שירות מילואים אזרחי

baudrate

New member
שירות מילואים אזרחי

אני חושב עכשיו על חיילי המילואים כן, אלו שנטחנים שנה אחרי שנה ב30-40 יטמי מילואים, שעוזבים אישה וילדים ומסכנים את חייהם. ולעומת זאת עם ישראל ברובו לא עושה מילואים. אז עכשיו כאשר מדברים על שירות לאומי לאלו שלא ששירתו בצבא הסדיר מה דעתכם על שירות מילואים אזרחי לכל אלו שלא עושים מילואים? זה הלא רק יחלק את הנטל בצורה שיוויונית יותר? כל גבר או אישה שלא משרתים בצבא יקראו לשבועים שלשה לשירות מילואים אזרחי. הם יעזרו בבתי חולים ובתי אבות. יעזרו במבצעי נקיון וצביעה בשכונות הדורשות את זה. הם ישתלו עצים ביערות קק"ל, הם ישגיחו על מעברי חציה בקרבת בתי ספר על מנת שילדים לא ידרסו וכדומה. מה דעתכם נישמע לכם הגיוני ? (האמת לי זה לאממש נשמע , אבל אני מסוקרן לשמוע מה לאחרים שמצדדים בשירות לאומי כתחליף לשירות צבאי יש לומר). .

klod bokevski

New member
כמה מכוער

במקום לחשוב איך אתה מוריד את הנטל מחיילי המילואים-אתה חושב איך אתה מוסיף עבודה קשה לשאר האנשים

baudrate

New member
בדיוק כמו חיוב שירות לאומי

כתחליף לשירות חובה צבאי.

antidot

New member
יודע כמה זה יעלה למדינה ?

תקח בחשבון שהמדינה תאלץ לשלשל מכיסה תמורת שירות מילואים לא משכורת של חפ"ש סדיר, אלא משכורות של אנשי מילואים. יש בקופה כמה מיליארדים פנויים ולא סיפרו לנו ? אני אפילו לא נכנס לסוגיות אחרות...

klod bokevski

New member
בזבוז למי? למדינה?

או לאנשים שמרוויחים משירות לאומי. שירות לאומי כשמוכן הוא,שירות למען הלאום...השכבות החלשות,ילדים בעייתיים,הטבע,הם המרוויחים משירות לאומי

baudrate

New member
בזבוז זמן וכסף למדינה ולכלכלה

יש בודאי פה ושם אנשים שמרוויחים משירות לאומי, ראשי עמותות ופונקציונרים וכדומה. המדינה לא חסר לה כסף להשקיע בכל הנושאים החברתיים והסביבתיים. גם מתנדבים בכל הגילאים לא חסר, רק צריך לדעת לנצל אותם. בשביל זה לא צריך את המסגרת של שירות לאומי כפי שהיא כיום שהיא כאמור מבזבזת אתת זמנם של אלו שמבלים בו כמה חודשים ואת כספי הציבור.

בזבוז? איך אתה יכול להגיד דבר כזה

למשל.. משרדי הממשלה מברכים ומודים כל בוקר על כל מתנדב שמגיע אליהם. משרד האוצר גם ככה לא מאשר להם תקנים כבר לכלום (כלומר למשרות רגילות עם כסף), במקום זה הם גם מקבלים כח אדם וגם בחינם. ומה ההבדל בין פקידה, או מנהל רשת מחשבים שיושבים במשרד הפנים או בקריה? הכומתה על הכתף , זה מה שמשנה? ומה עם כל האנשים שעוזרים בגנים לילדים עם קשיים, לזקנים, בבתי חולים, התנדבויות במד"א.. זה לא מספיק טוב? מה ההבדל בין זה לבין הצבא? בשניהם הבנאדם תורם, בשניהם הבנאדם מקבל משכורת זהה (100 שקל לפה או לשם זה לא מה שמשנה). במקום לחשוב על בזבוז כסף צריך לחשוב על הצד הטוב שבזה, ויש בזה צד מעולה לא רק טוב. גם המדינה מרוויחה עזרה במינימום משכורת, גם בנאדם שלא הסתדר עם הצבא בדרכים כאלו או אחרות מצליח לתרום את חלקו ולהביע את עצמו בצורה טובה יותר. הרי מי שמשתמט באופן מכוון מצה"ל גם לא ילך לעשות שירות לאומי. (חוץ מבנות דתיות שאותן אני לא מכליל פה). ומי שניסה ללכת לצבא והשתחרר אבל בכל זאת ניסה לתרום, אם אנחנו כחברה נדחוף אותו לעשות שירות לאומי כולם ירוויחו מזה. גם הוא וכמובן גם המדינה.

TheSimpsons

New member
כי אם יהיה תחליף חוקי ורשמי לצבא

יותר מדי אנשים יבחרו בשירות הלאומי במקום בצבא, שכן ברור שלאף אחד לא כיף בצבא ושירות לאומי הוא יותר קל. אבל מה לעשות, ביטחון קודם לרווחה. כמובן שאין לדעתי בעיה עם חוק שירות לאומי חובה לאנשים שבאמת לא כשירים לשרת בצה"ל, שהם לא נקראים משתמטים. מדובר באנשים שסתם "לא נוח" להם לשרת בצה"ל, ז"א משתמטים.

baudrate

New member
משרדי הממשלה זהו המקום האחרון שצריך

מתנדבים. תכתיבי משרד האוצר אינם מכת שמיים, אם יש צורך אמיתי בעובדים במקום כלשהו במשרדי הממשלה אז המדינה יכולה וצריכה בהחלט להעסיק עובדים בשכר נורמלי. אנחנו כבר לא מדינה ענייה. הנה זו דוגמה קלאסית של נזק שנגרם ממתנדבים היכן שלא צריך אותם. להתנדב תמיד אפשר, אחרי שעות העבודה, כל מי שרוצה ובכל גיל. אפשר גם לתרום מתוך הכסף שמרוויחים בעבודה אמיתית. יש אנשים שמתנדבים במשמר האזרחי, יש כאלו שמתנדבים במד"א. יש אנשים שמתנדבים בבתי אבות ובתי חולים. יש הרבה דרכים לתרום לקהילה. אך אם ההתנדבות זה תחליף ליציאה מהבית וליציאה לעבודה או ללימודים, כמו בשירות לאומי זה מיותר ומזיק. התנדבות זהו בונוס ותוספת, שלא יכול לבוא במקום הדבר האמיתי, בין אם זה שירות צבאי או עבודה של ממש, או אפילו לימודים. ומי שלא הסתדר בצבא בדרך כלל לא הולך לשירות לאומי. זהו בלוף. מי שבשירות לאומי לא ראה וברוב המקרים לא ראתה את הצבא ממטר. ואני מדבר כאן על בנות דתיות שאותן אני מכליל פה. אם אי שירות בנות דתיות בצבא אינו השתמטות אינני יודע השתמטות מהי.

אתה פשוט לא יודע כלום רק שתהיה בעניינים

בקשר למשרדי הממשלה. אני לא המצאתי את זה, זה נתון אמיתי לחלוטין. אתה מוזמן להיכנס לכל מקום כמו ביטוח לאומי, להגיע לרכזת כח אדם ולשאול אותה. הנה למשל מקרה שאני יודע - ביטוח לאומי ברחובות זה סניף אזורי שאחראי על כמה יישובים באזור הדרום. המבנה הוא 5-6 קומות, עם המון המון מחשבים וכד' (בסביבות ה150). לכל אלו יש בנאדם אחד שתומך (מה שנקרא בצבא "מנהל רשת"). הוא פשוט קורס. יש לי חבר שנכנס שם דרך שירות לאומי והם רק מברכים אותו כי המדינה פשוט לא מוכנה לתת להם עוד בנאדם במשכורת שיעזור .. אז להגיד שהוא לא עוזר? המקום מפוצץ באנשים קשישים, נכים ועוד כאלה עם לא מעט צרות... אם מחשב כזה או אחר נתקע ואין מי שיטפל בו זה רק גורם לעוד בלאגן. אז חוץ מברכה אני לא יודע איך לקרוא לבנאדם הזה.. ומה שאמרת מי שלא הסתדר בצבא לא הולך לשירות לאומי.. אתה מקשקש ואתה לא יודע מה אתה מדבר בכלל!! אנשים שלא רוצים לשרת בצבא בדרך כלל גם לא מגיעים ליום הגיוס, אלא מצליחים להשתחרר בדרכים כאלו ואחרות הרבה לפני. מי שכן הולך ולא מסתדר זה אנשים שבדרך כלל עם מוטביציה, אבל לצערם היכולת שלהם לא תואמת את הרצונות שלהם.. ואז הם כן רוצים להוכיח את עצמם, לתרום ולהביא את עצמם לידי ביטוי. במקום להוציא שם רע לדבר הזה עדיף שלא תתקפו סתם. איזה טמטום זה לתקוף דבר שהוא טוב.. בכח להרוס, בכח לסכסך, בכח לא לקבל כלום

למה אתה מכליל את הבנות הדתיות?

הם קיבלו אישור מהמדינה , כחוק , לא להתגייס לצבא . יש המון בנות דתיות שהולכות לעשות שירות לאומי . בחורה דתיה שלא מתגייסת לא נחשבת משתמטת (ותאמין לי שאני ממש נגד השתמטות) . לעומת זאת , בחורה שמצהירה שהיא דתייה למרות שהיא לא (ואני מכיר כאלה שהצהירו למרות שהן לא) , זה כבר השתמטות .

baudrate

New member
הרוב המכריע של מי שמשוחרר עושה זאת לפי החוק

ואם החוק קובע שמי שמצהירה שהיא דתיה תשוחרר, אז היא הצהירה ושוחררה וזהו החוק. מה יש לך להלין? אבל אם אתה מדבר על משהו אחר, על העניין המוסרי, אז אם יש השתמטות היא מתחילה בבנות דתיות. אלא אם כן אתה צבוע כמובן ויש לך דרישות שונות למחמלי ליבך ולאנשים שאתה לא כל כך...

אתה זה שמלין לא אני

מצד אחד אתה אומר שבחורה דתיה שלא מתגייסת היא "משתמטת" כהגדרתך . מצד שני אתה אומר מה שאני אומר , שלפי החוק מותר להן . אז תחליט באיזה צד אתה קודם כל . העניין המוסרי היחידי שאני מדבר עליו זה כל בנות שכל חייהן חיו כחילוניות לכל דבר , באות ללשכת הגיוס , מצהירות שהן דתיות , מקבלות שיחרור , וממשיכות בשגרת חייהן. זה נקרא לרמות את המערכת , פשוט כך . בחורה שהיא דתיה אמיתית שמצהירה שהיא כזאת , מה הבעיה? היא כלל וכלל לא משתמטת , וזאת משום שהצבא החליט שבחורה דתיה לא חייבת להתגייס . כמובן שאם היא תרצה להתנדב היא תתקבל בברכה (כמו דודה שלי למשל) , או לחילופין הן יכולות לעשות שירות לאומי (כמו קרובת משפחה שלי) .

baudrate

New member
אני מלין רק על צביעות

אני לא חושב שזה תפקידו של הצבא לבדוק איזה אורח חיים מישהו קיים. הוא יכול רק לבדוק שהצהרה נחתמה כיאות. משום כך התקנה הפוטרת בנות דתיות היא מופרכת מעיקרה. אבל מכיוון מתעקשים עליה , אין לי בעיה שבחורה חילונית תצהיר הצהרה שאין בה אמת על דתיותה כביכול, מבחינה מוסרית , כאשר המערכת מרמה את האזרחים, למשל על ידי יצירת נורמות פסולות. של איפה ואיפה. האזרחים ירמו את המערכת בחזרה., זה רק מתבקש.

אתה יכו להמשיך לדבר במילים יפות

אבל אתה לא יכול להתעלם מהעובדה שאישה דתייה לא תצליח להסתדר כראוי במסגרת הצבאית. מבחינת בנים, צניעות, אוכל.. הכל.. היא פשוט לא תסתדר

baudrate

New member
יש הרבה אנשים שקשה להם בצבא

זאת היא עובדה. זה לא לא רק לנשים דתיות קשה. יש כאלו שלא מצליחים להסתדר מבחינת חברה, אוכל ,מפקדים , בקיצור הכל. אז למה רוצים לגנות אותם על זה שהם משתחררים, כאילו שהם משתמטים או משהו? מניין היחס הזה של איפה ואיפה? זוהי פשוט צביעות לכוון אצבע לאלו שמשתחררים משום שקשה להם, לרצות לשלול מהם זכויות יסוד בעוד שלקבוצה אחרת זה בסדר גמור.

למעלה