שירות לאומה (ופורום)-מעתיקה ממה שכתבתי

חנול

New member
שירות לאומה (ופורום)-מעתיקה ממה שכתבתי

בפורום אחר: במסגרת בדיקת עינים של גיל שנה וחצי ע"י רופאת עינים בטיפת חלב (שלמשל להילי לא נערכה, כי מסתבר שזה נהוג רק בצפון הארץ) , גילו היום לאיתן אסטיגמציה בשתי העינים. קרי צילינדר. אמרו לי לחזור למעקב עוד חצי שנה, ושאם זה לא יעלם לבד עד אז, הוא יעבור בדיקה (עם נוזל הרחבת אישונים וכל הבלאגן), ובמידת הצורך הטיפול יהיה במשקפיים. כמובן שקיבלתי שוק טוטאלי, מכיון שלא ראינו לזה שום אינדיקציה בבית (ואמנם, נכתב בהזמנה לבדיקה שמדובר בבדיקה שההורים לא יכולים לערוך בבית). האם מישהו "עבר" כזה דבר עם הקטן/ה שלו? האם זה באמת עבר בגיל שנתיים? אמנם אני משקפופרית מגיל צעיר, אבל וואלה, רק מכיתה ו'. איכשהוא נורא מבאס לי לחשוב שהוא יצטרך לחבוש משקפיים בתור כזה קטנצ'יק (מי אמר אמא נכנסת לסרטים הרבה יותר מוקדם). אז אמנם מנסה לא להכנס ללחץ, ובעיקר אשמח לשמוע מחוויות של אחרים-איך זה התנהל. וכמובן-רצה עם הילי לרופא עינים. היא לא עברה את הבדיקה (כי אז עוד היינו במרכז), וכיון שאין דרך לדעת בבית מה המצב-אני גם לא אדע עד שלא נלך. ובמסגרת זו-ממליצה ללכת להבדק. לדברי הרופאה, האבחון בשאר המדינה נעשה רק בכיתה א' (!!!!) שעד אז אסטיגמציה, גם אם קלה, יכולה בקלילות להפוך לעין עצלה. אז לא כתבתי כדי להלחיץ (את עצמי זה מספיק), אבל כדי שתהיו מודעים.

elotan

Member
כמה דברים:

1. משקפיים מרכיבים, לא חובשים (כובע חובשים) 2. הדור שלנו התחיל להרכיב משקפיים בתקופת בית הספר היסודי כי רק אז ערכו לנו בדיקות / היה צורך בכך. זה לא אומר שליקוי הראייה לא היה כבר קודם. 3. שיהיה משקפופר. אז מה? גם אמא שלו היתה, ואני מבטיח לך שהוא לא יהיה היחיד. תלוי גם מה רמת האסטיגמציה, יכול להיות שאפשר יהיה להסתדר גם ללא משקפיים. ואם כן - שתלך אמא שלו לקנות לו משקפיים חמודים כאלה של ילדים ותתיחס לזה כמו קניית כל אביזר אופנתי אחר. בקיצור - לא להתרגש ולא להילחץ. תגידי תודה שלא עשו לו בדיקת כולסטרול..........

חנול

New member
סתם כואב לי הלב אם זה באמת יקרה

ברור לי שאתה צודק, סתם יהיה לי מוזר לראות את קטנצ'יק עם משקפיים...שלא לומר שטייס הוא כבר לא יהיה....

elotan

Member
שלא תעיזי

הילדים לומדים המון מתגובותינו ומהתנהגותינו. אם את תתבאסי מזה הוא יקלוט שזה דבר רע ושלילי ויתבאס גם. אם, לעומת זאת, תעשי מה שאני אמרתי ותעשי מזה יום כיף כמו שקונים בגדים או נעליים חדשים גם היחס שלו יהיה אחר לגמרי. ואפשר להיות טייסים גם עם משקפיים, ואפשר גם לעשות תיקוני לייזר. חוצמזה שעד שהוא יתגייס יהיה שלום ולא יהיה צבא בלה בלה בלה

למעלה