אוסיף קצת למה שיוקיטה אמרה לגבי הסיבות לרטיבות בתחתית:האם למישהו יצא לרכוש שירותי חתולים שמנקים את עצמם ולא בעלות שדורשת משכנתא?? יותר מאשמח לשמוע!
בנוסף אשמח להמלצה על חול (בעדיפות למתגבש) שמתגבש לכם באמת טוב כי לי תמיד נשארת מלא רטיבות לא מגובשת בתחתית!
תודה מראש לעונים
אכן החול המצויין אבר קלין, אצל החתול הנוכחי שלי, לא תמיד מתגבש היטב. ויש למטה בוץ רטוב שצריך לגרד. זה כנראה תלוי כמות השתן. החתול הנוכחי משתין המון אבל מעט פעמים ביום והוא יוצר שלולית במקום אחד, וזה המקום שהחול שם כה ספוג, אז הוא אינו מתגבש. כשהוא היה גור, המצב היה הרבה יותר גרוע בעניין הבוץ. לא יודעת מדוע. עם התבגרותו - המצב קצת השתפר.האם למישהו יצא לרכוש שירותי חתולים שמנקים את עצמם ולא בעלות שדורשת משכנתא?? יותר מאשמח לשמוע!
בנוסף אשמח להמלצה על חול (בעדיפות למתגבש) שמתגבש לכם באמת טוב כי לי תמיד נשארת מלא רטיבות לא מגובשת בתחתית!
תודה מראש לעונים
נראה לי שאנחנו אכן מתכנסים כאן לנוסחה של: כמות חול פחות כמות שתן = כמות רטיבות בקרקעית.אכן החול המצויין אבר קלין, אצל החתול הנוכחי שלי, לא תמיד מתגבש היטב. ויש למטה בוץ רטוב שצריך לגרד. זה כנראה תלוי כמות השתן. החתול הנוכחי משתין המון אבל מעט פעמים ביום והוא יוצר שלולית במקום אחד, וזה המקום שהחול שם כה ספוג, אז הוא אינו מתגבש. כשהוא היה גור, המצב היה הרבה יותר גרוע בעניין הבוץ. לא יודעת מדוע. עם התבגרותו - המצב קצת השתפר.
החתול הקודם, היה משתין מעט ולא באותו מקום, ואז היה די בסדר. תקני כף מחוררת חזקה, תאספי את הערמות ואת הבוץ. אין ברירה - צריך לגרד...
יש חול גס שאינו מתגבש, מגיע בשקים של 10 קילו. שנים השתמשתי בו. הייתי ממלאה כמות נכבדה לשבוע, ומסלקת רק את המוצקים. בתום השבוע, מכניסה את כל החול הישן הספוג לשקית אשפה גדולה וזורקת. השק אינו יקר ונשאר די הרבה זמן. שנים חשבתי שזו שיטה טובה יותר, אבל בסוף השתכנעתי ששווה להשקיע בחול מתגבש טוב ואם אם הוא קצת פחות טוב, זה עדיף , גם לחתול.
אצלי אי אפשר לשפוך כמות גדולה של חול, כי החתול מפזר אותו החוצה... אני שוקלת באמת לקנות ארגז עם דלת ואז לא תהיה לי בעיה כזו.נראה לי שאנחנו אכן מתכנסים כאן לנוסחה של: כמות חול פחות כמות שתן = כמות רטיבות בקרקעית.
אני קט סיטר אצל בעלים של חתולה אשר בעליה שופך לארגז החול שלה כמות גדולה של חול (אבר קלין), משהו כמו 40-50 ס"מ בעומק, בהתחלה זה נראה לי בזבוז אבל מהר מאוד הבנתי שכמה שהחתולה לא תשתין עדיין זה לא יגיע לקרקעית ויצטבר שם, כך שזה ממש לא בזבוז ובטח חוסך עבודה וזמן.
יותר פשוט לקנות 'פיילה' - גיגית כביסה כזאת - עם שוליים גבוהים, יש כאלה ממש עמוקים.אצלי אי אפשר לשפוך כמות גדולה של חול, כי החתול מפזר אותו החוצה... אני שוקלת באמת לקנות ארגז עם דלת ואז לא תהיה לי בעיה כזו.
והנה אחד נחמד, 60 ש"ח, עומק 40 ס"מ.יותר פשוט לקנות 'פיילה' - גיגית כביסה כזאת - עם שוליים גבוהים, יש כאלה ממש עמוקים.
או ארגז פלסטיק, כמו שבתמונה כאן.
אם הארגז גבוה מידי לחתול (לא שלך, לאחד קשיש שמתקשה לקפוץ) אפשר לשים ליד הארגז קופסה שיטפס עליה, או לחתוך חלק מהדופן של הארגז כדי לתת לו כניסה נוחה.
הם לא יקרים, ועמידים מאוד.
למה שווה להשקיע בחול מתגבש גם אם הוא פחות טוב?אכן החול המצויין אבר קלין, אצל החתול הנוכחי שלי, לא תמיד מתגבש היטב. ויש למטה בוץ רטוב שצריך לגרד. זה כנראה תלוי כמות השתן. החתול הנוכחי משתין המון אבל מעט פעמים ביום והוא יוצר שלולית במקום אחד, וזה המקום שהחול שם כה ספוג, אז הוא אינו מתגבש. כשהוא היה גור, המצב היה הרבה יותר גרוע בעניין הבוץ. לא יודעת מדוע. עם התבגרותו - המצב קצת השתפר.
החתול הקודם, היה משתין מעט ולא באותו מקום, ואז היה די בסדר. תקני כף מחוררת חזקה, תאספי את הערמות ואת הבוץ. אין ברירה - צריך לגרד...
יש חול גס שאינו מתגבש, מגיע בשקים של 10 קילו. שנים השתמשתי בו. הייתי ממלאה כמות נכבדה לשבוע, ומסלקת רק את המוצקים. בתום השבוע, מכניסה את כל החול הישן הספוג לשקית אשפה גדולה וזורקת. השק אינו יקר ונשאר די הרבה זמן. שנים חשבתי שזו שיטה טובה יותר, אבל בסוף השתכנעתי ששווה להשקיע בחול מתגבש טוב ואם אם הוא קצת פחות טוב, זה עדיף , גם לחתול.
האם למישהו יצא לרכוש שירותי חתולים שמנקים את עצמם ולא בעלות שדורשת משכנתא?? יותר מאשמח לשמוע!
לאחרונה עברנו לליטר רובוט. אומנם לא זול. לאחר מעבר ממגורים בדירה פרטית לדירה בבנין מגורים (3 חתולים) . די עושה את העבודה ללא התעסקות יומית.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.