שירות זה טיפ?

lola4ka

New member
שירות זה טיפ?

שלום לכם זאת שוב אני המלצרית של פונדק אסא.אז ככה כידוע לכם אני עובת כבר זמן רב באסא.ששם המשמרת היא בין 5 ל 7 שעות הבסיס הוא 50 שקל למידמרת +טיפים שיוצאים לא רעת כלומר ל 100 שקל ניתן להגיע בקלות.הבעיה היא שבמהלך השבוע איין עבודה לכן לא מקבלים הרבה מישמרות.אבל בשישי שבת יש עבודה ויש טיפים טובים.אז ככה לי אישית לא מספיק לעבוד 3 פעמים בשבוע. ן ליד ביתי ניפתחה מיסעדה סטקייה כשרה לכאורה נשמע מגניב כי זה ממש ליד ביתי. הבעי היא אך שמשלמים שם.הבעל הבית הבטיח 8% ממה שאהו מוכרים כלומר אם היה לי במהלר המישמרת 5 שולחנות שסהך הכל אכלו ב 100 שקל אז 8% שלי שזה 80 שקל.אבל מה שגיליתי ונידהמתי מזה שמחייבי ב חשבון את הלקוח לשלם 10% עבור שירות.כלומר אם הוא אכל ב 100 שקל החשבון שלו יהיה 110.אבל ה 0 שקל הזה לא הולר למלצר אלא לקופה שבסופו של דבר יקבל מ 10% רק 8%.ןלדעתי זה ברור שהלקוח לא ישאיר עוד טיפ לאחר שאכל והשאיר 10% שירות.אבל הם טועהים ששירות זש שירות וטיפ זה טיפ. ואני אומרת שאותם 10%שירות זה הטיפ.פשוט מוזר לי כל הקטע הזהת כי אצלנו לא מעייבים את הלקוחת אלא נותנים את החשבון וכותבים למטה לא ככל שירות.שזה הוא בעצם רמז שישאיר טיפ.מה דעתכם על העניין האם כדי לעבוד שם?
 

redroze

New member
אני חושב שזה כבר לא חוקי ...

פעם היה חובה לשלם 14% שרות. אח"כ רק רשמו את זה בחשבון ולא חייבו לשלם וכיום כל המסעדות רושמות לא כולל שרות. מצד אחד זה סבבה שאת יודעת שעל כל שולחן את תקבלי טיפ כי יש כאלה שבכלל לא משאירים טיפ או כאלו שמשאירים טיפים שפשוט יגרמו לך לצחוק ... אבל מצד שני צריך לבדוק את החוקיות של הדבר הזה וגם לפי דעתי הרוב לא ישאירו לך הרבה טיפ אחרי זה ... לפי מה שאני יודע שרות=טיפ.
 
למעלה