שירות בנות ובנים כאחד!!!

טל עדתו

New member
שירות בנות ובנים כאחד!!!

שלום לכ-ו-ל-ם: בנים ובנות כאחד!!! כן, כן, שמעת טוב אריק 17 : בנים ובנות כאחד מה שאומר- בלי הפליות. בישבילי וחבל שלא אצל כולם בנים ובנות שווים בכל! אני בת 17 ו - 7 חודשים תלמידת י``ב. מתגיסת ב - 11 ליולי 2001. רציתי להפנות את התשומת לב של כולם לגישה שעלתה פה בפורום - גישה זו היא לא רק פה בפורום אלה גישה ששוררת בחברה הישראלית כולה:היחס לשירות בנות לוחמות\בקרבי בצה``ל. כפי ששמתם לב לאחרונה נפתחו הרבה מאוד תפקידים קרביים לבנות, ובנות שמשרתות כלוחמות לכל דבר. אתם יודעים למה? בגלל שצה``ל הבין סוף סוף שבנות יכולות לשרת כלוחמות טוב מאוד בידיוק כמו בנים!!! ראו מקרים: פתיחת קורס טיס לבנות, מדריכות מורן - הסיירת הראשונה בצה``ל שמדריכות אותה בנות, 17 בנות לוחמות בתותחנים שעושות הכל עם שאר הבנים התותחנים כלוחמות ממש. אני לא דוגלת בדעה שבנות יותר טובות מבנים! אני דוגלת בדעה שבנות ובנים זה בידיוק אותו הדבר והם צריכים להיות שווי זכויות - העולם כולו כבר הבין שתפקיד הבנות הוא לא לשבת בבית עם הילדים,לדוגמא - בארצות הברית אחד הצבאות הכי חזקים ומפותחים בעולם יש בנות בצי האמריקאי ובנות ב``מרינס``. לא כל הבנות רוצות להיות קרביות ולשרת כלוחמות, אבל יש אחוז מסוים של בנות שכן רוצות וצה``ל פתח את האפשרות הזאת להן כי הוא הבין זאת והוא גם הבין שהבנות לא פחות טובות מהבנים: ואת הזיבולי מוח שלבנות יש כושר גופני פחות טוב מבנות תשאירו בבית כי יש הרבה בנות שיש להם כושר גופני בידיוק כמו של הבנים! חוץ מיזה שלהזכירכם כושר גופני הוא דבר שכשעובדים עליו הרבה בסופו של דבר משתפר מאוד ומגיע למצב הרצוי. אז פתרנו את בעית הכושר הגופני. (דרך אגב לכל אלה שמפקפקים בזאת יש הרבה מאוד יחידות בצה``ל שבהם המדריכות עושות את כל המסע כומתה של ה 70 ק``מ עם הבנים! ויש גם יחידה קרבית במודיעין בה הבנות משרתות כלוחמות והם רצות עם שאר הבנים ליחידה את המסע כומתה כלוחמות). יש עוד דבר: יש כאלה שטוענים שברגע שיוצאים לקרב אז ברגע שמחבל תופס בת אז היא לא יכולה ליתקוף אותו - בולשיט!!! בת יכולה ליתקוף אותו בידיוק כמו שבן יכול. אז פתרנו גם את בעיה זו. מבחינית שבי - מה שאומרים : שכשבנות נתפסות בשבי אפשר לאנוס אותן. להזכירכם- גם בנים אפשר לאנוס! אז עוד בעיה פתרנו. ודבר אחרון: יש גישה בחברה הישראלית שטוענת שאסור לנו להרשות לעמצמו שבנות יחזרו מקרב הביתה בארון (תיסלחו לי על הביטוי הנורא). מה זאת אומרת? חיי הבנות יותר נחשבים מהבנים? למה בנים יכולים להקריב את עצמם למדינה הזאת ובנות לא? איזה מן גישה זאת? לבת צריכה להיות הבחירה אם להקריב את עצמה למדינה בידיוק כמו הבן! ודרך אגב - זה לא נכון שכוח הסבל של בנים יותר גדול (אריק 17) יש הרבה מאוד מחקרים שעשעו בכל מדינות העולם והגיעו למסקנה שלרוב כוח הסבל כמעט שווה אצל בנים ובנות ויותר מיזה - אמרו שיש אחוז יותר גבוה של בנות שעומדות בסבל רב בנפילה בשבי מאשר אצל בנים. ובקיצור,את כל ``הטענות`` שאומרים נגד זה שבנות יהיו בקרבי וילחמו כמו בנים פתרתי. אתם צריכים להבין שצה``ל כבר הבין את זה , ובאמת לאט לאט יותר ויותר תפקידים קרביים ותפקידי לחימה נפתחים לבנות. אני מאמינה שבעוד מספר שנים לא רב כל ואני מדגישה כל התפקידים בצה``ל יהיו פתוחים לבנות (כולל קומנדו ימי, סיירות למינהים כמו סירת מטכ``ל, וגם יחידות מבצעיות כמו דובדבן). אנשים - אם צה``ל הבין את זה גם אתם צריכים להבין את זה: שבנות עם מורעלות כושר פיסי ומוטבציה (אורלי 17) ימשיכו להילחם כי בסופו של דבר אנחנו אלה שנפרוץ את הדרך לעוד בנות בהמשך, ישר כוח לבנות, המשיכו להילחם ולעמוד על דעתכם. ולעומת זאת אנשים שוביניסטים (אריק 17) שעדין תקועים בעידן האבן ולא הבינו שיש שיויון זכויות לבנים ובנות כאחד - הדבר היחיד שיש לי להגיד לכם זה - חבל וגם נתראה כבר בצבא, מקווה שתבינו מהר מאוד שהגישה שלכם צריכה להשתנות. זהו - מקווה שהשכלתם והבנתם שבנות יכולות להיות לוחמות בידיוק כמו הבנים, ולשרת בקרבי. בהצלחה לכולכם בצבא - לבנות שנלחמות על קרבי: ישר כוח טל עדתו

אריק 17

New member
אמממממ

פעם הבאה אנא אל תכתבי מגילה. את כל הרעיונות שהצעת כבר ניסו וניסו הרבה הרבה לפניך וזה לא עבד גם בארה``ב יש אחוז זעום של לוחמות הרעיונות שלך לא עבדו תפסיקי לכתוב עובדות שאת מביאה מסרטי קומדיה כי את לא עובדת פה על אף אחד אלא רק על עצמך ואת בסופו של דבר את זו שתסבלי את אומרת שבנים ובנות זה אותו דבר (אפילו את לא באמת מאמינה בזה ובנות שמשרתות בקרבי זה רק בגלל פוליטקאים שהכניסו אותם ולא בגלל שבאמת צריך אותם מיותר לציין שהן מקבלות הנחות כי הן לא עומדות בעומס ( רובן הגדול לא ) וטל את באמת מתחילה לעצבן אותי ובפעם הבאה שתכתבי כאלה שטויות אני לא אטרח להגיב להודעות שלך דרך צלחה בצבא אני מקווה שתעשי תפקיד שאת אוהבת והכי חשוב שתתרמי בו כי שוב צה``ל זה לא מקום למיצוי עצמי ( תאמיני לי גם שלא מוצאים שם כלום ) ואני בא ממשפחה צבאית אז אני יודע מה שאני אומר ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, נ.ב אני לא אומר שתפקיד האישה הוא בבית אני רק אומר שבצבא הוא לא למרות שיש תפקידים שיש בצבא שבנות יכולות לתרום ואפילו יותר טוב מבנים (לא בלחימה) בכל אופן את בטח תכתבי עוד מגילה עם שטויות והזיבולים של השוויון ואם כן אני לא אטרח לקרוא אותה בפעם הבאה נ.ב 2 אמנם יש בנות שיכולות לעמוד בשירות בקרבי אבל מעט ומתישהו בצבא גם את תביני את זה נ.ב 3 הסיירות לעולם לא יפתחו אלא אם כן יפחיתו את הדרישות ובעיקר את הפיזיות כי אף אישה בעולם לא תעבור את ההכשרה נ.ב 4 יש לך ציטוטים יפים מהסרט גי איי גיין ( כן ראיתי את הסרט ).... בכל אופן בהצלחה בצה``ל ואל תעשי יותר מדי בעיות ( תירגעי בצחוק)

magi kleiman

New member
...

זו הפעם הראשונה שאני קוראת את ההודעות בפורום, וזה נורא מעניין לקרוא את הוויכוחים על בנים - בנות בצבא. אני חושבת שבכל צד יש דעות לגיטימיות, ואפשר להבין שבת תרצה לשרת ביחידה קרבית ובכל זאת אני גם יכולה להבין שזה לא כל כך פשוט. כל עוד הוויכוח הוא בין אנשים שלא מסכימים, זה בסדר, אבל להגיד על מישהו שאומר שטויות וזיבולים??? נו, באמת, לכל אחד יש זכות להגיד מה שבא לו וזה לא שטויות, זה הדיעה שלו! אריק17- אפשר להתעצבן עליך בגלל להדברים שאתה כותב, אבל עוד יותר בגלל היחס שלך לאנשים! טל עדתו- שיהיה לך בהצלחה בתפקיד הכי קרבי שיש!

אורלי17

New member
חמודה, שחררי לחץ :)

טל: א. אין סיבה לדאגה - אני מודעת לזה שמוטיבציה וכושר פיזי נמצאים גם אצל הבנות, ולפי איך שאני רואה את זה - המורעלות שלי והמוטיבציה שלי יביאו אותי רחוק, ככה שאין מה לדאוג בקשר לאמונה שלי במוטיבציה. ב. כדאי שתקבלי את העובדה שלא כולם מאמינים שבנות יכולות לשרת בקרבי, מכל מיני סיבות שרובן הן בסך הכל כיסוי לפחד של אותם מפקפקים למיניהם מהצלחה של בנות בתפקידים קרביים ופגיעה באגו הגברי המשובח עקב כך. * לכל מי שרוצה להגיב על סעיף ב`, בטענה שהוא לא פוחד אלא חרד לשלומי כחיילת קרבית ודואג לבריאות שלי - בבקשה מכם, אל תזלזלו בשיקול הדעת שלי, זכותי להחליט מה אני מוכנה לתת לצבא, ואני אומרת לכם בלב שלם - לקחתי את כל השיקולים בחשבון. ג. כמו שכתבתי בתגובה לדברים של ``אריק17``, אני מאמינה שאם היו מעודדים בנות להגיע להישגים ספורטיביים באותה מידה שמועדדים בנים לכך (ואני לא מתכוונת לזה שהיו מעודדים כל בת להיראות כמו שור, אלא פשוט להגיע לתוצאות ספורט טובות יותר ולמצות את מקסימום הפוטנציאל שיש לה), הבנות היו יכולות להיות קרובות לרמה של הבנים, ואחוז גדול יותר מהבנות היה יכול להגיע לרמה של הבנים בדיוק. אבל... כתבתי ל``אריק17``, שאני לא חושבת שהיום בנות יכולות לשרת בכל התפקידים, וזה לא בגלל שביסודו של דבר הן לא יכולות לעשות את זה, אלא בגלל שאף אחד לא עודד אותן להגיע להישגים הגבוהים שנדרשים ביחידות הקרביות קרי צנחנים, גולני וכו`, ואני לא חושבת שאם תקחי בחורה שמעולם לא התנסתה באתגר של לעמוד בתחרות ספורטיבית עם בנים, ותנסי להעלות אותה לרמת כושר שדרושה ביחידות הקרביות שהזכרתי - את תצליחי. אין מה לעשות נגד עובדות ביולוגיות - לבנים יותר קל להגיע לכושר הדרוש, ובנות צריכות להתאמץ הרבה יותר אבל יכולות להגיע לרמה הזו גם. מאחר ואף אחד עדיין לא טרח במשרד החינוך לעשות רפורמה קטנה בלימודי ספורט, מצב הכושר של הבנות היום לא משהו, אבל עוד כמה שנים - מי יודע. בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה, ואולי עוד ניפגש באחת היחידות :))

אריק 17

New member
לגבי שיעורי ספורט

רק רציתי להגיד לך שאת ההצעה שלך כבר ניסו ואני חוזר ניסו ניסו וניסו הרבה והרבה לפניך וזה לא עבד אז תפסיקי לחזור על אותו משפט של כושר גופני שלא מצפים מהן לאותו דבר לכן....... ב) יש דבר שנקרא סף גבול היכולת זאת אומרת שיש לבן אדם גבול ליכולת שאדם יכול להגיע אליו( מבחינה פיזית) אז תמחקי את הטענה שאפשר תמיד לשפר כי זה גם לא נכון ג) שיעורי ספורט - בשיעורי ספורט של בית ספר זה משחק ילדים והמאמצים הפיזים משחק ילדים ויחסית למה שעוברים ביחידות הרגלים ובסיירות בפרט השיעורי ספורט ( של הבנים ) זה משחק ילדים ובקיצור שיעורי הספורט אצלי בכל אופן לא שינו או שיפרו דבר בכושר הגופני שלי.. אל תחזרי על אותם משפטים שהיום ידועים כלא נכונים אני לא אומר שאין בנות שיכולות אלא פשוט הרוב לא יכולות ולא משנה כמה הם יעבדו על הכושר כי יש מה שנקרא סף היכולת ( עובדה מדעית).

טל עדתו

New member
לכל הבנים ובמיוחד ``לאריק 17``

``אריק 17``! עדין לא הצלחתי להבין מה עומד אחרי הדעות שלך. מה זאת אומרת ``סף גבול היכולת`` ? גם לבנים בידיוק כמו לבנות יש את סף גבול היכולת , ולא יעזור כל מה שתגיד: לבנות ולבנים יש את אותו סף גבול היכולת. בקשר למה שאתה אומר על ``את ההצעה שלך כבר ניסו`` שאלתי אליך : מאיפה אתה מביא תא המידע הזה? מה אתה מתכוון שניסו לשפר את הכושר הגופני של איזה כמה בנות ולזה אתה קורה ניסו? אם החברה הישראלית הייתה מתעלה על עצמה והייתה מבינה ומפינה עד הסוף ולעומק את ענייין שירות הבנות בקרבי כולחמות (צנחנים וסיירות) אז הרבה יותר בנות היו הולכות לקרבי לוא מספר כל כך קטן כמו היום! אתה לא מבין שענין כושר גופני פיסי ואיך שלא תקרא לזה מתחיל בגישה? אם הייתה גישה בחברה הישראלית שתומכת בשירות בנות בקרבי כלוחמות אז זה היה מתחיל משיעורי ספורט משותפים לבנים ולבנות כאשר אין הקלות לשום צד!!! עושים את כל התרגילים ביחד, וזה היה ממשיך בזה שהרבה מאוד בנות היו מתעמלות אחרי הצהריים והיינו מגיעים למצב כזה שהכושר הגופני של בנים ובנות הוא אותו הדבר!!! ואני שוב חוזרת על עצמי: כל ``טענה`` או ``בעיה`` שתעלה על שירות בנות בקרבי או כלוחמות אני אוכל להפריח מייד על ביסוסים (מחקריים) , ולא סתם באוויר. אתה רוצה לדעת מה אני באמת חושבת? אני חושבת שאנשים כמוך לא באמת מאמינים לטענות שהם מעלים, הם פשוט מפחדים שברגע שהרבה מאוד בנות ירצו לשרת בקרבי וישרתו אז יהיה מצב של בחירה, מה שאומר שצה``ל לפני בחירתו של אשנים לתפקידים קרביים ולתפקידי לחימה יגיד לעצמו: מי יותר מתאים לי הבן הזה או הבת הזאת? זאת אומרת אתם בעצם מפחדים מתחרות שתיווצר לכם עם הבנות על תפקידים. תעשה משהו אמיץ בחייך ותשים את האגו הגברי שלך בצד ותבין שבנות יכולות כמו בנים! נראה לך שבאמת בנים הם יותר טובים מבנות או להפך עדין לא הבנת שזה לא כך, בנים ובנות שווים!!! ואתה תראה שבעוד מספר שנים יהיה שיויון זכויות וחובות מלא. כולי תקווה שסוף סוף תיקלוט בעובדה זוו תבין מה שאמרתי. טל עדתו.

אריק 17

New member
אני חוזר ואומר

ניסו וניסו והתכוונתי בהודעה האחרונה היא בקום המדינה חובת השירות בצה``ל היתב שווה לכלום ושניסו כבר לתת לבנים ובנות לעשות את אותם שיעורי ספורט(לזה היתה הכוונה) וזה לא עבד ....ובארה``ב ניסו גם לשלב בנות בקומנדו וזה לא הצליח(אף בת לא עברה ואלה היו בנות עם כושר של שלוש גברים ממוצעים ואני יודע מה אני אומר) בקיצור את כל מה שאת ואורלי הצעתם כבר ניסו ולא רק בארץ אלא בכל העולם בישראל פתחו גם את 669 (יחידת החילוץ של חיל האוויר ) והחליטו לסגור אותה אחרי כמה חודשים כי ראו שהבנות לא עומדות ושהפעילות עלולה לגרום לנזק רפואי בלתי הפיך ואלה היו בנות עם כושר כושר ולא סתם בקיצור את כבר תביני לבד שמה שאת מציעה לא קיים בעולם הזה כי אין שוויון כי אלוהים ברא שני מינים שונים והוא לא ברא אותם אותו דבר ואני לא בכלל לא מפחד ממשהו שאין סיכוי שיקרה וכדי שאי פעם יהיו בנות בקומנדו ,סיירת מטכל ואפילו צנחנים.. צה``ל יצטרך להקל בצורה ניכרת את הדרישות נ.ב שיאן העולם בריצת 100 מטר עושה 8.5 שניות ושיאנית העולם ב-100 מטר עושה 10.40 אז איך את יכולה להגיד שאין הבדל..... תחשבי על זה.. ואל תגידי לי שהוא התאמן ממנה יותר

למעלה