בטח. עוגת מוס מנגו פרווה
האמת היא שזה די פשוט... (מלא הסברים על אפשרויות שונות למוס לימון, אבל ההכנה עצמה מאוד פשוטה).

תחתית בראוניס הכנתי לפי המתכון הזה.

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=964291

כמה דברים בנוגע לתחתית:
לתחתית מספיקה חצי מהכמות שבמתכון, או אפילו שליש אם את רוצה תחתית דקה יותר.
שימי לב שאת שמה כפות שטוחות של קונפלור, אחרת זה יוצא מאוד דחוס (אפשר אפילו להפחית מעט מהכמות הכתובה במתכון).
שוקולד מריר רגיל (לא באחוזים גבוהים) מספיק בהחלט. זה גם ככה יוצא מאוד שוקולדי (יש גם קקאו).
אם את יכולה לטחון את השקדים (מולבנים!) בבית - עדיף, כי בסופר האבקה מתעפשת מהר. את האבקה אפשר לשמור בהקפאה.
לצנן את התחתית היטב, לפני הוספת המוס.

למוס:
להקציף 2 ריץ'.
לאחר שמקציפים לקצפת חזקה - לערבב גביע פריגת מנגו (שקונים קפוא, אבל כמובן לערבב כשהוא מופשר).
לצנן את המוס במקרר.

לאחר שהמוס (והתחתית) מתקררים - לשפוך את המוס על התחתית, ולהכניס להקפאה.

לאחר מספר שעות, כשהמוס שקפוא - לשפוך מעט מים רותחים על חבילה וחצי שוקולד מריר, ולשפוך מעל המוס. להכניס להקפאה עד להגשה.

זהו.

אני הכנתי ברינג ש"כיווצתי" בערך ל-22, והכנתי חצי מכמות הבראוניז שבמתכון, כך שהתחתית יצאה גבוהה, אבל מאוד התאימה לכמות הקצפת (שגם היתה גבוהה). אם את רוצה תחתית (ועוגה) יותר נמוכה - אפשר להשתמש בתבנית 24.

בכל מקרה, כדאי לרפד גם את התחתית וגם את הדפנות בנייר אפיה.

לגבי מוס לימון: אני לא יודעת אם פריגת לימון ינפיק את אותה תוצאה רכה של מוס מנגו, אבל אפשר לנסות. לדעתי גם ינפיק תוצאה גלידתית, אבל לא ניסיתי אז אני לא בטוחה (למנגו יש תכונה "מוסית" שמאוד מתאימה לגלידה, אבל בפריגת יש הרבה סוכר, שגם משפיע על תוצאה גלידתית). אפשר לעשות ניסיון לפני העוגה (להקפיא קצפת בכוסות קטנות ולראות מה קורה...).

אם מלימון יוצא קשה, יש כמה פתרונות אפשריים כדי להנפיק "מוס":
1. את יכולה לערבב שפורפרת חלב מרוכז, לאחר ההקצפה (בשלב הוספת הפריגת).
2. את יכולה אפשר להוסיף משהו אלכוהולי לשמנת/ ריץ', לאחר ההקצפה.
3. את יכולה להכין גלידה חלבית מלימון רגיל:
להקציף 2 שמנת מתוקה לקצף בינוני.
לערבב לקצפת קופסה של חלב מרוכז (כ-400 גרם)
+ מיץ לימון טרי (אני לא זוכרת כמה לימון שמתי לדעתי יותר מלימון אחד. קחי בחשבון שטעמים מיטשטשים בהקפאה).
4. אפשר כמובן לתת לעוגה "להתחמם" בטמפרטורת החדר שעה-שעתיים לפני הגשתה (תלוי עד כמה המוס יוצא קשה).