיו, כי רציתי לראות שהקישור לבראוניס עובד...
&nbsp
שימי לב לזמני האפיה, שכמובן מתקצרים באופן משמעותי כשמכינים מחצית הכמות.

tzivi1

New member
בשמחה... ועוד משהו בקשר לתחתית ששכחתי

אני השמטתי מתחתית הבראוניס את אגוזי מלך, חשבתי שזה סתם יפריע עם הגלידה.

למעלה