שירות לאומי - מה הקטע?

aviadbarel

New member
שירות לאומי - מה הקטע?

מה הסיבה שאתם מסרבים לעשות שירות לאומי? האם זה מנוגד למוסר הערבי איכשהו? האם זה פוגע במורשתכם? האם זה פוגע בכם אישית? אשמח לשמוע למה אתם חושבים שזה לא בסדר לצפות מכם לשרת את המדינה.

aviadbarel

New member
באמת חשוב לי לשמוע תשובה

ושאלה קצת יותר מעניינת: איך הייתם מוכנים לתרום למדינה בלי להרגיש שאתם נפגעים מוסרית? האם במידה ויוקם ארגון נפרד מ"שירות לאומי" שיקרא "שירות פלסטיני" ובו תידרשו לתרום אך ורק למגזרכם, האם אז תהיו מעוניינים? במידה ויבטיחו לכל המתגייסים לאותו שירות שהם יפעלו אך ורק לטובת הפלסטינים האם תהיו מוכנים להשקיע שנתיים מזמנכם? נניח שתידרשו להיות מורים בבתי ספר פלסטינים, או לעזור לקהילה הפלסטינית בצורה אחרת? אשמח לשמוע איזה צורה של שירות הייתם מוכנים לקבל על עצמכם. תודה!

aviadbarel

New member
מה נעשה?

ואם בין כה וכה זה נעשה מדוע יש התנגדות כה גורפת לשירות לאומי חובה?

מוחמד5

New member
אחד הנימוקים האישיים שלי

לשירות לאומי\אזרחי : כצעד ראשון הממשלה צריכה להראות שהיא כנה בכל הדיאלוג שלה עם המיעוט שחי בתוכנה, עד כה רק הבטחות שלא קוימו, גם מסקנות של ועדות נזרקו לפח (ראה מסקנות ועדת אור ), למה להאמין לממשלה !! מה עשתה הממשלה בכדי לגרום למיעוט שחי בתוכה להאמין לה !! איפה היא צדקה עם המיעוט שחי בתוכה !! הרעיון הזה הוא לא יותר מאשר ספין .

respecta1

New member
אל תאמינו ולא תפעלו ולא תהיה לכם אפשרות לבכות

זבשכם

aviadbarel

New member
ועדת אור?

הועדה עצמה היתה לא במקום, או יותר נכון לומר בדקה את התרחישים מהצד הלא נכון. באירועי אוקטובר היו מהומות, בהם קבוצות של עבריינים התקבצו ויצאו ליידות אבנים על כלי רכב ולירות לעבר שוטרים. בגלל איפוק עצום של כוחותינו היו רק 13 הרוגים. לעומת זאת תנסה להשוות את אירועי אוק' ההוא לאירועי בפטמבר השחור בירדן. או למה שהתרחש בלבנון ממשלת לבנון מול מחנות הפליטים הפלסטיניים. אני חושב שאתם צריכים לברך על כך שרק 13 מחבלים נהרגו במקום להסתכל על הצד השלילי. אם יהודים היו יוצאים לרחובות ומשליכים אבנים על מכוניות של עוברי אורח ערבים הייתי מכנה אותם נבלות שפלים ובני בליעל, מדוע אינך מסוגל לאותו הדבר? התרשמותי ממך היא שאתה אדם רציני ומכובד, הכיצד אתה מרשה לאותו מיעוט עברייני לייצג אותך?!

respecta1

New member
אגב עוד דבר שהמשפט האחרון שלך הזכיר לי

מצחיק שיש "בנק ערבי-ישראלי" הרי אם היו פותחים בנק יהודי - ישראלי ישר הייתם מתקוממים וצועקים גזענים..מה שונה?

מוחמד5

New member
../images/Emo16.gifיהיה זכרם ברוך

ומנוחתם עדן. אירועי אוקטובר לא חמורים יותר מאשר הדברים המתרחשים בהתנחלויות או בהתבצרות בזמן הפינוי. אבל מסורת זו מסורת , החל מדיר יאסין ועד לטבח בכפר קאסם. אירועים חמורים לא פחות חמורים היו בישובים יהודיים שכללו בין היתר שריפת מכוניות,גרימת נזק לריכוש,חסימת צירי תנועה,התנגשות עם משטרה.. אבל מה לעשות !! אלה היו יהודים, וכנגד יהודים משתמשים בכפפות ממשי. יהיה זכר הנרצחים בדם קר ברוך

respecta1

New member
יד משי?

להזכיר לך מה קרה בהתנחלות? כנראה אתה לא יודע לקחו בכוח ילדים בני 15 זקנים בני 70 אמהות בהריון כל אחד 5 יסמניקים..ומה המתנחלים עשו בכל זה? רק עלו על גגות וזרקו קצת צבע אז על מה אתה מדבר? ואגב אם יהודים בהפגנות רגילות ברור שישמשו ב"יד משי" (כולה היסמניקים מזיינים אותם מכות בקטנה אה?) כי בהפגנות של יהודים בחיים לא ינסו להרוג שוטר או אפילו לפצוע קשה לעומת זו הערבים זו כל הכוונה שלהם היו חוגגים אם עוד איזה שוטר היה מת אז כן מה לעשות אי אפשר להכניס יסמניקים ולתת להם מכות כמו שעושים עם היהודים אלא צריך לטפל בדרכים שונים יהי זכר נרצחים בדם קר.. אבל אלה שאתה מתכוון אליהם ממש לא..

aviadbarel

New member
מה קרה בהתנחלות? בוא לא נגזים

קודם כל - אני מתנגד נחרצות להתנתקות, היפרדות, התגודדות או איך שלא יכבסו את המילה "בריחה". שנית - לצערי יצא לי ליטול חלק במשימת הגירוש בעזה, בתפקיד מ"מ, עם שני קצינים וחמישים חיילים מתחתיי, ואני יכול לומר לך שחוץ מלנקות למתיישבים את הבית עשינו הכל. ארזנו להם את כל שביקשו, ישבנו להתפלל איתם, סידרנו להם סידורים נחוצים, עזרנו בכל שניתן. ובתמורה? קראו לי בשמות הנוראים ביותר, ניסו לתקוף אותי, תקפו שלושה חיילים וקצינה שלי, ובגדול גרמו לי לשנוא אותם. רעיונית אני איתם, סאמת ובתמים חושב שלא היינו צריכים לברוח מעזה כפרס על הטרור, אבל כשאתה מאשים את כוחותינו בחוסר מקצועיות אתה נוהג כפלסטינים. הצבא מקצועי בכל משימה אליה הוא ניגש, ואם מישהו (יהודי, ערבי או בודהיסיטי) קיבל מכות זה כי לא הייתה שום דרך אחרת להרגיע אותו. בתור מי שהיה שם וראה את האנשים, אני יכול לומר לך שכל מי שהופעל נגדו כח הגיע לו. ובנימה זו: כל הכבוד לצה"ל!!

respecta1

New member
אמרתי שהצבא לא נהג במקצועיות

"ארזנו להם את כל שביקשו, ישבנו להתפלל איתם, סידרנו להם סידורים נחוצים, עזרנו בכל שניתן." עזוב את זה שזה צעד שאסור היה לעשות מבחינת מדינית..עזוב את זה שזה צעד שגרם לעשרות הרוגים עזוב את זה שהצעד הזה לא הניב כלום גירשו אנשים מהבתים שלהם בכוח...בתים שבתחילה הממשלה עזרה להם להיבנות ונו באמת בזמן שאתם עושים את זה אתה מתרץ את זה שהיית נחמד אליהם כי התפללת איתם וכו'? וכמובן אני לא מאשים את צהל אין סוף להערכה שלי לצה"ל ולחיילו..זו אשמת השלטון שהיה שעירבו בזה את צהל צבא הגנה לישראל מגרש ישראלים משטח אחד לאחר ותמונות אתה לא יכול להגיד שלא היה אני לא אומר שהרבצתם להם קשה אבל כן סחבתם אותם בכוח מהבתים 5 יסמניקים על אחד ובקשר לקללות איומות.. כל מי שקרא נאצי הלוואי קיבל מכות רצח מהשוטרים כי מגיע לו את זה ויותר. ואת כל זה כותב אילתי חילוני

לא ייאמן לאן המחשבה שלך מגיעה... ../images/Emo6.gif

"בניק ערבי ישראלי" הוא בעצם חברת בת ששייכת לבנק לאומי לישראל ולבעליו היהודים. בנק לאומי הקים אותו מן הסתם כדי להקל על החדירה למגזר הערבי
נרגעת?

respecta1

New member
מה קשור בדיוק?

השם הוא זה שהצחיק.. גם אם ערבי היה פותח בנק יהודי - ישראלי הייתם מתקוממים קוראים לו בוגד ומשמיצים אותו בלי סוף ופי 100 הייתם אם יהודי היה פותח אז מה ההבדל בין זה לבין בנק ערבי ישראלי? לא משנה מי הבעלים שלו.

respecta1

New member
ובקשר לארועי אוקטובר

משום מה אוהבים לשכוח\ להשכיח..שגם אזרח יהודי נהרג בארועים האלה מידוי אבנים.

למעלה