שירותי חתול חכמים??? וצריכה המלצה לחול טוב 🙏🏽

Noyka0

New member
האם למישהו יצא לרכוש שירותי חתולים שמנקים את עצמם ולא בעלות שדורשת משכנתא?? יותר מאשמח לשמוע!
בנוסף אשמח להמלצה על חול (בעדיפות למתגבש) שמתגבש לכם באמת טוב כי לי תמיד נשארת מלא רטיבות לא מגובשת בתחתית!
תודה מראש לעונים ♥️

גורדיאן-II

Active member
האם למישהו יצא לרכוש שירותי חתולים שמנקים את עצמם ולא בעלות שדורשת משכנתא?? יותר מאשמח לשמוע!
בנוסף אשמח להמלצה על חול (בעדיפות למתגבש) שמתגבש לכם באמת טוב כי לי תמיד נשארת מלא רטיבות לא מגובשת בתחתית!
תודה מראש לעונים ♥️
אוסיף קצת למה שיוקיטה אמרה לגבי הסיבות לרטיבות בתחתית:
1. פחות מידי חול.
2. חול לא איכותי.
3. השתנה מרובה (מידי),
4. ניקוי לעיתים רחוקות מידי.
5. נטיה של החתול לחפור עמוק מידי ולהשתין קרוב מידי לקרקעית (ראי סעיף 1).

אני בעל ניסיון רק ב-2 סוגי חול PETEX ו-אבר-קלין, שניהם מעולים, רק שאבר-קלין יקר פי כמה מפטקס.

אלישבע777

Well-known member
תודה מראש לעונים ♥️
אכן החול המצויין אבר קלין, אצל החתול הנוכחי שלי, לא תמיד מתגבש היטב. ויש למטה בוץ רטוב שצריך לגרד. זה כנראה תלוי כמות השתן. החתול הנוכחי משתין המון אבל מעט פעמים ביום והוא יוצר שלולית במקום אחד, וזה המקום שהחול שם כה ספוג, אז הוא אינו מתגבש. כשהוא היה גור, המצב היה הרבה יותר גרוע בעניין הבוץ. לא יודעת מדוע. עם התבגרותו - המצב קצת השתפר.
החתול הקודם, היה משתין מעט ולא באותו מקום, ואז היה די בסדר. תקני כף מחוררת חזקה, תאספי את הערמות ואת הבוץ. אין ברירה - צריך לגרד...
יש חול גס שאינו מתגבש, מגיע בשקים של 10 קילו. שנים השתמשתי בו. הייתי ממלאה כמות נכבדה לשבוע, ומסלקת רק את המוצקים. בתום השבוע, מכניסה את כל החול הישן הספוג לשקית אשפה גדולה וזורקת. השק אינו יקר ונשאר די הרבה זמן. שנים חשבתי שזו שיטה טובה יותר, אבל בסוף השתכנעתי ששווה להשקיע בחול מתגבש טוב ואם אם הוא קצת פחות טוב, זה עדיף , גם לחתול.

גורדיאן-II

Active member
אכן החול המצויין אבר קלין, אצל החתול הנוכחי שלי, לא תמיד מתגבש היטב. ויש למטה בוץ רטוב שצריך לגרד. זה כנראה תלוי כמות השתן. החתול הנוכחי משתין המון אבל מעט פעמים ביום והוא יוצר שלולית במקום אחד, וזה המקום שהחול שם כה ספוג, אז הוא אינו מתגבש. כשהוא היה גור, המצב היה הרבה יותר גרוע בעניין הבוץ. לא יודעת מדוע. עם התבגרותו - המצב קצת השתפר.
החתול הקודם, היה משתין מעט ולא באותו מקום, ואז היה די בסדר. תקני כף מחוררת חזקה, תאספי את הערמות ואת הבוץ. אין ברירה - צריך לגרד...
יש חול גס שאינו מתגבש, מגיע בשקים של 10 קילו. שנים השתמשתי בו. הייתי ממלאה כמות נכבדה לשבוע, ומסלקת רק את המוצקים. בתום השבוע, מכניסה את כל החול הישן הספוג לשקית אשפה גדולה וזורקת. השק אינו יקר ונשאר די הרבה זמן. שנים חשבתי שזו שיטה טובה יותר, אבל בסוף השתכנעתי ששווה להשקיע בחול מתגבש טוב ואם אם הוא קצת פחות טוב, זה עדיף , גם לחתול.
נראה לי שאנחנו אכן מתכנסים כאן לנוסחה של: כמות חול פחות כמות שתן = כמות רטיבות בקרקעית.
אני קט סיטר אצל בעלים של חתולה אשר בעליה שופך לארגז החול שלה כמות גדולה של חול (אבר קלין), משהו כמו 40-50 ס"מ בעומק, בהתחלה זה נראה לי בזבוז אבל מהר מאוד הבנתי שכמה שהחתולה לא תשתין עדיין זה לא יגיע לקרקעית ויצטבר שם, כך שזה ממש לא בזבוז ובטח חוסך עבודה וזמן.

אלישבע777

Well-known member
נראה לי שאנחנו אכן מתכנסים כאן לנוסחה של: כמות חול פחות כמות שתן = כמות רטיבות בקרקעית.
אני קט סיטר אצל בעלים של חתולה אשר בעליה שופך לארגז החול שלה כמות גדולה של חול (אבר קלין), משהו כמו 40-50 ס"מ בעומק, בהתחלה זה נראה לי בזבוז אבל מהר מאוד הבנתי שכמה שהחתולה לא תשתין עדיין זה לא יגיע לקרקעית ויצטבר שם, כך שזה ממש לא בזבוז ובטח חוסך עבודה וזמן.
אצלי אי אפשר לשפוך כמות גדולה של חול, כי החתול מפזר אותו החוצה... אני שוקלת באמת לקנות ארגז עם דלת ואז לא תהיה לי בעיה כזו.

גורדיאן-II

Active member
אצלי אי אפשר לשפוך כמות גדולה של חול, כי החתול מפזר אותו החוצה... אני שוקלת באמת לקנות ארגז עם דלת ואז לא תהיה לי בעיה כזו.
יותר פשוט לקנות 'פיילה' - גיגית כביסה כזאת - עם שוליים גבוהים, יש כאלה ממש עמוקים.
או ארגז פלסטיק, כמו שבתמונה כאן.
אם הארגז גבוה מידי לחתול (לא שלך, לאחד קשיש שמתקשה לקפוץ) אפשר לשים ליד הארגז קופסה שיטפס עליה, או לחתוך חלק מהדופן של הארגז כדי לתת לו כניסה נוחה.
הם לא יקרים, ועמידים מאוד.

קבצים מצורפים

• 453.jpg
    453.jpg
    KB 11.5 · צפיות: 3

גורדיאן-II

Active member
יותר פשוט לקנות 'פיילה' - גיגית כביסה כזאת - עם שוליים גבוהים, יש כאלה ממש עמוקים.
או ארגז פלסטיק, כמו שבתמונה כאן.
אם הארגז גבוה מידי לחתול (לא שלך, לאחד קשיש שמתקשה לקפוץ) אפשר לשים ליד הארגז קופסה שיטפס עליה, או לחתוך חלק מהדופן של הארגז כדי לתת לו כניסה נוחה.
הם לא יקרים, ועמידים מאוד.
והנה אחד נחמד, 60 ש"ח, עומק 40 ס"מ.

ויש לו גלגלים, אפשר להזיז אותו בקלות כדי לטאטא מסביב.

קבצים מצורפים

• 8081711251_Big.jpg
    8081711251_Big.jpg
    KB 73.7 · צפיות: 1

Yukita

Active member
מנהל
למה שווה להשקיע בחול מתגבש גם אם הוא פחות טוב?

בעקרון החול הזול שאינו מתגבש (זה במקרה היורוקיטי בשקי הנייר מהסופר?) לא מצא חן בעיניי כי הצירוף שלו עם שתן פשוט הסריח לי ברמות קשות, והעסק, הפך לעיסת נייר דביקה בתחתית הארגז, אבל אם אצל מישהו אחר יצא טוב יותר מחול מתגבש - אין לאדם הזה סיבה להחליף.

mor873

New member

לאחרונה עברנו לליטר רובוט. אומנם לא זול. לאחר מעבר ממגורים בדירה פרטית לדירה בבנין מגורים (3 חתולים) . די עושה את העבודה ללא התעסקות יומית.

Yukita

Active member
מנהל
יש כל מיני מוצרים, החל מהקט-ג'יני שמחברים עם צינור לביוב ועד ארגזים עם מגרפה אוטומטית, אבל מהביקורים הרבים בבתים של אחרים בתור שמרחתול אגיד לך - ברוב המקרים המתקן נתקע ומתקלקל בסופו של דבר ועומד עזוב בתור גרוטאה בצד.

מעבר לזה, למרות שממש לא כיף לטפל בארגז חול (אצלי בבית יש חמישה :-P:), הארגז הוא לעתים קרובות הדרך היחידה לדעת אם יש לחתול בעיה בריאותית לפני שהוא נכנס למצב חירום. משום כך, למרות הבעסה והזמן שזה דורש, עדיף לנקות ידנית.

חול רטוב בבסיס הארגז? משמע אחד ממשני דברים:

1. סוג החול אינו מתאים - אולי הוא לא איכותי מספיק, אולי הכמות ששמת לא מתאימה. יש הרבה סוגי חול מתגבש וגם כמה סוגים אחרים וצריך לחפש מה מתאים לכם. אצלנו מדי פעם צץ מוצר אחר, בהתאם לזמינות ברשתות הציוד לבע"ח. כרגע אנו על חול בשם catmania, לא רע בכלל ובהחלט זול בהרבה מהאברקלין (חול מעולה בפני עצמו).

2. משהו קורה עם החתול שלך מבחינה בריאותית - למשל השתנה מרובה שיכולה להעיד על בעיות שונות כמו סכרת או בעיית כליות. במקרה זה צריך התייעצות עם וטרינר כדי לאבחן ולהבין אם ניתן לטפל וכך גם הבעיה בארגז תצטמצם.

למעלה