שירות הקפצת שאלות

איך מטפלים בצב?

אני יודעת שהנושא לא כ"כ קשור לפורום זה, אבל קשה למצוא פורום מתאים. אז אני מקווה שלמישהו כאן יש תשובה. אחי הקטן וחבריו מצאו צב קטן בן 13 (ע"פ החוליות בשריון) אבל הם אינם יודעים לגמרי איך לטפל בו. לי אישית הוא נראה דיי מסכן. חשבתי אולי לשחרר אותו , אבל זה דיי יאכזב את אח שלי והוא לא בעד. אז.. למישהו יש איזו עצה קטנה לרפואה? נ.ב.נראה לי שהוא מנסה להתאבד או משהו.. היום בבוקר למשל- הוא כלא את עצמו בין גוש קלקר לקרטון ונתקע (או שהוא פשוט ניסה להימלט מהבית שאח שלי בנה לו מקופסת קלקר של מכוניות צעצוע) אה ויש לו גם כתמים שחורים על הבטן.. למישהו יש מושג מה זה? מה עושים עם הצב האומלל הזה?

young lion23

New member
כמה שאלות לטירון ירוק כמוני

לאט לאט נחשפתי לעובדה או למסקנה שהמזון הוא גורם חשוב מאוד לבריאות הגוף (ומכאן הנפש) והחלטתי להוריד את צריכת הבשר שלי. בשבועות הראשונים הייתי אוכל בשר רק ביום אחד בשבוע (איך אפשר לוותר על "על האש" של יום שבת?) ועכשיו הפסקתי גם אם זה (כנראה שאפשר לוותר על "על האש" של יום שבת). אז רציתי לשאול מה הקצב הנכון להפסיק לאכול בשר אם בכלל יש קצב כזה ואפשר להוריד אותו מיד. עוד עניין שרציתי זה לדעת אם יש אתר שמפרט את ערכו התזונתי של כל מזון כולל הויטאמינים שמכיל, ולאיזה בעיות הוא עוזר, תרופות סבתא כאלה וכדומה. אשמח לשמוע ממכם.

sleeping sun

New member
בקשר לחיסון נגד שפעת

שקראתי עליו בטור של טלי על הצבא... בכל חיסון נגד שפעת יש רכיבי ביצים? מהם המקורות שלך לזה? את יכולה לשים אותם כאן? מצטערת על חוסר השירשור - ההודעה ההיא הייתה ישנה ורציתי שיענו לי
.

צריך עזרה דחוף.

אני צמחוני כבר שבוע וזה אומר שאין לי הרבה מידע לגבי זה אז מישהו יכול להביא לי מידע כי אני עושה על זה עבודה קטלה לביצפר והשאלה שלי היא "האם יש תחליף לבשר?"

pink sunset

New member
עזרה../images/Emo101.gif :)

קודם כל הייתי מציעה לך להפנות את השאלה לפורום "חיות מחמד" או לפורום "בעלי-חיים וחיות בית". ומהניסיון הקטן שלי בצבים אנסה לייעץ לך מעט: אז ככה, לשחרר את הצב לא ניראה לי רעיון הכי טוב, הוא סתם ימצא את עצמו דרוס על איזה כביש בסופו של דבר. בקשר לנטיות התאבדות שאת חושבת שיש לו, אממ איך לומר? ממש לא! :) הוא בסך הכל מחפש מחסה כדי להרגיש מוגן, רק הבעיה עם צבים שלפעמים הם שוכחים שהם צריכים לצאת כמו שהם הצליחו להיכנס. ובגלל השריון הם מוצאים עצמם תקועים הרבה פעמים ויכולים אפילו למות ככה מהתייבשות אם לא ימצאו אותם. אז מה שהייתי מציעה זה שתארגנו בעצמכם מין מחבוא צר כזה בשבילו, שהוא ירגיש נוח בו. צבים אוהבים חסה וגזר, רק לא לשכוח לשטוף את הירקות לפני. גם תפוח זה נחמד בשבילהם. והייתי מציעה שתגידי לאחיך שלא יציק לצב כל הזמן כי הם אוהבים לישון הרבה. אני לא זוכרת אם צבים שותים או שמספיק להם המים שבירקות ובפירות, בכל מיקרה אולי תשימו לו קערה קטנה ונוחה עם מים. עוד משהו, הגיע החורף עכשיו וזכור לי משהו על צבים ושנת חורף, אז אולי תבררי עם אנשים שמבינים קצת יותר בפורומים שהמלצתי לך עליהם.

דורון ק

New member
האם יש לך שאלה ספציפית?

בנושא? את כל מרכיבי המזון החיוניים ניתן להשיג ממקורות אחרים מבשר.

לא!

לדעתי, הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לשחרר את הצב. הוא לא יפגע ממכוניות, כי השריון מגן עליו מספיק חזק. הבית הוא מקום שבו הצב לא ממש יהנה, בלשון המעטה. עדיף לא להכריח אותו להיות חבר שלכם.

טיקון תעות (שגיאים בחוונה)

יכול להיות בהחלט שהוא ייפגע ממכונית, אך גם הציפורים מסתכנות בזה שהם עפות. האם נלכוד את כל הציפורים?

doronimous

New member
לא רוצה להעליב

אבל הטענה: "הוא לא יפגע ממכוניות, כי השריון מגן עליו מספיק חזק" מסגירה קצת את גילך ונסיונך בנהיגה. לשחרר אותו זה אולי רעיון טוב אבל רחוק !!! מהכביש

כבר עזרו לך

אבל רק משהו נוסף: את הגיל של הצב לא קובעים לפי החוליות על הגב, אלא בכל ריבוע כזה יש טבעות בתוכו, כמה טבעות שיש, זה הגיל שלו..

לדעתי

להשאיר אותו בבית כל הזמן לא נראה לי פתרון טוב... אבל אם את לא גרה בעיר או שיש לך חצר גדולה כדאי לך לשחרר אותו בחצר במקום חשוך וקטן כזה שהוא ירגיש בנוח, ואם הוא יאהב את זה אולי הוא יתגורר בחצר שלכם באופן קבוע :)

pink sunset

New member
../images/Emo60.gifוהטעות שלי-->

יצאתי מנקודת הנחה שיש לכם גינה\חצר. בשביל צב לגור בתוך דירה זה באמת לא הכי כיף. אולי באמת עדיף שתשחררו אותו, אבל בטח לא בסביבה עירונית. קחו אותו לשדה יפה שרחוק מכבישים ותפזרו לו שם כמה ירקות+פירות סתם בשביל שיהיה לו יותר נוח בהתחלה כשהוא מסתגל למקום החדש. נ.ב נטע התרנגולת היקרה שום שיריון קטן לא יעזור לצב בכביש... סתם לידע הכללי:)

דדי שי

New member
אני לא קולט

למה זה לא טוב לצב להיות בבית? הרי צב נמצא בבית כל החיים שלו! (כן זו אמורה להיות בדיחה. לא להגיב ברצינות בבקשה...)

aradori

New member
זה רק לצבים מחו"ל!

בארץ כשמקבלים צו - זה בדרך-כלל אומר להיות הרבה זמן מחוץ לבית!!!

למעלה