שירות מילואים לחובש

שירות מילואים לחובש

שלום אנשים בסדיר הייתי חובש בתותחנים, ועדיין לא יצא לי לעשות מילואים (עוד מעט שנה לשחרור). תמיד אמרו לי שיש מחסור בחובשים בלה בלה בלה... ויטחנו לי את התחת במילואים. מישהו פה יודע מה יוצא לחובש קרבי לעשות במילואים ואיפה? תודה

לא זכור לי שביקשתי...

מר בחור ממש קשה לא לעשות מילואים... אם זאת הייתה מטרתי לא הייתי צריך שום פורום כדי לדעת איך. אם למישהו יש מידע יותר רלוונטי, הוא מוזמן להגיב להודעה הראשונה שלי.

רטוש

New member
תופעת ההשתמטות/עריקות עטופה

בסרבנות אלטוריסטית וסהרורית...איננה חדשה
... כפי שאתה ודאי יודע לגבי שאלתך, נראה לי שהעניין מאוד תלוי... כמו שאומרים בשפת הבנאלית המדוברת. באיזה פיקוד? נסה לברר- מה תפקידו היעודי הגדוד שלך? ובעיקר עד כמה הוא משונע לפעילות? קיימת כמובן אפשרות כי נתוני עבר יהיו פחות רלבנטים, כיוון שצה"ל מצוי כרגע במגמה של קיצוץ מספר ימי המילואים ברמה רוחבית. מצד שני לך תדע מה יום בנושא התפתחויות בטחוניות. בקיצור, נראה שעדיף להמתין לקריאה הראשונה למילואים ואז לנסות לברר את כל המידעים עם חברים לפעילות. כל טוב

אולי מישהו עם ידע בנושא...

פיקוד צפון (משרד הקישור בבן עמי). יש קשר בין הפיקוד לאיזור השירות? לא שולחים יחידות לאן שצריך אותן? אין לי מושג מה תפקידו של הגדוד שלי (סתם עוד גדוד אלמוני בעל 4 ספרות). זה הקטע - בסדיר יש לגדודים תאגד"ים ומרפאות וכו, ובמילואים הגדודים מצטוותים לשירותי הרפואה המרחביים של האיזור בו הם משרתים (ככה אני מבין את זה), אז מה קורה לחובשים שצוותו לגדודים הללו? בכלל אין לי מושג בנהלי מרפאות וכו, הייתי חובש בצוות קטן של יחידת תצפיות. יש פה מישהו עם ידע בנושא? (פשוט הייתי רוצה לדעת למה אני נכנס לפני הזימון הבא...)

תשמע אותי טוב אוכל חינם מחבל בדמות

אדם, החוצפה שלך עוברת כל גבול אתה מסיט כאן אנשים אין לי מושג מי אתה אבל אל תפריע לפורום שלנו אם לא אכפת לך מארץ שלך זה לגיטימי אבל לנו אכפת ואתה מפריע בפורום עם ההשתמטויות שלך פה לא באים להשתמט כמוך אוכל חינם חי על חשבון המדינה שכמותך פה יש אנשים אמיצים גאים ולא נצלנים כמוך עכשיו לפני שאני אבקש מניר שיחסום אותך אני מבקש ממך בפעם האחרונה לא להפריע כאן בפורום אחרת השם שלך יחסם חיכת גזלן נצלן שונא את הארץ מחבל בדמות אדם.

ניר נגר

New member
בוקר טוב אייל, כמו שאמרתי גם אם

אדם עומד על דעתו וחושב שהוא צודק (הרי בוויכוח אנשים תמיד חושבים שהם צודקים..לא? חחחח) יש לדבר בנועם ולא לנבל את הפה. בסופו של דבר כולנו בני אדם, יהודים בארצנו. כל אחד ודעתו הוא. אז אנא ממך שמור על תרבות דיבור תודה מראש נ.ב - ואני כבר זז למתלבט לתת לו הסבר אחרון

אף אחד לא ביקש ממך

הפורום הזה לא מיועד לרעיונות "מקוריים" להתחמקות\עריקות ממילואים לצערי למי שרוצה להתחמק יש רעיונות מספיק מקוריים

טוב מאוד, אל תעשה מילואים!

כך לפחות אדע שכשאני כן עושה מילואים אני לא אפגוש שם אותך.

ניר נגר

New member
היי מתלבט, אני פונה אלייך בפעם

האחרונה (אחרי כמה וכמה בקשות מצידי) מילואים עושים אלה שנוטלים בנטל ולהם אני מצדיע. הפורום הזה נועד להם, לשאלותיהם, תהיותהם ושידעו שיש עוד אוכלוסייה גדולה כמותם שתורמת את חלקה למדינה לאו דווקא בשביל לקבל "טובות הנאה" אלה בשביל הידיעה הפנימית שלהם שבזכותם השואה לא תחזור (זו הסיבה שלי) או בגלל שיש להם חבר'ה נפלאים במילואים או כל סיבה אחרת. הפורום הזה נועד להם! ולא לאלה שרוצים להשתמט.אין בכלל נושאי דיון משותפים בין השמשתמטים לביינו. זו בקשתי האחרונה בנושא אינ מבקש ממך בכל לשון של בקשה לכבד אותה תודה רבה מראש

ניר נגר

New member
בוקר טוב לך

ובכן חובשים הם אכן אנשים "נצרכים" במילואים. אבל גם לוחמים ומה אני בא להגיד..שאתה לא תטחן מעבר למכסה הכתובה בחוק!! שזה 36 יום כולל אימונים אלה אם תתנדב. בכל מקרה אני מייעץ לך כמו שאמרו פה לחכות לצו הראשון ולראות לאן נושבת הרוח. בהצלחה בכל אשר תפנה

המכסה...

המכסה הקבועה בחוק היא 36 יום כולל אימונים, לשנה? כלומר אם כבר עשיתי 28 יום אימון, לא יכולים לזמן אותי ליותר מ-8 יום מילואים עד סוף השנה?

ניר נגר

New member
28 ימי אימון? נשמע לי הרבה מאוד...

אתה יכול לעשות את המשך המילואים בהתנדבות בלבד

התנדבות? איך אתה קורה להיענות לצו?

מה זה אומר "בהתנדבות"? אני לא אלך על דעת עצמי לעשות מילואים, מן הסתם. שאלתי היא אם יכולים לזמן אותי להשלים את המכסה השנתית שלי?

למעלה