שירות לאומי ועבודה... מה אתם חושבים?

שירות לאומי ועבודה... מה אתם חושבים?

בתור משהי שעושה שירות לאומי, לדעתי איפשהו תמיד יש הרגשה של קיפוח מתנדבי שירות לאומי לעומת המשרתים בצבא. ברגע שתרצה להתקבל לעבודה (בתום השרות) שתואמת את כישוריך ומולך יתחרה על התפקיד אדם ששירת בצבא כנראה שהכישורים שלך לא יספיקו כדי להתקבל והרקע הצבאי ידבר בעד עצמו...

respecta1

New member
לא נראה לי זה נכון..

רוב האנשים רואים את השירות הלאומי כתחליף בסדר לצבא.. לנשים לפחות..

בקשר לכישורים זה לא ממש נכון

מי ישמע איזה כישורים מקבל אדם ששירת שירות קרבי 3 שנים? באזרחות לא מחפשים אנשים שיודעים לסחוב אפוד. אצל הרוב יכריע הגישה של אותו אדם שבא לחפש עבודה.

אתה טועה

רוב המעסיקים כן יעדיפו מישהו שעשה צבא, רצוי קרבי אולי כי זה מראה על מחויבות גדולה יתר כביכול, אולי סתם מתוך הזדהות, אלב זה המצב

זה לא אתה זו את

ונכון כנראה שזה המצב, יש לי פטור משירות צבאי ובשורה התחתונה יכלתי גם לא להתנדב בכלל ואולי להיות במקום הרבה יותר טוב ולהרוויח משכורת נורמאלית. אבל בכל זאת בחרתי להתנדב וכמה שזה נראה קל לעשות שירות לאומי, לי היה (ועדיין) מאוד קשה! יותר מבחינה נפשית מאשר פיזית וזה גרוע יותר! ולמרות זאת מי בכלל יספור אותי כשאני אסיים?? אני אקבל את ההטבות שמגיעות לי בתום השירות ואחר כך אני אצטרך להתמודד לבד בלי שום הכוונה לעבודה או לימודים כמו שיש בצבא. פשוט התעלמות של המדינה מבנות שירות לאומי, באמת שהיה עדיף כבר לא לשרת בכלל אם בסופו של דבר מחשיבים אותך כמו משתמטת שלא שירתה בצבא, מזה בעצם משנה שבזבזתי את זמני היקר ותרמתי שנתיים למען המדינה בשירות לאומי. עצוב אבל זו המציאות המרה.

user4576

New member
איזה רקע צבאי?

אם לא מדובר על עבודה באבטחה/מקצוע ספציפי שהוכשרת אליו והתנסת בו בצבא - איך בדיוק הרקע הצבאי רלוונטי לעבודה? יש פה ושם מעט מעסיקים "מורעלים" שיתנו עדיפות למי ששירת בצבא - אבל בסופו של דבר רוב המעסיקים חושבים על טובת העסק שלהם בזמן שהם קולטים עובדים - ולכן הם ייקלטו את המועמד המוכשר ביותר לתפקיד, ומכיוון שעבור רוב התפקידים השירות הצבאי לא רלוונטי - הוא גם לא יהיה רלוונטי בקבלה לעבודה.

ori239

New member
עד לפני חודש חשבתי כמוך

שבאמת לא מעניין אף אחד אם עשית צבא או לא, ושיקבלו אותך על סמך כישוריך.. אך הפנו את תשומת לבי לנקודה מעניינת - אנחנו מדינה קטנה, כמעט לכל אחד מאיתנו יש מכר, קרוב משפחה, חבר, או אדם בדרגת היכרות כזו או אחרת שקיפח את חייו בצבא.. ובבואו לבחון מבקשי עבודה, הרגש הלאומי משחק תפקיד.. אני לא מאמין שאדם שבן דודו האהוב איתו גדל נפל חלל - ימהר ויקבל לעבודה אדם שלא שירת כלל..

יש דווקא הרבה מעסיקים

אני למשל שמעתי על לא מעט מקומות שהכרחי שירות צבאי. הרי למה בכלל צריך שירות צבאי כדי להתקבל לעבודה?! שום מקום עבודה חוץ מהצבא לא באמת דורש נסיון צבאי (נו שיהיה, מלבד תפקידים בטחוניים), מישהו יצטרך ללמד אותך את התפקיד מהתחלה. אתה לא בא מוכן לתפקיד בגלל שעשית צבא, זה הרי מגוכך, בכל מקום עבודה חדש שמגיעים אליו מן הסתם צריכים לדעת וללמוד את התפקיד שלך ולא משנה מה הרקע הצבאי שלך, זה לא מה שיקבע שאתה באמת מתאים לעבודה הזו. ולמרות זאת בהמון מקומות עבודה מתעקשים שצריך להיות אחרי צבא. אני מרגישה כמו שוות זכויות למשתמטת שהרי גם אני שעשיתי שירות לאומי וגם משתמטת שלא שירתה בכלל כשנרצה להתקבל לעבודה מסויימת וישאלו אותנו אם עשינו צבא התשובה של שתינו תיהיה"לא". העובדה ששירתי את המדינה בצורה אחרת כנראה לא תיהיה רלוונטית מבחינתם.

זה ממש לא נכון

את מפספסת את הנקודה. יש אנשים שלא מקבלים כאלה שלא עשו צבא לא כי הם פחות בשלים לחיים, או כי הם לא עברו מספיק.. אלא פשוטו כמשמעו כי הם "השתמטו" מלעזור למדינה, נקרא לזה כך. אדם שעשה שירות לאומי, גם אם הוא קיבל פטור נפשי מהצבא נראה כבר אחרת לגמרי - יהיה לו מילה מול כל אחד. הוא יוכל לעמוד גאה וזקוף שהוא אמנם לא הסתדר בצבא אבל הוא התעקש ותרם בדרך אחרת. מי שלא יקבל בכלל אנשים שלא עשו צבא זהרק מורעלים ואני בטוח שהם בודדים. בדיוק כמו שבצד השני עומדים גם כאלה עם דעה שלילית על הצבא או על המדינה ואפילו יעדיפו כאלה ש"בראש כמו שלהם" שלא עשו צבא.

ההבדל הוא שאני אצטרך לתת כל הזמן

הסברים למה לא עשיתי צבא גם אם לא ממש בא לי לשתף אנשים אחרים. אדם שעשה צבא לא צריך לנדב הסברים לאף אחד. זה לא שאני אספר שעשיתי שירות לאומי וזה הכל, קודם כל יעניין אותם לדעת למה לא עשיתי צבא? ומי קבע בכלל שהסיבה שלי תיהיה רלוונטית גם באותה תקופה?? יכול להיות שדברים השתנו.. מי קבע שאדם שיצא על סעיף נפשי מהצבא, בעוד כמה שנים הוא יהיה הבנאדם הכי בריא בנפשו אחרי סדרת טיפולים פסיכיאטריים שעבר, ואז לכו תשכנעו אנשים שלא השתמטתם, שבאמת לא הייתם בריאים. מיד יסתכלו עליך בעיין שונה ואולי זה מה שיחרוץ את גורלך כדי להתקבל לתפקיד.

דווקא עד לפני שנה לא חייתי בכלל

בתחושה של קיפוח, הייתי נורא שלמה עם עצמי ועם ההחלטה שקיבלתי לעשות שירות לאומי. הרגשת הקיפוח רבצה בי מאז שהתחילה כל ההתלהמות הזו בתקשורת בנושא ההשתמטות וסביב כל נושא הפטורים שמחלק הצבא בשפע ואחר כך מתלונן למה אחוזי הגיוס רק הולך ופוחת משנה לשנה. זה בעצם הסיבה העיקרית.

user4576

New member
אל תדאגי

זו סערה חולפת. הגנרלים שם למעלה מצאו שעיר לעזעזל תורן שייספוג את האש במקומם בעקבות הכשלונות שלהם (ההתנתקות, מלחמת לבנון השניה, דו"ח וינוגרד, המצב הנוכחי בעוטף עזה) - אבל זה לא יימשך לנצח, ההיגיון ינצח. אל פחד.

למעלה